Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Lockdown: Ανοιχτές από σήμερα οι εκκλησίες με 20 πιστούς – Τι αναφέρεται στην ΚΥΑ.

 Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


 

 

Αλλαγές στα μέτρα περιορισμών που ισχύουν για την παρουσία πιστών στις εκκλησίες σε όλη την χώρα περιλαμβάνονται στην νέα ΚΥΑ η οποία εκδόθηκε το Σάββατο.

Έται λοιπόν από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου «ανοίγουν» όλοι οι Ιεροί Ναοί, με συνολικά 20 πιστούς κατά τις Ιερές Ακολουθίες. Όπως αναφέρεται το ίδιο θα συμβεί την Τετάρτη 14, αλλά και την Παρασκευή 16 Απριλίου, οπότε θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος.

Να σημειωθεί πως με τους ίδιους περιορισμούς θα γίνουν οι Λειτουργίες στις εκκλησίες και το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΥΑ

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, και όχι στο πολύ αυξημένου κινδύνου, οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν για όλες τις Ακολουθίες με τους περιορισμούς του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτερο όριο τα 20 άτομα ταυτόχρονης παρουσίας εντός του Ναού. Για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου οι Λειτουργίες θα τελούνται αποκλειστικά από τους θρησκευτικούς λειτουργούς, με εξαίρεση τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω, ενώ υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου