Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Ο Άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Συνάντηση με τον αγιασμένο επίσκοπο Θεοδωρουπόλεως Γερμανό!

 
σχόλιο Γ.Θ : Υπάρχουν εν ζωή άνθρωποι στους οποίους ο επίσκοπος Θεοδωρουπόλεως Γερμανός είχε πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι κάποτε θα λειτουργηθούν στην Αγιά Σοφιά.

Ο Άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Συνάντηση με τον αγιασμένο επίσκοπο Θεοδωρουπόλεως Γερμανό!

Στην Κωνσταντινούπολη έζησε και εκοιμήθη το 2019, ο επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γερμανός Θεοδωρουπόλεως!

Ήταν οσιακή μορφή και όχι μόνο οι Έλληνες της Πόλης αλλά και οι Τούρκοι τον αποκαλούσαν "ο άγιος"! Ήταν ελεήμων προς όλους χωρίς διακρίσεις και η ταπείνωσίς του ήταν απεριόριστη! Τον μισθό του όλον τον έδινε σε ελεημοσύνες!

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τον είχε πνευματικό του Πατέρα! Στον ελεύθερο χρόνο του, για να μην μένει αργός, πήγαινε στα μνήματα των Ελλήνων της Πόλης και διάβαζε τρισάγιο σε όλους τους τάφους! Επίσης ήταν και πολύ αγαπητός στους μοναχούς του Αγίου Όρους!

Όταν πήγαινε στο Περιβόλι της Παναγίας οι μοναχοί των διαφόρων ιερών μονών επιζητούσαν να τον φιλοξενήσουν και να πάρουν την ευλογία του! Μέχρι και ο άγιος Παΐσιος είχε μιλήσει με πολύ επαινετικά λόγια για τον ιεράρχη και αναγνώριζε την αγιότητά του! Ο π. Γερμανός είχε ακούσει για τον π. Ιωάννη από ένα φιλικό του ζευγάρι και είχε πνευματική επικοινωνία μαζί του μέσω της προσευχής! Το 2006 ο π. Ιωάννης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση χολής. Έτυχε εκείνο το διάστημα να βρίσκεται εκεί και ο Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και να φιλοξενείται σε αυτή την φιλική του οικογένεια! Επισκέφθηκε τον π. Ιωάννη στο Νοσοκομείο και μας είπε συγγενικό πρόσωπο του αγίου Πατρός:
" Όταν μπήκε στο δωμάτιο νοσηλείας ο δεσπότης, ο Παππούλης γονάτισε στο κρεβάτι του, σε ένδειξη σεβασμού για να τον υποδεχθεί! Είχε πάντοτε τον απόλυτο σεβασμό προς τους ιεράρχες!Η συνάντηση ήταν συγκινητική και ο π. Ιωάννης του είπε: " Σεβασμιώτατε πάντοτε πριν κάνω κάποια επέμβαση ζητούσα να μου διαβάσει ευχή κάποιος επίσκοπος! (Εννοούσε τους μακαριστούς αγίους επισκόπους, Σιδηροκάστρου Ιωάννη και Σιατίστης Αντώνιο).

Θα ήταν η πρώτη φορά που θα έκανα εγχείρηση χωρίς να έχω αυτήν την επισκοπική ευλογία. Σας παρακαλώ να μου διαβάσετε εσείς αυτήν την ευχή! Μετά την ανάγνωση της ευχής, συνομίλησαν χαμηλόφωνα για αρκετή ώρα μαζί, ανταλλάσοντας πνευματικές εμπειρίες και αποχαιρετίστηκσν συγκινημένοι"! Ήταν η ευλογημένη συνάντηση δύο αγίων Πατέρων! Να έχουμε την ευχή τους !

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός, Σέρρες.

apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.