Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Επιμένει για τα Ιωάννινα ο Πατριάρχης που φθάνει αύριο στην Αθήνα.

Να ισορροπήσουν στις επικίνδυνες επιφάνειες ενός «ραγισμένου» γυαλιού, δέκα μέρες πριν την σύγκληση της Ι.Σ. της Ιεραρχίας, καλούνται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος που από αύριο έως και τις 20 Ιουνίου θα βρίσκονται μαζί στην Αθήνα.


Τα Ιωάννινα, μια ισχυρή Μητρόπολη στην επικράτεια των Νέων Χωρών με ιστορικά προηγούμενα που δημιουργούν συνειρμούς σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτούς, αλλά και στρατηγικής σημασίας πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, φαίνεται πως έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο κ. Βαρθολομαίος που έχει ήδη εκφράσει προς τον κ. Ιερώνυμο την επιθυμία του για συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη, παρά το γεγονός πως το κλίμα στο εσωτερικό της ελλαδικής Ιεραρχίας δεν είναι αυτό που θα επιθυμούσε, φαίνεται πως επιμένει.

Καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr σημειώνουν πως συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ των δυο ανδρών έγινε και κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Αλβανία χωρίς όμως να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Ο Αρχιμανδρίτης που προωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι πρόσωπο άγνωστο στον Αρχιεπίσκοπο. Πρόκειται για ιδιαίτερα ικανό κληρικό με τον οποίο ο κ. Ιερώνυμος έχει συνεργαστεί στενά τόσο πριν την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο όσο και το πρώτο διάστημα μετά. Εκτός όμως από τις ικανότητες του είναι ιδιαίτερα γνωστός και για την αγάπη του στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε τέτοιο βαθμό που οι θιασώτες του Αυτοκεφάλου τον αντιμετωπίζουν περισσότερο ως απειλή.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει την αξία του είναι το γεγονός πως οι σχέσεις των κ.κ. Βαρθολομαίου και Ιερωνύμου είναι καλές, αλλά λιγότερο «ζεστές» σε σχέση με το παρελθόν.     http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6154&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου