Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Πάτρας Άγιο Ανδρέα- Το πρόγραμμα για σήμερα και αύριο.



Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμο του Πολιούχου της Πάτρας Άγιου Ανδρέα. Οι πατρινοί προσκυνούν ήδη την Τίμια Κάρα του Πολιούχου, που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού, ενώ στην Πάτρα θα παραστεί και θα τιμήσει με την υψηλή παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Πάτρας Άγιο Ανδρέα- Το πρόγραμμα για σήμερα και αύριο  Στο κέντρο του νέου ιερού ναού η Τίμια Κάρα του Αγίου Ανδρέα

Επίσης θα παραστούν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και φυσικά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Στο μεταξύ εντυπωσιακή από άποψη αριθμού αρχιερέων θα είναι η συμμετοχή στον φετινό μεγαλοπρεπή και λαμπρό εορτασμό.

Όπως επίσης γνωστοποιήθηκε, εκτός του οικείου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, προσκλήθηκαν και θα παραστούν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Συμεών, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο ανήμερα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αποστόλου Ανδρέου.
Η Θεία δοξολογία θ’ αρχίσει γύρω στις 10.45 το πρωί της Παρασκευής και θ’ ακολουθήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, του αποτμήματος των δακτύλων του Αγίου και της εικόνας του επί της οδού Αγίου Ανδρέου, κατόπιν στη Δημ. Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων και επιστροφή στο ναό.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ανήμερα την Παρασκευή δεν θα βρέχει ωστόσο αναμένεται το κρύο να είναι τσουχτερό.
Πλήθος πιστών όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από πολλές άλλες περιοχές αναμένεται να περάσουν από το ναό του Αγίου Ανδρέου για να προσκυνήσουν και να λάβουν χάρη και ευλογία από τον Άγιο. Ο εορτασμός ξεκινά την παραμονή, την Πέμπτη 29/11/2018 στις 18.00 το απόγευμα με τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας ενώ στις 22.00 θ’ αρχίσει η ιερά αγρυπνία.
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου θα είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ναού για να την προσκυνήσει ο κόσμος. Να προσθέσουμε πως ανήμερα στις 12:50 το μεσημέρι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο “Patra Palace”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου