Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε 80 έτη ζωής.

 


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ γιόρτασε χθες τη συμπλήρωση 80 ετών ζωής, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο, στο Παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου και των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κληρικών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου αναφέρει ότι όσοι βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον εξομολογητικό λόγο τού Αρχιεπισκόπου, με απολογισμό για τα 80 έτη ζωής και προσφοράς του.

Αρχικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Θεό, διότι του χάρισε 80 ολόκληρα χρόνια, εκ των οποίων τα 70 όπως είπε, εργάζεται μέσα στην Εκκλησία.

«Με πολλή χαρά προσέφερα όλο τον καλό εαυτό μου στην υπηρεσία τής Εκκλησίας. Δεν ήταν δρόμος ανθόσπαρτος για μένα. Βρήκα πολλές δυσκολίες, αλλά με την Χάρη τού Θεού υπερπηδούσα τις δυσκολίες, διότι η αγάπη τού Θεού δεν με άφηνε μέσα σε αδιέξοδα, αφού έβλεπε ότι ήμουν αφοσιωμένος στην Εκκλησία και ήθελα το καλό τής Εκκλησίας. Δεν ήθελα ποτέ ούτε τα συγχαρητήρια, ούτε τα χειροκροτήματα, ούτε τα ευχαριστώ», ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε πρόσφερε τις υπηρεσίες του, διότι το πίστευε και αυτό τον εξέφραζε πλήρως, σημειώνοντας ότι και στις δυσκολίες ευχαριστούσε τον Θεό, διότι τον βοηθούσε πάντοτε στις δυσκολίες.

Είπε ακόμα ότι έβλεπε το καλό που γινόταν μέσα στην Εκκλησία και έπαιρνε θάρρος, αντλούσε θάρρος από το έργο που γινόταν μέσα στην Εκκλησία και αυτό τον ανέπαυε.

Αναφερόμενος στους φτωχούς νέους, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «λόγω τής δυσκολίας που περάσαμε όλοι, παραμελήσαμε αυτόν τον τομέα και ευτυχώς τώρα, επειδή πάμε καλύτερα, αποφάσισα να συνεχίσουμε και πάλι να βοηθούμε πιο πολύ τους φτωχούς νέους μας, που θέλουν να σπουδάσουν και αναγκάζονται να ξενιτευτούν».

«Πρέπει να στηριχθούμε», είπε, «και να επενδύσουμε στους νέους μας. Διότι πολλοί από αυτούς, που αποτελούν σπουδαίους επιστήμονες, λόγω τής δικής μας αδιαφορίας, τους εξαναγκάζουμε να ξενιτευτούν για να βρουν εργασία και στο τέλος χάνουμε μεγάλα κεφάλαια τής επιστήμης(…)Αυτό πρέπει να μας απασχολεί· το πώς θα εξυπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Η πεμπτουσία τής προσφοράς μας είναι αυτή. Κι όσο περισσότερα δίνουμε, άλλα τόσα μας στέλνει ο Θεός».

Συνέχισε λέγοντας ότι «την ευτυχία δεν θα την βρούμε ούτε στις θέσεις, ούτε στα αξιώματα, ούτε στα λεφτά», προσθέτοντας ότι ο ίδιος προσωπικά τη χαρά που αισθάνεται  για 70 χρόνια που υπηρετεί στην Εκκλησία, δεν μπορεί να του την προσφέρει τίποτα άλλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

reporter.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου