Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μόσχα υποδέχθηκε την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ).

agios spiridonas mosxa 3
Ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στη Μόσχα έφτασε σήμερα η δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα και συγκεκριμένα στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος, η οποία βρίσκεται από της 24 Αυγούστου στην Ρωσία προς ευλογία και αγιασμό του ρωσικού λαού.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Αρχιμ. Ιουστίνος, το οποίο παρέδωσε στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.
Αμέσως μετά ο Πατριάρχης Κύριλλος με δύο Αρχιερείς και πλήθος κληρικών μετέφερε την δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα στο μέσο του Καθεδρικού Ναού, έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου και προσευχήθηκε γονατιστός.
"Θα ήθελα να συγχαρώ όλους για την πνευματική αυτήν εκδήλωση που έρχεται από το ευλογημένο νησί της Κέρκυρας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την ευλογία του, ώστε να έχουμε την δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα στη Ρωσία, αλλά καθώς και όσους συνέβαλαν για τη μεταφορά της" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας ανέφερε ότι "είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι λατρεύουν τον Άγιο Σπυρίδωνα στη Ρωσία. Κάθε χρόνο κατά χιλιάδες συρρέουν στην Κέρκυρα για να εναποθέσουν την προσευχή και τη μετάνοιά τους στον Θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα."
"Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας θα ακούσει τις προσευχές μας, και θα φωτίσει τα μυαλά εκείνων που δεν ξέρουν τι κάνουν, αλλά και να μεσιτεύσει στον Κύριο για να ενισχυθεί η ενότητα της ορθόδοξης εκκλησίας" - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε προσωπικά στον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ζητώντας να μεταφέρουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του, για την μεταφορά της δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που χρειάζεται ενίσχυσει της πίστεως.
Η δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος έως και τις 14 Οκτωβρίου, ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 08.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ ενώ καθημερινά θα τέλουνται παρακλήσεις.
agios spiridonas mosxa 1
agios spiridonas mosxa 1
agios spiridonas mosxa 1
agios spiridonas mosxa 1
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου