Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Η Βουλγαρική Εκκλησία δεν δέχεται την αλλαγή φύλου.



Σόφια.

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, είχε ως αντικείμενο συζήτησης την αλλαγή φύλου αναφερόμενη σε μια υπόθεση τρανσέξουαλ.

«Ο άντρας ως άντρας ή γυναίκα είναι δημιουργία του Θεού και δεν είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Όπως δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους γονείς μας, έτσι δεν μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο μας - είναι το φυσικό μας χαρακτηριστικό». 

Αυτό γράφεται σε γνωμοδότηση της Ιεράς Συνόδου, η οποία ζητήθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο (CC) σε υπόθεση που κινήθηκε λόγω της ερμηνείας της τρανσεξουαλικότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βουλγαρικού ‘Ντέβνικ’,  οι δικαστές ζήτησαν από την Ιερά Σύνοδο να γνωμοδοτήσει σχετικά με την έννοια του «φύλου».

Η ηγεσία της εκκλησίας δημοσιεύει την άποψή της στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος υπέγραψε αυτήν την γνωμοδότηση. 

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας,  έχει εκφράσει παρόμοια θέση στο παρελθόν, πιο πρόσφατα το 2018 κατά τη διάρκεια των σκανδάλων γύρω από την έγκριση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο στη συνέχεια απέρριψε το έγγραφο, λέγοντας ότι ο όρος «φύλο» στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ήταν αντισυνταγματικός αφού ‘θολώνει’ τα όρια μεταξύ ανδρών και γυναικών.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου