Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Έκκληση αποφοίτων προς την Ιεραρχία για το κλείσιμο των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Αναστάτωση σε καθηγητές και σπουδαστές έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Παιδείας κυρίας Νίκης Κεραμέως να κλεισει της Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.














Η υπουργός ,αν και όπως έγινε γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος δεν έιναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο, ζήτησε εππίσημα τη θέση της Εκκλησίας .Για το λόγο αυτό τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η ΔΙΣ.

 

Στο μεταξύ έκκληση προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος απηύθυνε ο εκπρόσωπος των αποφοίτων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Σιδέρης, να μην υλοποιηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε στο υπάρχον καθεστώς που επικρατεί στις Ανώτατες Ακαδημίες, την επαγγελματική κατάσταση των αποφοίτων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, το σχέδιο νόμου το οποίο το χαρακτήρισε τιμωρητικό από τη πλευρά του υπουργείου, ενώ έκανε έκκληση προς την Ιεραρχία να παρέμβει και να στηρίξει τις Ανώτατες Ακαδημίες. Τέλος, ανέφερε πως φοιτητές και απόφοιτοι είναι συσπειρωμένοι και θα πράξουν το καλύτερο δυνατό για τη δικαίωσή τους.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου