Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κορυφώνεται η διαμάχη Ιερώνυμου-Φίλη: «Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού».

Κορυφώνεται η διαμάχη Ιερώνυμου-Φίλη: «Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού» - Κεντρική Εικόνα
Νέα επιστολή του αρχιεπισκόπου -αυτή τη φορά- προς τον υπουργό Παιδείας.

Ιδεοληπτικές οι ερμηνείες του υπουργού Παιδείας ότι η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της ερμηνείας, απαντά ο αρχιεπίσκοπος - Αποδομεί σε πέντε σημεία το ερώτημα Φίλη «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα»

«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι βεβαίως ενός Υπουργού» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη.
Με την επιστολή του προς τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει αποστομωτική απάντηση στον Νίκο Φίλη ο οποίος επιχείρησε να απαξιώσει τον ρόλο της Εκκλησίας διερωτώμενος «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα;».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ τονίζει ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία.
«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της,γι' αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηείες τωοποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της» υπογραμμίζει ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη και με πέντε ισχυρά επιχειρήματα αποδομεί τους ισχυρισμούς του υπουργού Παιδείας ότι την περίοδο της επταετίας η Εκκλησία αποδεχόταν σιωπηρά ή ακόμη και... συνεργαζόταν (αναλόγως πώς μεταφράζει κάποιος το ερώτημα του κ. Φίλη "πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα;") με το καθεστώς των συνταγματαρχών.
Σφήνα Καμμένου που τάσσεται  υπέρ του Αρχιεπισκόπου
Το θέμα των θρησκευτικών ωστόσο προκαλεί και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις καθώς ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δικές του θέσεις σχετικά με το θέμα των θρησκευτικών, εκφράζοντας προφανώς και τις αντιρρήσεις του από το σχέδιο του Νίκου Φίλη.
Την ίδια ώρα μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η υπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε πως οι «ΑΝΕΛ τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των θέσεων του Αρχιεπισκόπου» παίρνοντας θέση στο θέμα της διαμάχης Ιερώνυμου-Φίλη.
Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών προς τον υπουργό Παιδείας:

http://www.parapolitika.gr/article/380835/koryfonetai-i-diamahi-ieronymoy-fili-i-ekklisia-einai-ypothesi-enos-laoy-kai-ohi-enos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου