Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η Ζάκυνθος εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο – Το Πρόγραμμα των Τελετών – Απευθείας μεταδόσεις από το ΙΟΝΙΑΝ.

Με κάθε επισημότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκινά σήμερα ο τριήμερος επίσημος εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας, Αγίου Διονυσίου, συμπληρώνοντας συνάμα 300 έτη από της Μετακομιδής Αυτού (1717-2017). Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεχωριστή λαμπρότητα καθώς θα προεξάρχει η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ως ευλαβής προσκυνητής για να λαμπρύνει με την παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού.

Σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη Κάθοδος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Αναστάσιμος Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.
 Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ιερά Αγρυπνία.
Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου. Την ίδια ημέρα, ώρα 11 το πρωί (καιρού επιτρέποντος) θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Απευθείας από το ΙΟΝΙΑΝ
οι τελετές για τον Πολιούχο

Την μνήμη του προστάτη και πολιούχου της Ζακύνθου τιμά και φέτος ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός Ionian Channel, προσφέροντας στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Επτανήσιους, και κυρίως Ζακυνθινούς, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση τις ιερές τελετές και ακολουθίες από την πανηγυρίζουσα Ιερά Αυτοκρατορική Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου:
•Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 5 το απόγευμα, την Δοξολογία με περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εντός του Ιερού Ναού και στη συνέχεια τον Αναστάσιμος Πατριαρχικός Εσπερινός.
•Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 (ημέρα της εορτής), από τις 8 έως τις 11 το πρωί, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και την έξοδο του Λειψάνου στα προπύλαια.

Μια ομάδα έμπειρων συνεργατών θα εργαστεί με επαγγελματισμό, άψογη τεχνική οργάνωση, συντονισμό και σύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου να καλύψουν τις ιερές στιγμές και να τις μεταφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό. Στόχος η ενημέρωση και η ολοένα και μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών που θα μυηθούν και θα διαδώσουν την ιδιαιτερότητα του εορτασμού.
imerazante.gr

Η περιφορά του Αγίου Διονυσίου στο Ναό και η κάθοδος της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατρειάρχη Αλεξανδρείας από την Ιερά Μονή.

 


Με κάθε επισημότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιείται ο τριήμερος επίσημος εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας, Αγίου Διονυσίου, συμπληρώνοντας συνάμα 300 έτη από της Μετακομιδής Αυτού (1717-2017). Τα Επτάνησα εορτάζουν τον τρίτο κατά σειρά Πολιούχο τους μετά τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα και τον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά.
 Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεχωριστή λαμπρότητα καθώς θα προεξάρχει η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Οι επίσημες εκδηλώσεις άρχισαν, στις 11 το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου με κωδωνοκρουσίες και τα παραδοσιακά “μάσκουλα”. Ήταν η στιγμή που το ιερό σκήνωμα σηκώθηκε από την Λάρνακα που φυλάσσεται και τοποθετήθηκε εμπρός από την Αγία Τράπεζα. Στις 5 το απόγευμα της, έγινε η επίσημη Κάθοδος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά επακολούθησε Δοξολογία με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια ο Πατριαρχικός Εσπερινός.
imerazante.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου