Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αγνοούνται δύο προσκυνητές στο Άγιο Όρος./Άγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές.

 Αγνοούνται από χθες Παρασκευή, δύο προσκυνητές στο Άγιο Όρος οι οποίοι επιχείρησαν να ανέβουν στο Όρος Όθωνα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, μία ομάδα προσκυνητών, αποτελούμενα από εννέα άτομα, επιχείρησαν να προχωρήσουν προς το Όρος Όθωνα, ωστόσο, δύο εκ των οποίων κινήθηκαν προς άλλη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να χαθούν.













Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία τους από τους υπόλοιπους, η ομάδα επέστρεψε για να τους βρει, ωστόσο δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έλαβαν σήμα για τους δύο αγνοούμενους με κατεύθυνση τη Μονή του Αγίου Παύλου.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβετικής Υπηρεσίας στο Άγιο Όρος. Στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα με 8 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας - Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Χαλκιδικής είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος».

 

 

Πληροφορίες από voria.gr

zougla.gr

 

Άγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο προσκυνητών στο Άγιο Όρος, για τους οποίους είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω, εντοπίστηκαν από τις ομάδες που τους αναζητούσαν και είναι καλά στην υγεία τους.

 Νωρίτερα, ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, είχε τονίσει πως οι δύο προσκυνητές «αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία», τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες.

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου