Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Κερκύρας Νεκτάριος: «Να γίνουμε αναζητητές της χαράς, όπως η Αγ. Παρασκευή»

Κερκύρας Νεκτάριος: «Να γίνουμε αναζητητές της χαράς, όπως η Αγ. Παρασκευή»
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 26 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι η Αγία Παρασκευή προστατεύτηκε από τη χάρη του Θεού και κατέστη ισαπόστολος, καθώς μέσα από τον αγώνα της να αντισταθεί στην ειδωλολατρία έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς να αποδεχθούν την πίστη του Χριστού. «Tα θαυμαστά που έκανε η Αγία χάριν της πίστεως είναι η φανέρωση της εκζήτησης της παρουσίας του Χριστού στην ζωή μας.

Όσοι χριστιανοί μετέχουν στην χάρη του Θεού, βλέπουν και νιώθουν τις δωρεές του ουρανού. Χρειάζεται αποξένωση από το ίδιον θέλημα και εμπιστοσύνη στον Θεό και το θέλημά Του. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δούμε το φως της θεότητος, σε μία εποχή πνευματικού σκότους, οπότε και προσανατολιστήκαμε στα υλικά αγαθά και μείναμε γυμνοί από τη χάρη και τον φωτισμό του Θεού. Ας γίνουμε λοιπόν αναζητητές αυτής της πνευματικής χαράς, μιμούμενοι την Αγία Παρασκευή».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος έκανε χειροθεσία αναγνώστη.
orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου