Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Η Εκκλησία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα σε κανένα πολίτη''


kiproy xrisostomos 1
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στο οποίο πλέον ανήκει το οικόπεδο όπου είναι κτισμένο το νοσηλευτήριο, μετά τη δωρεά και μεταβίβασή του από την Αρχιεπισκοπή.

Η γη είχε παραχωρηθεί για περίοδο 99 χρόνων από την Αρχιεπισκοπή, κατά την ανέγερση του Μελάθρου Αγωνιστών πριν από 27 χρόνια.
Η δωρεά θα διευκολύνει την οικοδόμηση της νέας Πτέρυγας Αποκατάστασης στο πίσω οικόπεδο, που ανήκει στο Μέλαθρο και που εφάπτεται του οικοπέδου που ανήκε μέχρι σήμερα την Αρχιεπισκοπή.
Στην πιο ανακοίνωση προέβη ο Πρόεδρος του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου, στη διάρκεια ειδικής τελετής κατά την οποία τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για την αγάπη και τη διαχρονική του στήριξη προς το Μέλαθρο καθώς και για τους πολύχρονους και πολύμορφους αγώνες της Εκκλησίας για την πατρίδα και το λαό της.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη δωρεά όπως επίσης και για τη συνεχή στήριξη του στο έργο του Μελάθρου «με τη νέα πτέρυγα, δυναμικότητας 32 κλινών με σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, χημείο, ακτινολογικό, φιλοδοξούμε πως το όραμά μας για αναβαθμισμένες και εμπλουτισμένες υπηρεσίες σε περισσότερους πάσχοντες συνανθρώπους μας, θα γίνει πραγματικότητα».
Ακολούθως του παρέδωσε τιμητική πλακέτα η οποία απεικονίζει την Παναγία την Ελευθερώτρια και τους Αγίους Αναργύρους.
Ο Αρχιεπίσκοπος, με τη σειρά του, δώρισε στο Μέλαθρο μια πλακέτα από την Μητρόπολη Πάφου.
Στο χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον ποιμενικό ρόλο της εκκλησίας και εξήρε το έργο που επιτελείται στο Μέλαθρο κυρίως στη μονάδα αποκατάστασης, η οποία φιλοξενεί αρκετούς νέους «δυστυχώς θύματα τροχαίων ατυχημάτων που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και που σ’ αυτή την μονάδα αποκατάστασης έχουν την φροντίδα που πρέπει».
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η Εκκλησία ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κανένα πολίτη.
«Είμαστε περήφανοι γιατί η εκκλησία στάθηκε στα πόδια της, γιατί στις δυσκολίες εν καιρώ κρίσης βοήθησε την Κύπρο να επανέλθει.»
Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ και είπε πως η Εκκλησία θα είναι πάντα δίπλα στο ίδρυμα βαδίζοντας ο ένας δίπλα στον άλλο.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τους θαλάμους του Μελάθρου.
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου