Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Θυρανοίξια του Ναού του Αγίου Εφραίμ - Τεμάχιο ιερού λειψάνου για προσκύνημα.

 


Τελέσθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ στην Τάλα της Πάφου, ενώ τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου εκτέθηκε σε προσκύνημα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Εφραίμ, μετά τον Αγιασμό και την καθιερωμένη ακολουθία πραγματοποιήθηκε εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος.

Την ίδια μέρα εκτέθηκε σε προσκύνημα τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού, το ιερό Πετραχήλι του και οι ιερές εμβάδες του, τα οποία τοποθετήθηκαν στην Ιερά Λάρνακα του Αγίου.

Όπως αναφέρει ο Ραφαήλ Δημητρίου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγίου Εφραίμ μετά τα θυρανοίξια της εκκλησίας θα αγιογραφηθεί όλος ο ναός με παραστάσεις του Αγίου Εφραίμ, του Αγίου Νεοφύτου, και άλλων Αγίων.

Η ιδέα της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ στην Τάλα αποτέλεσε όραμα του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη που έφυγε για το ταξίδι της αιωνιότητας.Ένας ιερωμένος , είπε ο κ. Δημητρίου, ο οποίος στάθηκε σε πολλούς ανθρώπους σαν βράχος δίπλα τους, βοηθούσε άπορες οικογένειες, ορφανά παιδιά και ηλικιωμένους.

Είχε ακόμη ένα έργο που δεν πρόλαβε να ξεκινήσει αλλά μετά το τέλος της εκκλησίας του Αγίου Εφραίμ θα γίνει και αυτό εις μνήμη του, κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου