Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Οικουμενι(στι)κή προσευχή και κοινή Διακήρυξη Βαρθολομαίου - Φραγκίσκου την προσεχή Κυριακή στο Φανάρι.

ΣΧΟΛΙΟ : Αναμένουμε εξελίξεις μετά την συμπροσευχή,όπως με την οικουμενική προσευχή για την ειρήνη τον Ιούνιο,παρουσία του Παλαιστίνιου ηγέτη,είδαμε το τι έγινε σε Γάζα και αμέσως μετά στο Όρος του Ναού.Εχουμε παραθέσει το τι έχει ειπωθεί από τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό σχετικά με τον Πάπα,και καλό είναι να πάρουμε τα μέτρα μας. Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μεταβαίνοντας διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Οικουμενι(στι)κή προσευχή και κοινή Διακήρυξη Βαρθολομαίου - Φραγκίσκου την προσεχή Κυριακή στο Φανάρι
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί, ενώ θα μετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι συνυπογράφοντας επίσης κοινή διακήρυξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία.


Ο ποντίφικας προσκλήθηκε στην Τουρκία από τον Ταγίπ Ερντογάν, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον πρόεδρο της επισκοπικής Συνόδου. Το αποστολικό ταξίδι του έρχεται οκτώ χρόνια μετά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.
Βάσει το προγράμματος της επίσκεψης που έχει ανακοινώσει το Βατικανό, την Παρασκευή ο Πάπας θα βρίσκεται στην Άγκυρα όπου θα επισκεφθεί αρχικά το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το Σάββατο ο ποντίφικας θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, το οποίο είχε επισκεφθεί το Νοέμβριο του 2006 και ο Πάπας Βενέδικτος.
Εν συνεχεία ο Πάπας θα χοροστατήσει σε λειτουργία στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος και θα παραστεί σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος είχε προσκληθεί τον Ιούνιο στο Βατικανό για την οικουμενική προσευχή υπέρ της ειρήνης στους Αγίους Τόπους παρουσία των Μαχμούντ Αμπάς και Σιμόν Πέρες.
Την Κυριακή ο Πάπας θα εορτάσει την εορτή του Αγίου Ανδρέα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα προχωρήσουν στην υπογραφή κοινής Διακήρυξης.
  Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία θα είναι δρακόντεια εν μέσω της έντασης που έχει πυροδοτήσει στη χώρα η δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο Ιράκ και τη Συρία.              http://www.agioritikovima.gr/oikpa/item/48291-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου