Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τη Βέροια επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος (ΦΩΤΟ)

Τη Βέροια επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος (ΦΩΤΟ)
Στη Βέροια βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος χθες το απόγευμα επισκέφθηκε τη μονή Δοβρά και τη μονή Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.
 Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή. Στην υποδοχή παρέστησαν ο μητροπολίτης Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων καθώς και μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας, ο δήμαρχος Βέροιας, κ.α. ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.
 
 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τη μονή Δοβρά, εγκαινίασε το νέο αρχονταρίκι της μονής και έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας. Αργότερα, επισκέφθηκε τη μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, συνοδευόμενος πάντα από τον μητροπολίτη Παντελεήμων και από τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο, πρώην ηγούμενο της μονής. Εκεί, τον υποδέχθηκαν και ζήτησαν την ευχή του, εκπρόσωποι ποντιακών νεολαιών.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί σήμερα και αύριο στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αποστόλου Παύλου, που διοργανώνονται αυτές τις μέρες στην πόλη της Βέροιας, θα χοροστατήσει στο μητροπολιτικό ναό και θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην πόλη και την περιοχή το πρωί της Πέμπτης.
Πηγή φωτό inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου