Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Άνθιμος: Ακούμε ανθρώπους που στείλαμε στη Βουλή να λένε εναντίον της εκκλησίας (VIDEO).

Άνθιμος: Ακούμε ανθρώπους που στείλαμε στη Βουλή να λένε εναντίον της εκκλησίας (VIDEO)
«Οι Χριστιανοί αντέξαμε διωγμούς αιώνων. Θα φοβηθούμε τώρα;», είπε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις εξελίξεις σε διάφορα ζητήματα της ζωής μας.

Οντας ιδιαίτερα προσεκτικός στο λόγο του από τον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Παναγιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να συνεχίσουν την προσευχή και να προβάλουν το λόγο του Θεού.

«Πέρασαν τρεις αιώνες με διωγμούς από την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ο Χριστιανισμός ως Εκκλησία κέρδισε. Και αργότερα υπήρχαν διωγμοί. Η Εκκλησία διώκεται και διωκομένη νικά», είπε αρχικά ο κ.Ανθιμος που συνέχισε: «Στις ημέρες μας ακούμε πάλι ανθρώπους επωνύμους που εμείς τους στείλαμε και στη Βουλή να λένε όσα λένε εναντίον της Εκκλησίας με εμμέσους τρόπους και νομοθετήματα ως αυτό το τελευταίο, που δε θέλω να το αναφέρω μέσα στην Εκκλησία και το οποίο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το θεσμό του γάμου. Εστω και αν μείνουμε λίγοι ποτέ δε θα χαθεί ό,τι το Ευαγγέλιο μας διδάσκει.
Δείχνουμε σεβασμό και αγάπη προς κάθε ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και αντίθεση σε όσα λέγονται εναντίον της πίστης μας.
Οσα κι αν λέγονται όσα κι αν υιοθετηθούν μην τα φοβάστε. Η απάντησή μας είναι η προσευχή η προβολή της αλήθειας είναι ο λόγος του Ευαγγελίου είναι ο Χριστός, η έκφραση σε ειρηνικό και φιλάνθρωπο αγώνα.
Λένε να καταργήσουμε την πρωινή προσευχή μας, να καταργήσουμε να αλλάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Μην τα φοβάστε όμως. Ενας παππούς και μια γιαγιά μπορούν να σώσουν τα παιδιά τους, διδάσκοντας την αλήθεια, όπως στο κρυφό σχολειό τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας.
Μην απορρήτε για τα τωρινά. Οι Χριστιανοί έχουμε τη δύναμη να τα κρατήσουμε. Θα φοβηθούμε τώρα; Θα εξουδετερώσουμε όλα τα σχέδια.
Μας είπαν να αλλάξουμε την ιστορία, αυτά που λέγονται για τον Κολοκοτρώνη. Μα δεν ντρέπονται; Αν θελήσουν να το πάρουν στα σοβαρά οι Μοραΐτες και οι Ελληνες θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα».
Δείτε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία στην Θεσσαλονίκη και το κήρυγμ του Παναγιωτάτου…  http://www.seleo.gr/thessalonikh/198616-anthimos-akoyme-anthropous-pou-steilame-sti-vouli-na-lene-enantion-tis-ekklisias-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.