Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Ι.Μ. του Αποστόλου Βαρνάβα (ΦΩΤΟ).

apostolos barnabas 31
Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα τελέστηκε σήμερα ιερατικό συλλείτουργο στην υπό τουρκική κατοχή Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου.

Πολλοί ήταν οι ευλαβείς πιστοί που κατέκλυσαν την ιστορική Ιερά Μονή της Κύπρου για να προσευχηθούν στον προστάτη άγιο του νησιού, τις ιερές αυτές ημέρες προ των μεγάλων εορτών των Χριστουγέννων.
Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμ. Ιωάννης, με συγκίνηση απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τονίζοντας το νόημα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και επισημαίνοντας ότι η ζωή του πιστού πρέπει να αποτελεί μία συνεχή ομολογία πίστεως και υπέρβασης των επίγειων φροντίδων.
Με την ευκαιρία των εγγιζουσών εορτών των Χριστουγέννων ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν να εορτάσουν τα Χριστούγεννα με πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης και ψυχικής ειρήνης.
Επίσης, ευχήθηκε όπως σύντομα τελεσθεί η Θ. Λειτουργία στη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα χωρίς την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο Α'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου