Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Από σήμερα επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στις Σέρρες.Επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολιν Σερρών και Νιγρίτης, από τις 17 έως 21  Απριλίου .
Ο Παναγιώτατος Προκαθήμενος της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας θα επισκεφθεί την πόλιν και την Μητροπολη, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου Σερρών, με αφορμή την ιερά μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα, του εν Σέρραις αθλήσαντος.Από σήμερα επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στις Σέρρες

Η σεπτή παρουσία του Παναγιωτάτου Πατριάρχου  αποτελεί εκκλησιαστικό γεγονός υψίστης σπουδαιότητος για την τοπική Εκ­κλησίαν και την περιοχήν  και πηγή εξαιρετικής ευλογίας και χαράς για τον φιλόχριστο και φιλογενή λαό , ο οποίος στο μαρτυρικό και πανσεβάσμιο πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμε­νικού Πατριάρχου βλέπει την σεπτή κορυφή της αγίας Ορθοδοξίας μας, τον ακάματο εργάτη της Πανορθοδόξου ενότητος, αλλά και τον κορυφαίο εκφραστή της ιστορικής συνέχειας του Γένους μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΗΣ Α.Θ.Π.,
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,
ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
ΑΠΟ 17ης ΕΩΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 
16:30 Άφιξις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟ­ΜΑΙΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις το αεροδρόμιον Χρυσουπόλεως.
17:30 Προϋπάντησις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟ­ΛΟΜΑΙΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις τα προς ανατολάς όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.
18:00 Υποδοχή της Α.Θ.Π, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινου­πο­λεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡ­ΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις την κεντρικήν πλατείαν των Σερρών.
Προσφώνησις υπό του Δημάρχου Σερραίων. Αντιφώνησις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.
18:30 Υποδοχή του Παναγιωτάτου από την Χριστιανική Νεολαία της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών στο προαύλειο του Μητροπολιτικού Ναού.
19:00 Δοξολογία επί τη ευλογητή ελεύσει της Α.Θ. Παναγιό­τητος εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν των Παμμεγίστων Ταξι­αρχών Σερρών. Ομιλίαι.
20:00 Επίσκεψις εις το Επισκοπείον Σερρών και συνάντησις μετά των αρχών της πόλεως και του Νομού.
ΣΑΒΒΑΤΟΝ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 
09:45. Αγιασμός εγκαινίων του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρο­πόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Ομιλία του Παναγιωτά­του προς την χριστιανική Νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεως.
10:30 Επίσκεψις εις το Εκκλησιαστικόν Κειμη­λιαρχείον «ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ». Εγκαίνια εκθέσεως ιερών εικόνων των Νεο­μαρτύρων. Επίσκε­ψις εις τον Εκκλησιαστικόν Ρα­διοφωνικόν Σταθμόν «ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ».
11:30 Επίσκεψις εις τον ιερόν, Καθεδρικόν και Προσκυνημα­τικόν Ναόν των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Θεοδώρων Σερρών. Επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπο­λίτου Σερρών Αποστόλου (Χριστοδού­λου), του Ιμβρίου.
12:30 Υποδοχή της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατρι­άρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις την Ιεράν Μονήν του Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Δοξολογία. Αγιασμός εγκαινίων της ανα­καινισθείσης μο­ναστη­ριακής τραπέζης.
18:00 Υποδοχή ιεράς Εικόνος Παναγίας Σουμελά.
19:00 Μέγας Πατριαρχικός πανηγυρικός Εσπερι­νος, εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
07:00-11:00 Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λει­τουργία εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενι­κού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Ομιλίαι.
13:00 Επίσημον Γεύμα εις το Ξενοδοχείον «Philippos Xenia» προς τιμήν του Πανα­γιωτάτου Οικου­μενικού Πατριάρχου.
17:30 Επίσκεψις εις το εν Σέρραις Επισκοπείον. Υποβολή σεβασμάτων υπό των μοναστικών αδελφοτήτων, των πολιτιστι­κων συλλόγων και λοιπών φορέων της πόλεως και του Νομού.
19:00 Επίσκεψις εις το Διοικητήριον Σερρών.
20:00 Εκδήλωσις της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης εις την αίθουσαν «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, υπό τον τίτλον «Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες».
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 
09:30 Ομιλία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟ­ΜΑΙΟΥ εις το Πνευματικόν Κέντρον της Ιεράς Μη­τροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, προς τον ιερόν κλήρον.
11:00 Επίσκεψις εις το 1ον Γυμνάσιον Σερρών.
12:30 Επίσκεψις εις το Μαξίμειον Πνευματικόν Κέντρον της Ιεράς Μητροπόλε­ως Σερρών και Νιγρίτης. Ξενάγησις εις την έκθεσιν αγιογραφίας των μαθητών της Σχο­λης Αγιογραφί­ας.
17:30 Επίσημος υπο­δοχή και δοξολογία εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου Νι­γρίτης.
18:30 Αγιασμός εγκαινίων του ιδρύματος φιλοξενίας ηλικιωμέ­νων υπό του Παναγιωτάτου Οικου­μενικού Πατριάρχου εις την Τερπνήν. Ομιλία του κτίτορος και Ευεργέτου κ. Δημητρίου Αναστασιάδη. Αντιφώνησις του Παναγιωτάτου.
20:00 Εκδήλωσις της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου με παραδοσιακούς σκοπούς της Μικρασίας εις το αμφιθέατρον του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον τίτλον «Μελωδικές μνήμες της Μικρασίας».

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
10:30 Αναχώρησις του Παναγιωτάτου και της τιμίας Συνοδείας αυτού εκ Σερρών.
11:30 Άφιξις εις την Ορθόδοξον Ιεραποστολικήν Αδελφότητα «Λυδία η Φιλιππησία» εις Ασπροβάλταν. Δοξολογία. Ομιλίαι.
Αναχώρησις διά Κωνσταντινούπολιν.    www.imsn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου