Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Κάτω Ακουρδάλεια - Πάφου από σήμερα τα ιερά λείψανα του ΑγίουΑπό σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή εκτίθενται για προσκύνημα στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Κάτω Ακουρδάλεια τα ιερά λείψανα του Αγίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εκκλησιαστικής επιτροπής Κάτω Ακουρδάλειας Πανίκο Ιωαννίδη.


Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως του εσπερινού θα προστεί ο χωρεπίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος.

Ανακοίνωσε μάλιστα πως τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνημα καθ'όλη την διάρκεια και της αυριανής μέρας , ημέρα της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως ανέφερε τα λείψανα εκτίθενται για 3η συνεχόμενη χρονιά  στην εκκλησία της κοινότητας, και ευχήθηκε όπως από του χρόνου να φιλοξενηθούν μόνιμα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Κάτω Ακουρδάλεια.


Αυτές τις ημέρες κυρίως, συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης, αλλά και καθόλη την διάρκεια του χρόνου την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα επισκέπτονται χιλιάδες πιστών .

Πρόσθεσε επίσης, πως το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα ήταν παλιό και ανακαινίστηκε το 1960.

Εξάλλου ο  πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Κάτω Ακουρδάλειας ανέφερε πως μεταξύ των κοινοτήτων της Κρήτου Τέρρας και της Ακουρδάλειας βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που σήμερα λειτουργεί .

Πρόκειται σημείωσε για ένα παλαιό εκκλησάκι του 6ου αιώνα και λειτουργεί κάθε χρόνο σαν σήμερα.Πηγή:ΚΥΠΕ
 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13047&catid=9#sthash.Uq49AwDv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου