Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Μητροπολίτης Κινσάσας: Σύγχρονος διωγμός Χριστιανών- Βλασφημία των αιώνων /VID.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος μίλησε στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» για την κατάσταση που επικρατεί στο Κογκό κατά τη διάρκεια των μέτρων του κράτους της Αφρικής για την πανδημία του κορωνοϊού, εξηγώντας πως ο ίδιος και η Μητρόπολή του υπάκουσαν στους κανόνες της πολιτείας και εφάρμοσαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού.
Την ίδια ώρα όμως σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετοί στην Ελλάδα κάνουν συζήτηση για τη Θεία Κοινωνία υπονοώντας ότι μεταδίδει νοσήματα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται εναντίον της Θείας Κοινωνίας λέγοντας:
«Για να είμαι ειλικρινής πάντα με διάφορους τρόπους, υπάρχει διωγμός εναντίον της πίστεώς μας και της Εκκλησίας. Τώρα έχουν επικεντρωθεί στον ίδιο τον Χριστό, στη Θεία Κοινωνία στο προσκύνημα των εικόνων, στον ασπασμό προς τον Ιερέα. Ουσιαστικά δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αληθινή εκκλησία ότι είναι η Θεία Χάρις, ποια είναι η δύναμη της Θείας Χάριτος του Θεού. Πιστεύουν έναν Θεό νεκρό γι αυτό και πολεμάνε την Εκκλησία. Βρήκαν ευκαιρία να την πολεμήσουν. Έχει ξεφυτρώσει ένας σύγχρονος διωγμός στα Ιερά και τα Όσια.»
Ο Μητροπολίτης ανέφερε πως η ιδέα για υπόκλιση στις εικόνες αντί το προσκύνημα είχε επαναληφθεί και με τις εικονομαχίες.
«Μας μεταφέρουν στην εποχή της εικονομαχίας, μας λένε ότι το σώμα του Ιησού δεν έχει πολύ οινόπνευμα και κολλάει, άλλοι λένε για τη λαβίδα …2000 χρόνια δεν αρρώστησε κανείς, τώρα μας εγκατέλειψε ο Θεός και θα αρρωστήσουμε; δηλαδή καταργούμε την παντοδυναμία του Θεού; Πιστεύουμε σε ένα Ουράνιο Πατέρας που μας έστειλε το Μονογενή του για να μας σώσει και τώρα λέμε, όποιος τον πλησιάζει πεθαίνει; Είναι νομίζω η μεγαλύτερη βλασφημία που έχει ακουστεί στους αιώνες…»
«Καταργούμε ότι ο Θεός είναι ο ιατρός ψυχών και σωμάτων;» αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης και στηλίτευσε το γεγονός πως αυτά λέγονται από ανθρώπους που λεν ότι πιστεύουν. 
Μιλώντας για την Μητρόπολη του στο Κογκό και το πως επηρέασε ο κορωνοϊός, είπε: «Εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, σε κανέναν απ' τους πιστούς μας. Συνεχίζουν να κοινωνάνε, να προσκυνούν τις εικόνες, το χέρι μας κλπ. Δεν έχει κάτι το οποίο να χρειαστούμε να απαντήσουμε. Εδώ οι Αφρικανοί, οι Κογκολέζοι, πιστεύουν στον Θεό, έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό. Εδώ δεν μπορείς να πεις είναι άθεος κάποιος. Θα σου πουν αυτός είναι τρελός.»
  «Οι Αφρικανοί έχουν την Ελλάδα πολύ ψηλά, και οι Αφρικανοί όλοι πιστεύουνε είναι το κέντρο της Ορθοδοξίας. Ξαφνικά όταν ακούν αυτά απορούνε. Τι συμβαίνει; Έχασε την πορεία της η Ελλάδα, έχασε η Ορθοδοξία την πορεία της;»
Μίλησε για την φτώχεια και το σύστημα υγείας στο Κογκό και την συνεισφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία αντιμετωπίζεται ως η λύση σε όλα τα προβλήματα. 
Ο Μητροπολίτης Κινσάσας πρωτοπήγε στο Κογκό μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Ιγνατίου για την οργάνωση Ορθοδόξου Πανεπιστημίου λόγω της εμπειρίας του ως Σχολάρχης από την Αθωνιάδα Σχολή και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο στο Αργυρόκαστρο. Λόγω οικονομικών δυσκολιών έχουν γίνει οι Σχολές Θεολογίας και Πληροφορικής. 
Εξήγησε πως η Ορθοδοξία έχει να αντιμετωπίσει τις διάφορες ψευδοχριστιανικές σέκτες με πάστορες που ισχυρίζονται ότι κάνουν θάυματα, καθώς και αιρέσεις και την μαγεία. Οι Αφρικανοί τους ρωτούν πάντα γιατί δεν ήρθαν νωρίτερα, αφού γνωρίζουν πως αυτή είναι η Ορθοδοξία είναι η πρώτη εκκλησία χωρίς αλλαγή.
«Ο Αφρικανός διψά για σωστή εκκλησία. Ο Αφρικανός διψά για μόρφωση, μπορεί να τα δώσει όλα για να μορφωθεί. Το βλέπεις στα μικρά παιδιά, στους μεγάλους.»
sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου