Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πατριάρχης και οι ερευνητές του «σωματιδίου του Θεού»

Τον χώρο όπου η επιστημονική κοινότητα αναζητά το περιβόητο “σωματίδιο του Θεού”, τις εγκαταστάσεις του CERN στα έγκατα της γης, επισκέφθηκε στις 3 Δεκεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Σε βάθος εκατό μέτρων από την επιφάνεια της γης, εκεί όπου βρίσκεται ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων και πραγματοποιούνται τα επιστημονικά πειράματα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση από τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών κ. R. Heuer και τους συνεργάτες του, μεταξύ αυτών και ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής κ. Εμμανουήλ Τσεσμελής, Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων.

Ο κ. Βαρθολομαίος, εντυπωσιασμένος από τις έρευνες που διενεργούνται στο CERN, μετά την ξενάγηση, μίλησε στους επιστήμονες του Οργανισμού για τις σχέσεις θρησκείας και επιστήμης, προς ένα κοινό όραμα και λεξιλόγιο.


Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας υποστήριξε τις θέσεις της εκκλησίας για το συγκεκριμένο θέμα με εκτενείς αναφορές σε χωρία της Αγίας Γραφής και κυρίως σε έργα των Πατέρων της εκκλησίας.

Με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, που αποτελεί κορυφαίο κέντρο επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως, ενισχύεται ο διάλογος αλλά και η συνεργασία της εκκλησίας με την επιστήμη, ειδικότερα δε, οι σχέσεις της Κωνσταντινούπολης με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ CERN


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ CERN


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ CERN


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ CERN


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ CERN http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=7210&catid=1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου