Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μάξιμος Παπαγιάννης ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.


Μάξιμος Παπαγιάννης ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων
Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου 
Τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη εξέλεξε πριν από λίγο νέο μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κάτι το οποίο βέβαια ήταν αναμενόμενο, όπως σας ενημέρωσε εχθές το pamepreveza.gr (δείτε εδώ...)
Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα οι ψήφοι που έλαβαν ήταν:

Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης: 46
Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός: 16
Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος ΣτεργίουΙ: 7
Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.    http://www.pamepreveza.gr/LinkClick.aspx?link=http%3a%2f%2fwww.pamepreveza.gr%2fAllArticles%2ftabid%2f142%2farticleId%2f99072%2fDefault.aspx&tabid=214&mid=1008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου