Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ BREXIT-TI ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.

Παρελθόν από την ΕΕ αποτελεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Μεγάλη Βρετανία, η οποία μετά από 47 χρόνια κοινής πορείας, οδεύει προς ένα αβέβαιο μέλλον, με τους οπαδούς του Brexit να δηλώνουν νικητές και να ανοίγουν σαμπάνιες για να γιορτάσουν την «ημέρα ανεξαρτησίας».
Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας έγινε χωρίς να υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ,μία συμφωνία που θα βρεθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Μία αποχώρηση που είναι καταγεγραμμένη στις προφητείες και φέρνει πολλαπλές εξελίξεις αφού δεν θα διαλυθεί μόνο η ΕΕ και το Ευρώ αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο!
Θα παρουσιάσουμε λοιπόν τι έχει αναφερθεί για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια.
Δείτε γιατί ο Γέροντας Παΐσιος υποστήριζε ότι οι Άγγλοι θα διαλύσουν την Ευρωζώνη.
1
Περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει τι θα ακολουθούσε στην Ευρωπαική Ένωση και πως αυτή θα οδηγούνταν στη διάλυση.


Μπορεί να έχουν περάσει 20 και πλέον χρόνια, όμως ο Αγιορείτης μοναχός, ο γέροντας Παΐσιος, είχε μιλήσει προφητικά για τη διάλυση της ονομαζόμενης τότε  ΕΟΚ.
«Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ …Δεν θα κρατήσει και πολλά χρόνια …Θα την διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι, αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται …Σου λέει, τι γίνεται εδώ; Σηκώνει πάλι κεφάλι ο Χίτλερ; Έτσι θα την διαλύσουν…».
Στις προφητείες του Ανώνυμου που βρίσκονται στο Άγιον Όρος αναφέρεται:
12.Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτώ από της Αγγλίας.
13.Αγγλία εις μόνους Σάξονας.
H 12η έχει εκπληρωθεί αφού η αποικιοκρατία της Αγγλίας,η σημερινή Ινδία είναι ανεξάρτητο κράτος.
Η 13η θα εκπληρωθεί μετά την αποχώρηση από την ΕΕ αφού οι αντιδράσεις για ανεξαρτησία από την Μ.Βρετανία έχουν ξεκινήσει.
Διαβάσαμε λοιπόν στις Γερμανικές εφημερίδες τα παρακάτω που επαληθεύουν την προφητεία για διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου:
 H Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) θεωρεί ότι "για την αποχώρηση από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο θα πληρώσει ένα αντίτιμο, το οποίο είναι υψηλότερο από εκείνο που θα καταβάλει η ηπειρωτική Ευρώπη. Τι θα συμβεί, εάν αποδειχθεί αφιλόξενη η Γη της Επαγγελίας, στην οποία ελπίζει να εισέλθει ο Μπόρις Τζόνσον; Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά την οικονομία, η ενότητα του Βασιλείου βρίσκεται σε κίνδυνο. Αποκύημα του αγγλικού εθνικισμού είναι η διάθεση πολλών φίλων του Brexit να θυσιάσουν την ένωση με τους Σκωτσέζους και την ιδιαίτερη σχέση με τους Βορειοϊρλανδούς. Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα απαιτήσει, πιο έντονα από ποτέ, ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Κάποτε ο Τζόνσον θα πρέπει να ενδώσει, ό,τι κι αν ορίζει η λαϊκή βούληση".
Παραφράζοντας τον Άμλετ, η εφημερίδα Die Welt υποστηρίζει ότι "πολλή σαπίλα υπάρχει στο κράτος των Βρετανών. Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν είχαν συγκροτημένη διακυβέρνηση και αυτό είναι εμφανές στην κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. H εγχώρια πολιτική ατζέντα έχει παραμεληθεί, με αποτέλεσμα να κλιμακώνονται προβλήματα σε πολλούς τομείς. Από την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων θα κρίνουν οι πολίτες τα οφέλη της εθνικής κυριαρχίας, που τόσο πολύ είχαν αναπολήσει".  Προσωπική κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό από την εφημερίδα Westfälische Nachrichten του Μύνστερ, η οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: "Ως εκπρόσωπος μίας πολιτικής κάστας που θέλει τα αποκυήματα φαντασίας να εκτοπίζουν τα αντικειμενικά δεδομένα, τα tweets να είναι πιο σημαντικά από τα γεγονότα, τη διατήρηση της εξουσίας να υπερέχει της ηθικής, (ο Μπόρις Τζόνσον) φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν ένα ιστορικό βήμα με κριτήριο συγκεχυμένα συναισθήματα. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι δραματικές: στη Βόρεια Ιρλανδία και στη Σκωτία το αίτημα για ανεξαρτησία γίνεται όλο και πιο ισχυρό". 

Η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στους "27" μετά το Brexit και το συμπέρασμα δεν είναι αισιόδοξο: "Η Ευρώπη αποτελεί ένα αμάγαλμα από συμφέροντα και ιδιαιτερότητες. Ζωντανή απόδειξη γι αυτό θα είναι η διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό στους επόμενους μήνες. Χωρίς τη Βρετανία η Ευρώπη δεν μεταβάλλεται αυτομάτως σε μία όαση αρμονίας, αν και η Βρετανία απαιτούσε πάντοτε προσεκτική μεταχείριση". Παράλληλα, ο αρθρογράφος εστιάζει και στις ευθύνες των Βρετανών: "Δεν υπάρχουν σημαντικές ιδέες για το μέλλον, ούτε καν συγκροτημένο σχέδιο για τις μελλοντικές σχέσεις με τους παλαιούς γείτονες, για να μη μιλήσουμε για ιδέες που θα αποκαθιστούν τη συμφιλίωση σε μία βαθιά διχασμένη πατρίδα. Η φαντασίωση ενός νέου μεγαλείου δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο, μέχρι στιγμής, παρά μικρόθυμη άρνηση της πραγματικότητας και απαξίωση των προβλημάτων".

Χαμόγελα από τον Νάιτζελ Φαράζ το βράδυ της Παρασκευής
Τη δική του άποψη καταθέτει στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας επιθεώρησης Die Zeit ο Φίνταν Ο'Τουλ, σχολιαστής των Irish Times: "Ο Τζόνσον βλέπει το Brexit ως μία επιστροφή στη βασική αρχή της πρωτοκαθεδρίας του εθνικού κράτους. Αυτό εμπεριέχει μία μεγάλη δόση ειρωνίας: η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι εθνικό κράτος, ποτέ δεν ήταν. Το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μείγμα τεσσάρων εθνών, της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλλίας και της Βορείου Ιρλανδίας. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της ιστορίας του δεν βρισκόταν στο επίκεντρο μίας εθνικής πολιτικής συγκρότησης, αλλά μίας τεράστιας, πολυεθνοτικής και πολύγλωσσης αυτοκρατορίας. Πριν από την ΕΕ δεν υπήρχε κανένα έθνος 'Ηνωμένου Βασιλείου' στο οποίο θα μπορούσε κανείς να επιστρέψει. Αυτή είναι η αντίφαση, την οποία το Brexit δεν μπορεί να παραδεχθεί, πόσο μάλλον να επιλύσει". 

dw.com

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Θα επιστρέψουμε ως ανεξάρτητο κράτος στην ΕΕ.

 Την επιθυμία της να επιστρέψει η Σκωτία ως ανεξάρτητο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον από το Εδιμβούργο, τονίζοντας ότι έχει συναισθήματα λύπης για τo Brexit, ανάμεικτα με συναισθήματα θυμού.Πρωθυπουργός Σκωτίας: Θα επιστρέψουμε ως ανεξάρτητο κράτος στην ΕΕ


Αργεί ακόμα το δημοψήφισμα.

Η Στέρτζον επανέλαβε ότι η ίδια εξακολουθεί να θέλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός του 2020, αλλά αναγνώρισε ότι κάτι τέτοιο ίσως να μη συμβεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Σκωτία, το 2021, και ότιπρωταρχικός στόχος του κόμματός της (SNP) θα είναι να πειστεί η πλειοψηφία των πολιτών της Σκωτίας να στηρίξει την ανεξαρτησία.
Η ίδια αναφέρθηκε σε στοιχεία μίας νέας δημοσκόπησης που έδειξε ότι το 51% των πολιτών της βρετανικής επαρχίας θέλει την ανεξαρτησία (για πρώτη φορά από το 2015), και κάλεσε τους ακτιβιστές του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας να επικεντρωθούν στην προσπάθεια να μεταπείσουν όσους παραμένουν αναποφάσιστοι.
Η Στέρτζον ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την Εκλογική Επιτροπή να επανεξετάσει το θέμα διεξαγωγής ενός ακόμη δημοψηφίσματος και θα συστήσει μία συνταγματική συνέλευση για να συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτών και να προετοιμάσει ένα ανανεωμένο σχέδιο για το δημοψήφισμα.

Ντόναλντ Τουσκ: Ενσυναίσθηση για τη Σκωτία .

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες αισθάνεται «ενσυναίσθηση» προς την επιθυμία της Σκωτίας να μπει ως ανεξάρτητο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του BBC, για το πώς θα έβλεπε μια τέτοια προοπτική, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: «συναισθηματικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι θα ενθουσιαστούν», προειδοποίησε ωστόσο ότι μια προσπάθεια εισόδου της ανεξάρτητης Σκωτίας δεν θα γινόταν αυτομάτως αποδεκτή.
 cnn.gr
Στα παραπάνω ρεπορτάζ και δηλώσεις υπάρχουν προφητείες που έχει αναφέρει ο Άγιος Πα'ί'σιος :

Άγιος Παΐσιος για ΕΟΚ: «Δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα». 

 O Άγιος Παΐσιος είχε πει: «θα αλλάξουν πολλά τότε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..»

 ..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.

Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.
Οι καθηγητές έμειναν άναυδοι. Μερικοί είπαν ότι στην ΕΟΚ θέλουν να μπουν και άλλα κράτη από την Ευρώπη, οπότε θα μεγάλωνε και θα ισχυροποιούταν, ότι θα καταργούνταν τα χρήματα και θα συναλλασσόμασταν όλοι με κάρτες, αφού στις Βρυξέλλες υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους υπολογιστές στον κόσμο που χωράει τα δεδομένα όλων των Ευρωπαίων και τις οικονομικές συναλλαγές τους. Ανέφεραν ότι υπάρχει υποδομή για να ενταχθούν στην ΕΟΚ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ότι θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί ενιαίο ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Σε όλα αυτά ο Π.Παϊσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό. Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα. Αυτό που σχεδιάζουν οι μεγάλοι είναι να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά στο να δεχτούν το χάραγμα, δίχως να μπορούν να αντιδράσουν. Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…

*του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: «Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες»

 

Προφητεία Γερόντα Παΐσίου: Διαλύεται η Ευρώπη λόγω Γερμανίας. 

 

Διαλύεται η Ευρώπη λόγω Γερμανίας! Αμφισβητείται το ευρώ. Εξεγείρονται οι κοινωνίες. Αναβιώνουν έχθρες μεταξύ των κρατών.(Δείτε και μετά την προφητεία )
Προσωπικές μαρτυρίες, Σταύρος Βαλίδης, πρώην διοικητής Αστυνομικού τμήματος τού Αγίου Όρους.
Τόν Γέροντα Παϊσιο τόν γνώρισα, όταν μέ αξίωσε ό Θεός νά υπηρετήσω ώς διοικητής τού Αστυνομικού Τμήματος τού Αγίου Όρους.
Τόν Νοέμβριο τού 1991 μαζί μέ έναν συνάδελφο αστυνομικό κατηφορίσαμε από τίς Καρυές γιά τό κελλί του.
Εκείνη τήν εποχή ξέραμε καλά ότι, άν τήν ημέρα έμπαιναν 300 προσκυνητές, οί μισοί από αυτούς πήγαιναν στόν πατέρα Παϊσιο...
 Ενας από αυτούς τόν ρώτησε γιά τήν Ενωμένη Ευρώπη, καί πήρε τήν εξής απάντηση.
- Είναι πολύ ζεστό ακόμη τό αίμα...
Οί επίσημοι απόρησαν μή μπορώντας νά καταλάβουν τήν κρυπτογραφημένη απάντησή του. Αργότερα πού τόν ρώτησα τί σημαίνει , ότι είναι ακόμη ζεστό τό αίμα, μού είπε.
- Είναι αδύνατο, καί θά φανεί αυτό αργότερα, νά υπάρξει ποτέ συνεργασία τών Αγγλων, τών Γάλλων, τών Γερμανών, τών Ιταλών, τών Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε στόν Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες καί τούς θείους τους.
Είναι ποτέ δυνατόν νά ονομάζει ό ένας τόν άλλο "σύμμαχε" καί νά τό εννοεί;
Μή βλέπουμε τά πράγματα κοντόφθαλμα καί μόνο χάριν τής Οικονομίας. Θά βγεί ό Εθνικισμός στήν επιφάνεια καί τότε...
 Απο το βιβλίο "ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ"του Αρχιμ.Χρ.Αγγελόγλου.
Τέλος για την διάλυση της Μεγάλης Βρετανίας  και τα μελοντικά γεγγονότα σε αυτήν ο Αγαθάγγελος γράφει:
 Αποτέλεσμα εικόνας για μ.βρετανια
  Έν τή Μεγάλη Βρεττανία ή πενία τής εργατικής τάξε­ως θά προβαίνη αυξάνουσα πάντοτε. "Ενεκα τρομερών πο­λέμων, οϊτινες θά διεξαχθώσιν έπι τής Ηπείρου, τό έμπόριον θά κατάπαυση και ή Αγγλική βιομηχανία θά πε­ριστολή όπερ θά εξώθηση είς τήν άπόγνωσιν τόν άγγλικόν λαόν. Ή οργή του θά έκραγή τότε έπι τών μεγάλων εργοστασιαρχών ών θά καΰσωσι  
τά εργοστάσια, οί δέ Ιρ­λανδοί ήμιθανεϊς έκ τής πείνης θά άναμιχθώσιν εις τό έρ­γον τοΰτο τής καταστροφής. Τέλος, μετά πολέμους εξω­τερικούς, επαναστάσεις εσωτερικές ή Αγγλία θά έπανέλθη εις τήν ήσυχίαν. ή δέ βασιλεία έν αυτή θά καταργηθή, αλλά βραδύτερον ή έν ταϊς άλλαις χώραις.

Zenjt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου