Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η Ορθόδοξη ”Εκκλησία” που σύστησε το Φανάρι στην Ουκρανία αρνείται τα περί αγιοποίησης του Μπαντέρα!

 

Η υπηρεσία Τύπου του OCU διέψευσε πλήρως τις πληροφορίες σχετικά με την αγιοποίηση του Stepan Bandera, καθώς και την αυθεντικότητα του «έγγραφου» που διανεμήθηκε στο διαδίκτυο. Αρνείται

επίσης που συνήλθε Σύνοδος τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Προηγουμένως είχε δημιουργηθεί θέμα…

Η Ορθόδοξη ”Εκκλησία” που σύστησε το Φανάρι στην Ουκρανία αγιοποίησε τον Αρχιναζιστή, Γενοκτόνο και Καθολικό Στεπάν Μπαντέρα; Την απόφαση φέρεται να υπογράφει ο εγκάθετος Επιφάνιος; Δεν έχει επαληθευθεί ακόμη η αυθεντικότητα του εγγράφου !!!!!

Ο ναζιστής Στέπαν Μπαντέρα αγιοποιήθηκε επίσημα στην Ουκρανία; Η απόφαση για την αγιοποίησή του ελήφθη στις 20 Ιουνίου στη Σύνοδο των Επισκόπων της σχισματικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) που έχει επικεφαλή τον Επιφάνιο εγκάθετο του Φαναρίου αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα και προβάλουν σχετικό έγγραφο του οποίου η αυθεντικότητα μένει να επαληθευθεί. Ο ίδιος ο εκλεκτός του Οικουμενικού ο Επιφάνιος που ντούμπλαρε αντικανονικά τον προυπάρχοντα κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο υπογράφει ιδιοχείρως την απόφαση αγιοκατάταξης του αρχιναζιστή Καθολικού Μπαντέρα ως Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας σύμφωνα με προβαλλόμενο έγγραφο.. Το παράλογο της κατάστασης εντείνεται από το γεγονός ότι ο Μπαντέρα ήταν καθολικός. Ο Μπαντέρα χαρακτηρίζεται “νεομάρτυρας που υπέφερε για τον Χριστό …”, λέει το φερόμενο κείμενο του Διατάγματος του “Επισκοπικού Καθεδρικού Ναού της OCU”


Είναι γνωστό ότι ο Μπαντέρα ήταν ο πιο ενεργός συνεργός των Ναζί. Ωστόσο, στην Ουκρανία ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας για τον απλό λόγο ότι είναι πλέον αρκετά πιστοί στον ίδιο τον ναζισμό.
Και ο Μπαντέρα είναι πλέον ”άγιος”……….Μια αντικανονική ενέργεια ως απότοκος μιας σειράς άλλων αντικανονικών ενεργειών;

 Στέπαν Μπαντέρα γεννήθηκε στην Αυστροουγγαρία το 1909, στο αυτόνομο «Βασίλειο της Γαλικίας και Λοδομερίας» (Βασίλειο που προέκυψε από τον διαμελισμό της Πολωνίας), κοντά στο Ιβάνο-Φρανκόφσκ. Αυτό εξηγεί πολλά.

Ο Μπαντέρα ήταν ο ηγέτης της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και της ένοπλης πτέρυγας της, του Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA), που συνεργάστηκε με τους Ναζί και πολέμησε την Armia Krajowa της Πολωνίας και τον Κόκκινο Στρατό στη Δυτική Ουκρανία.

Η UPA είναι υπεύθυνη για τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως Πολωνών γυναικών και παιδιών, στη Βολυνία και την Ανατολική Γαλικία κατά τη διάρκεια της ανελέητης εκστρατείας εθνοκάθαρσης. Η ομάδα συμμετείχε επίσης σε ναζιστικές επιχειρήσεις κατά των Εβραίων. Ο Μπαντέρα το 1941 διακήρυξε στο Λβιβ την επανίδρυση του κράτους της Δυτικής Ουκρανίας. Σε 5 εβδομάδες που επιβίωσε αυτό το ”κράτος”: σκοτώθηκαν 5.000 Ουκρανοί, 15.000 Εβραίοι και αρκετές χιλιάδες Πολωνοί. Υπήρχαν επίσης τέτοια εγκλήματα στη βιογραφία αυτού του απάνθρωπου – η σφαγή του Volyn, το Khatyn, η σωφρονιστική επιχείρηση στη Σλοβακία, η εκκαθάριση του εβραϊκού γκέτο Rivne και πολλά άλλα.

Ο Μπαντέρα κατάφερε να φύγει μετά την αποτυχία του σκοπού του και τελικά εγκαταστάθηκε στο Μόναχο όπου συνέχισε να προωθεί την ιδέα μιας «ελεύθερης Ουκρανίας», ανεξάρτητης από τη Σοβιετική Ένωση. Το 1959 δολοφονήθηκε.

Ανακηρύχθηκε «Ήρωας της Ουκρανίας» το 2010…..και άγιος νεομάρτυρας ο γενοκτόνος Αρχιναζιστής το 2022;;;

Aν υπάρχει τέτοια απόφαση που αδυνατούμε να την πιστέψουμε παρακάμπτονται κι ακυρώνονται στην πράξη όλα τα υφιστάμενα κριτήρια περί αγιοκατάταξης στην Ορθόδοξη Εκκλησία από άποψης Κανονικού Δικαίου και Παράδοσης. Είναι σκάνδαλο αν υφίσταται ή κάποιοι σαρκάζουν το άμωμο του εθνικού ήρωα της Ουκρανίας πρωτοσυνεργάτη των ναζί.

Εκτροπή…..αν είναι αλήθεια…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για κακόγουστη φάρσα…
Θέλουμε να πιστεύουμε στην κοινή λογική..ό,τι και να είναι δεν απέχει και πολύ η ανακήρυξη του ως εθνικού ήρωα από αγίου…!!

Προσωπικά δεν το πιστεύω..ωστόσο πληθαίνουν οι πηγές που το πιστοποιούν..

Διαψεύδει το Οικουμενικό διαψεύδει ο Βαρθολομαίος; Τελικά ως όφειλαν διέψευσαν…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου