Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 

σχόλιο Γ.Θ : Η μετάφραση δεν είναι και η καλύτερη αλλά η διήγηση θα σας συναρπάσει...

Σχετικά με την απαλλαγή από την έκτρωση, τα τυφλά μάτια και μια όραση που το βλέπει αυτό .Το περιστατικό συνέβη σε μια από τις φίλες μου πριν από πολύ καιρό.
Η Νίνα ήρθε στην πόλη για να μελετήσει. Παρασύρθηκε από έναν παντρεμένο άνδρα. Έμεινε έγκυος και στη συνέχεια όλα αναπτύχθηκαν με τον συνήθη τρόπο: ο ένοχος του προβλήματος έδωσε χρήματα για μια έκτρωση. Όμως η Νίνα δεν ήθελε να χάσει το αγέννητο παιδί της και εγκατέλειψε την ιδέα. Γνώριζε καλά ότι ο αυστηρός πατέρας και οι αδελφοί της δεν θα συγχωρούσαν αυτό το λάθος και παρόλα αυτά επέστρεψε στο σπίτι στον έβδομο μήνα στο χωριό. Το νέο έτος ήρθε και έλπιζε ότι η υπέροχη νύχτα θα δημιουργούσε ένα θαύμα γι 'αυτήν: η οικογένειά της θα της συγχωρούσε και θα ξεχνούσε τα πάντα.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Ακόμη και η μητέρα αντέδρασε για την έγκυο κόρη. Αντίθετα, πρότεινε μια "σοφή" απόφαση:

- Τώρα όλοι αναπαύονται και κανείς δεν θα το καταλάβει. Καθώς τα Χριστούγεννα θα περνούν, θα την πάρω σε μια κοντινή γειτονιά σε μια γνωστή μαία. Θα γεννήσει μυστικά. Και το παιδί θα πωληθεί σε κάποιον. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν πολλά παιδιά –και θα βρεθεί εύκολα αγοραστής.!

Η Νίνα αποφάσισε να τρέξει. Και το βράδυ τα Χριστούγεννα έφυγε. Περπάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να κρυφτεί. Ακόμη και το κρύο δεν το αισθανόταν από τον φόβο Πήγε στο πρώτο σπίτι. Υπήρχε ένας νεαρός στην αυλή. Η Νίνο του μίλησε. Πήγε στην πύλη και ρώτησε:

- Ποιος είσαι; Δεν σε αναγνωρίζω από τη φωνή σου.
- Είμαι ξένος εδώ. Έφυγα από το σπίτι, απάντησε η Νίνα, μη βλέποντας στο σκοτάδι ότι ο ιδιοκτήτης κοιτάζει πέρα ​​από την ίδια.
"Μαμά", φώναξε ο τύπος, γυρίζοντας στο πλευρό του σπιτιού. - Τα Χριστούγεννα ήρθαν σε μας!

Και με κάποιο τρόπο άνοιξε την πύλη στην Νίνα.

Είναι τυφλός; Η καρδιά της Νίνα βυθίστηκε.

Μια γυναίκα μεσήλικας βγήκε από το σπίτι, σκουπίζοντας τα χέρια της σε μια ποδιά.

Ο Νίνα μεταφέρθηκε στο σπίτι, έτρωγε και άκουγαν την ιστορία της.

- Δεν θα δώσω το παιδί. Θα πεθάνω χωρίς αυτόν, - είπε η Νίνα. "Δεν ξέρω πώς, αλλά θα τον σώσω." Επιτρέψτε μου να περάσω τη νύχτα μαζί σας. Φοβάμαι θα αρρωστήσω στο δρόμο. Ο Κύριος θα σας ανταμείψει για την καλοσύνη.

- Μαμά! - ο τυφλός αναφώνησε με μια σπασμένη φωνή. "Ο Θεός με έστειλε αυτό το κορίτσι μετά από τόσα χρόνια ".

Και η Νίνα άκουσε από αυτόν μια εκπληκτική ιστορία:

- Πριν από τέσσερα χρόνια ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Αγαπούσα ένα πολύ όμορφο κορίτσι. Ήταν ήδη έγκυος από μένα. Ήμασταν έτοιμη να γιορτάσουμε το γάμο μετά τα Χριστούγεννα. Γιορτάσαμε μαζί το νέο έτος. Πήρα το κυνηγετικό όπλο στην αυλή για να πυροβολήσω στις 12 το βράδυ. Έσκασε στα χέρια μου. Οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να επιστρέψουν την όρασή μου. Όταν η νύφη ανακάλυψε τη διάγνωση, φοβόταν ότι θα ζούσε με άτομο με αναπηρία και αρνήθηκε να κάνει το γάμο. Την παρακαλούσα να γεννήσει το παιδί μας και να μου το δώσει για ανατροφή, αλλά είχε μια άμβλωση. Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τα βάσανα μου. Δεν έκανα αυτοκτονία μόνο και μόνο επειδή η μητέρα μου ζούσε. Πιστεύετε σε θαύματα; Μετά από όλα, δεν είναι τυχαίο ότι, έχοντας περάσει τόσο πολλά, χτυπήσατε τις πύλες μας. Δεν τολμώ να σας ζητήσω να μείνετε. Αλλά επιτρέψτε μου να φροντίσω το μωρό σας που πρόκειται να γεννηθεί.

Η Νίνα έριξε ένα δάκρυ και σχεδόν φίλησε τα χέρια των ιδιοκτητών του σπιτιού. Γιορτάζουν μαζί τα Χριστούγεννα. Την αυγή, η Νίνα είχε πρήξιμο στο στομάχι. Φοβόταν. Μετά από όλα, ο καρπός ήταν μόνο επτά μήνες. Ήταν πολύ αργά για να μεταβείτε στο νοσοκομείο: η γέννηση έχει ήδη αρχίσει. Η μητέρα Tedo Tamara άρχισε να βοηθά: "Αν και είμαι κτηνίατρος, καταλαβαίνω κάτι στη γυναικολογία!" Ένα παιδί γεννήθηκε το επόμενο πρωί.

Ένας φίλος, ο Tedo, κατά τη διάρκεια της ημέρας έφερε έναν γιατρό ο οποίος, αφού εξέτασε τη μητέρα και το παιδί, δήλωσε ότι δεν ήταν απαραίτητο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η Ταμάρα έβαλε το τραπέζι. Η Νίνο θέλησε να ονομάσει το αγόρι με το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά ο τυφλός ρώτησε: «Από τότε που ο Θεός σε έδωσε μια τέτοια μέρα, είναι καλύτερο να τον ονομάσεις Χρήστο!»

Από τότε έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια. Όλα είναι καλά. Ο Τέντο και η Νίνα παντρεύτηκαν. Εκτός από τον Χρήστο, έχουν άλλα τρία παιδιά. Ο μεγαλύτερος, έγινε γιατρός, παντρεύτηκε. Το σχέδιό του είναι υψίστης σημασίας: να κάνει τουλάχιστον καλά τα ματιά του πατέρα του - να επιστρέψει την όρασή του. Ο Tedo τον πιστεύει και ελπίζει. Επειδή ξέρει: τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Inga Jakeli Gza magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου