Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η διοικούσα εκκλησία ενοχλείται από ιστοσελίδες ενοριών, μοναχών, κληρικών και χαρακτηρίζει "αιρετικούς" τους διαφωνούντες!

ου Μάνου Χατζηγιάννη 
'Ελυσε όλα τα άλλα προβλήματα η Ιερά Σύνοδος και πήρε σειρά το διαδίκτυο! Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως τη στιγμή που για θέματα όπως το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ η ΔΙΣ σφυρίζει αδιάφορα, θυμήθηκε να "τραβήξει αυτιά" ενοριών, κληρικών και μοναχών που διατηρούν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!  Η διοικούσα εκκλησία ενοχλείται από ιστοσελίδες ενοριών, μοναχών, κληρικών και χαρακτηρίζει "αιρετικούς" τους διαφωνούντες!
Πρωτοφανή λογοκρισία αποτελεί το γεγονός πως η Σύνοδος ζητάει να μην γίνεται κριτική στη διοίκηση των Μητροπόλεων, της Εκκλησίας ή των Πατριαρχείων!  Δε διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τους διαφωνούντες "αιρετικούς"! 

Για τους δε μοναχούς έχει ειδικές συστάσεις...."Οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να εκφράζονται ακόμη και δια των μέσων του διαδικτύου δια τρόπου ο οποίος τους οδηγεί στην αλλοτρίωση της ασκητικής τους υποσχέσεως και σε ανάμειξή τους σε εγκόσμιες μέριμνες" αναφέρει μεταξύ άλλων σε συγκεκριμένη εγκύκλιο για την λειτουργία ιστοσελίδων εκ μέρους εκκλησιαστικών φορέων καθώς και εκ μέρους κληρικών ή μοναχών.
Ξέχασαν φαίνεται στη Σύνοδο το "Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς"
Δείτε την εγκύκλιο:
http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/item/51998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου