Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Συνεχίζεται το «προσκύνημα» του Πάπα στην Κύπρο- Οι σημερινοί σταθμοί.

 Με την επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου άρχισε η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο.


 









Συγκεκριμένα, ο Πάπας συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία. 

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επαφές με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στη Λευκωσία και απηύθυνε χαιρετισμό. 

Ακολούθως, τέλεσε Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία, παρουσία περισσοτέρων από 7.000 πιστών.

Στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση.

Χθες μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «ήρθα ως προσκυνητής σε μια χώρα που είναι μικρή γεωγραφικά, αλλά μεγάλη ιστορικά, σε ένα νησί που, στο πέρασμα των αιώνων, δεν χώρισε τους λαούς αλλά τους ένωσε, σε μια νήσος που το σύνορό της είναι η θάλασσα, σε έναν τόπο που αποτελεί την ανατολική πύλη προς την Ευρώπη και τη δυτική προς τη Μέση Ανατολή. Είστε μια ανοιχτή πύλη και ένα λιμάνι που συνδέει την Μεσόγειο. Η Κύπρος, σταυροδρόμι πολιτισμών, έχει μέσα της μια έμφυτη κλίση συναστήσεως, που τρέφεται από την καλοσύνη που χαρακτηρίζει τους Κυπρίους».

Το ταξίδι αυτό, το οποίο είναι το 35ο του Πάπα Φραγκίσκου στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, μεταξύ άλλων, αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία για προβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κοινό εκατομμυρίων πιστών ανά την υφήλιο.

Αναμένεται ότι, επ' ευκαιρία του ιστορικού αυτού γεγονότος, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο εκατοντάδες πιστοί από γειτονικές χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα παραστούν στην οικουμενική προσευχή της οποίας θα προΐσταται ο Ποντίφικας στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, αλλά και στη θεία λειτουργία στο ΓΣΠ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Προκαθήμενος στην Έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται την Κύπρο. Η πρώτη ήταν το 2010, όταν το Πάπας Βενέδικτος ο 16ος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί, επί Προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 24 Νοεμβρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την εκμίσθωση κρατικής γης στην Κυβέρνηση του Βατικανού για ανέγερση Πρεσβείας στη Λευκωσία. Το τεμάχιο βρίσκεται στην περιοχή Αγλαντζιά. Η Κυβέρνηση του Βατικανού θα προβεί στην ανέγερση του οικοδομήματος μέσα σε περίοδο πέντε (5) χρόνων από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Μίσθωσης, αφού εξασφαλίσει προηγουμένως, όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Ζωντανή εικόνα από το κανάλι του Bατικανού sto youtube.

Το SigmaLive θα καλύπτει λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη με ζωντανές συνδέσεις, βίντεο και φωτογραφίες από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο Πάπας.

Η ανάρτηση του Γενικού Εισαγγελέα για την επίσκεψη Πάπα

 

Αποχωρεί με ενθουσιασμό το πλήθος, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ΓΣΠ

 

Τον Πάπα Φραγκίσκο θα υποδεχθεί αύριο στην Ελλάδα ο Δένδιας   

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο αναμένεται να υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξη του Ποντίφηκα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 11:15.

Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία του Πάπα στο ΓΣΠ

Τα άμφια του Πάπα, ο ευδιάθετος ΠτΔ και το πανό των ειρηνευτών
 
Στο στάδιο ΓΣΠ έφτασε στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος για τη μεγάλη Λειτουργία.
 
Στο ΓΣΠ τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 
 
 

Το tweet ΠτΔ από ΓΣΠ 

Bίντεο Βατικανού με σημερινές επαφές Πάπα
 

Διαμαρτυρία κατά του Πάπα έξω από το ΓΣΠ: «ΌΧΙ στην πανθρησκεία»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Πάπα πραγματοποιείται έξω από το ΓΣΠ, την ώρα που εντός του σταδίου πραγματοποιείται η Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

 

Μήνυμα Πάπα κατά την θεία λειτουργία

«Η θεραπεία έρχεται όταν κουβαλάμε μαζί πληγές, όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα μαζί, όταν ακούμε ο ένας τον άλλον και μιλάμε ο ένας στον άλλο. Είναι η χάρη του να ζεις στην κοινότητα, να κατανοείς την αξία του να είσαι κοινότητα»

Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα του Πάπα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας

Μεταξύ άλλων αναφέρει: Ποιος από εμάς δεν είναι κάπως κουρασμένος και επιβαρυμένος; Ως εκ τούτου, αντιστεκόμαστε να κατευθύνουμε τα βήματά μας προς τον Ιησού. Πολλές φορές προτιμάμε να παραμένουμε κλεισμένοι στον εαυτό μας, να είμαστε απομονωμένοι και περικυκλωμένοι από το σκοτάδι μας, να λυπόμαστε για τον εαυτό μας και, μεταξύ άλλων, δεχόμαστε ευχαρίστως και την κακή παρέα της λύπης. Ο Ιησούς είναι ο Αληθινός Ιατρός: Αυτός μόνο, το αληθινό φως που φωτίζει κάθε άνθρωπο (βλ. Ιω 1,9), μας δίνει μια αφθονία φωτός, ζεστασιάς, αγάπης. Μόνο ο Ιησούς ελευθερώνει την καρδιά από κάθε κακό.

Έχουμε ανάγκη από φωτισμένους χριστιανούς αλλά, πάνω απ’ όλα, από φωτεινούς χριστιανούς που να αγγίξουν με τρυφερότητα την τύφλωση των αδελφών. Έχουμε ανάγκη από χριστιανούς που, με χειρονομίες αγάπης και λόγια παρηγοριάς, ανάβουν φώτα ελπίδας στο σκοτάδι. Χρειάζονται Χριστιανοί που σπέρνουν το Ευαγγέλιο στα ξερά χωράφια της καθημερινότητας και που να γίνονται όργανα τρυφερότητας στη μοναξιά της θλίψης και της φτώχειας».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου