Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Σιβυλλική δήλωση Άνθιμου για Σκοπιανό: «Παλεύω να μην μιλήσω περισσότερο γιατί…» (VIDEO)

Για το Σκοπιανό, το συλλαλητήριο της Αθήνας, αλλά και για τον πολιτικό κόσμο έκανε λόγο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο σημερινό κήρυγμά του.
Στο θέμα της Μακεδονίας και των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε όπως αναμενόταν από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Κατά το κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, ο Παναγιώτατος έστειλε μήνυμα ώστε να διατηρηθεί ακέραια η πατρίδα μας και να μη χάσουμε αυτά τα οποία έχουμε, παρά τις πιέσεις και τους εχθρούς που μας περιτριγυρίζουν.
Παράλληλα, με προσεκτικά λόγια αναφέρθηκε και στο συλλαλητήριο της επόμενης Κυριακής στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων είπε: «Θέλω να εκφράσω ευχαριστίες για όλους αυτούς που έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και για τη λειτουργία στον Αγιο Δημήτριο. Το θέμα με τα Σκόπια φαίνεται πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων. Δε θελήσαμε το κακό του καθενός, δεν υποτιμήσαμε κανέναν. Αλλά όμως με όσα ελέχθησαν φανερώνεται πως γίνεται να ισχύσουν πράγματα που λένε άλλοι και όχι αυτά που λέει ο λαός.
Με ταπείνωση να κάνουμε προσευχή να φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς να μην κάνουν κανένα λάθος. Αυτό έχω, όπως και όλοι μας, είναι η αγάπη για την πατρίδα. Δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν, αν και θα έπρεπε. Αλλά δεν το κάνουμε. Τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά δεν πρέπει να κάνω κριτική. Να μην κάνω κριτική, όπως λένε. Παλεύω να μην μιλήσω περισσότερο.

Την επόμενη Κυριακή θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο για το ίδιο θέμα στην Αθήνα και στόχος είναι να υπερβεί τον κόσμο που είχε στην Θεσσαλονίκη. Ειρηνικά και δημοκρατικά θα εκφράσουν τις θέσεις τους.
Κι αν αποφασίσουν αυτό που δε θέλουμε; Πιστεύω ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Και πάλι οι Ευρωπαίοι θα καταλάβουν την ευθύνη για την Ελλάδα. Θέλουμε ακεραία, παντοτινή την πατρίδα μας, με τα σύνορά μας και τα νησιά μας. Δε ζητούμε τίποτα περισσότερο από τους πολιτικούς μας, αλλά κρατούμε αυτά που έχουμε. Προσεύχομαι για τους πολιτικούς να καταλήξουν στο καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα μας».Στο τέλος, όλο μαζί το εκκλησίασμα έψαλε τον Εθνικό μας Υμνο.
crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου