Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Αυστραλία: Λαμπρή ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου Μακάριου – Βίντεο.

αυστραλίας

Η καρδιά του απόδημου ελληνισμού χτυπά δυνατά στη μαρκινή Αυστραλία. Στις 04.00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) έλαβε χώρα με θρησκευτική λαμπρότητα  η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Η λαμπρή τελετή ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας έλαβε χώρα στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϊ. Συγκινημένος ο κόσμος φώναζε  “Άξιος” στον νέο ποιμενάρχη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ενώ το παρών έδωσαν πλήθος ιεραρχών.
Μεταξύ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Παρίστανται επίσης δεκάδες Αρχιερείς αλλά και απλοί κληρικοί από όλη την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς και οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου.
Το «παρών» έδωσε και η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.
Να σημειώσουμε ότι ο  Κρητικός Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος εξελέγη παμψηφεί, το απόγευμα της Πέμπτης (09/5)  ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλία, ενώ κατείχε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα του βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και βρισκόταν στην Εσθονία, οργανώνοντας την Τοπική Εκκλησία.
dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου