Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Εγκλειστριώτη.

Tην Τρίτη στις 5 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου  θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη από τον αδερφό του, Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο.












Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο  Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και η περί αυτόν Αδελφότητα ανακοινώνουν ότι η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος κοιμήθηκε το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, θα ψαλεί την Τρίτη, 15 Ιουνίου, στις 5:00 μ.μ., από το Καθολικό της Μονής.  Της ακολουθίας θα προστεί ο κατά σάρκα αδελφός του, Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος.

Όπως αναφέρεται παράκληση σε όσους θα προσέλθουν να τιμήσουν τη μνήμη του, είναι να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την πολιτεία.   

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης, εγεννήθη στις 06/12/1952 στο χωρίο Κρίτου Μαρόττου της επαρχίας Πάφου. Το 1964  εισήχθη ως δόκιμος στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου.  Στις 12 Νοεμβρίου 1972 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ. Το 1979  χειροτονήθηκε εις πρεσβύτερο και προεχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α. Έκτοτε υπηρέτησε τη Μονή τόσο ως μέλος του ηγουμενοσυμβουλίου της όσο και από διάφορα διακονήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιμανδρίτης απεβίωσε το Σάββατο, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Ο Αρχιμανδρίτης, νοσηλεύονταν για αρκετό καιρό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου