Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Βαρθολομαίος από τη Ρώμη: «Θα προσευχηθώ με τον Πάπα για να κυριαρχήσει η ειρήνη»

σχόλιο:Φαίνεται ότι δεν πήραν το<<μήνυμα>>από τη φωτιά στον τόπο γεννήσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.Δυστυχώς η πανθρησκεία προωθείται αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε στην πορεία των εξελίξεων αφού αντί για ειρήνη--όπως οι δύο αρχηγοί των Χριστιανών θέλουν να συμπροσευχηθούν --θα δούμε πολεμικά γεγγονότα στην πορεία των καιρών...Τέτοιες προσευχές μεταξύ Καθολικών-Ορθοδόξων-Σιωνιστών-Μουσουλμάνων προφανώς δεν εισακούγονται,αφού κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε τον Πάπα να καταράσθαι,αυτός θα είναι η αιτία.....«Ερχομαι στην Ρώμη για να πάρω μέρος στη σημαντική αυτή στιγμή προσευχής. Με την στήριξη του Θεού πρέπει να βοηθήσουμε την πολιτική και την διπλωματία ώστε να κυριαρχήσει η ειρήνη σε μια περιοχή που τόσο δοκιμάζεται» αναφέρει σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Βαρθολομαίος από τη Ρώμη: «Θα προσευχηθώ με τον Πάπα για να κυριαρχήσει η ειρήνη»
Την Κυριακή το απόγευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, θα προσευχηθούν στο Βατικανό υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή. «Πρόκειται για μια επίκληση της ειρήνης, όχι για κοινή προσευχή», αποσαφηνίζουν πηγές του Βατικανού.

«Θα ζητήσουμε από τον Κύριο να εισακούσει την προσευχή μας και θα προσπαθήσουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία, με την βοήθεια του Θεού μπορούν να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε, επίσης, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην «Λα Ρεπούμπλικα».

Σε σχέση, τέλος, με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στους Αγίους Τόπους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι «η έκβασή της ήταν σαφώς θετική» και πως «η συνάντηση αυτή ήταν πηγή μεγάλης πνευματικής αγαλλίασης».      http://www.tanea.gr/news/greece/article/5129210/bartholomaios-apo-th-rwmh-tha-proseyxhthw-me-ton-papa-gia-na-kyriarxhsei-h-eirhnh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου