Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τα σύννεφα τα βλέπουμε. Περιμένουμε την δαιμονική μπόρα...




Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στον κόσμο για το εάν η κλιμάκωση των γεγονότων, με αφορμή τα μέτρα του κορονοϊού, θα είναι άμεση ή θα επανέλθει η κατάσταση προσωρινά βαίνουσα επιδεινούμενη. Το μυαλό όλων, όχι αδικαιολόγητα, είναι στο πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα στα πρακτικά θέματα ώστε να ταλαιπωρηθούμε το λιγότερο δυνατόν, εμείς και οι δικοί μας.Για εμάς στην Ευρώπη, σ' αυτό θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει η στάση της Γερμανίας.
Εάν συμφωνηθεί να δοθεί χρήμα στα κράτη και να στηριχθούν οι οικονομίες τους να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει με αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις κοινωνικές εξεγέρσεις προ των θυρών εάν όχι ...game over!
Προσωπικά εκτιμώ ότι θα επικρατήσει το πρώτο σενάριο γιατί οι ισχυροί του κόσμου θέλουν να ελέγχουν τα πράγματα και να μην τα αφήσουν σε μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση. 
Πόσο όμως μπορούν πλέον να τα ελέγξουν, με τον αδίστακτο κι αδηφάγο καπιταλισμό της Νέας Τάξης, να έχει φτάσει προ καιρού στα όριά του; 
Το μόνο που του απομένει είναι ή να μας σκλαβώσει και με την ψηφιακή βούλα ή να αρχίσει ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος.
Εκτιμώ ότι οι ισχυροί της γης έχουν αποκλίνοντα συμφέροντα οπότε μάλλον οδηγούμαστε προς το δεύτερο. 
Εξ' άλλου, είναι τόσοι οι παλαβοί ηγέτες παγκοσμίως που η οικονομική κρίση τους έχει ρίξει στα σχοινιά που όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή και μια ανεξέλεγκτη κατάσταση μπορεί να αρχίσει από οπουδήποτε!
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και να μας φωτίζει κι εμάς να πράξουμε ό,τι μπορούμε ανθρωπίνως.
Τα σύννεφα τα βλέπουμε. Περιμένουμε την δαιμονική μπόρα αλλά κατόπιν και την λιακάδα την θεϊκή που είπε ο Όσιος Παΐσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου