Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ισραηλινοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!! Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!! ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

 

Ισραηλινοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!!

Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!! Bεβήλωση ιεροσυλία διαθρησκευτικό μίσος, μισαλλοδοξία, Χριστομάχοι…. Ο Ζελένσκι στην Ουκρανία δολοφονεί ορθόδοξους μοναχούς και βομβαρδίζει μονές και οι δικοί του στην Ιερουσαλήμ επιτίθενται στα πιο ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων….

Εξτρεμιστές επιτίθενται στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Ιερουσαλήμ…

Σε ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας αναφέρεται ότι ένας ψυχικά άρρωστος Αμερικανός τουρίστας εισέβαλε στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Ιερουσαλήμ και διέρρηξαν το περιεχόμενό της.

Παλαιστινιακές ιστοσελίδες και εφημερίδες ανέφεραν ότι τρεις εξτρεμιστές εισέβαλαν στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Παλιά Πόλη απέναντι από το Σχολείο Ομαρίγια, έσπασαν και κατέστρεψαν το περιεχόμενό της και προσπάθησαν να την πυρπολήσουν με σκοπό να την κάψουν..

Ο Παλαιστίνιος φρουρός στο σημείο, Majed Al-Rishq, τους αντιμετώπισε και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρίσκεται τώρα στο σημείο.

Η Διεθνής Εκστρατεία για την Άμυνα της Ιερουσαλήμ καταδίκασε έντονα την εισβολή Εβραίων εξτρεμιστών εποίκων στην εκκλησία «Φυλακή του Χριστού» στην Παλιά Πόλη της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ καταστρέφοντας θρησκευτικά σύμβολα και περιεχόμενο στην εκκλησία υπό την κάλυψη ασφαλείας της ισραηλινής αστυνομίας.

Σε μια δήλωση, η εκστρατεία θεώρησε την ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεύθυνη για την εκδήλωση αυτού του εγκλήματος, η οποία έρχεται ως απάντηση σε μια σαφή και συνεχή υποκίνηση του εξτρεμιστή Ισραηλινού Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, ο οποίος υποκινούσε βλάβη και βανδαλισμό στα ιερά της πόλης και ορκίστηκε να εισβάλει στο τζαμί Αλ Άκσα και να λάβει επικίνδυνα μέτρα εναντίον των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Οι στιγμές της απάντησης του Al-Maqdisi Majid Al-Rishq στον άποικο κατά τη διάρκεια της εισβολής του στην εκκλησία στην Παλιά Πόλη και την καταστροφή μέρους του περιεχομένου της».


Από την πλευρά της, η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη καταδίκασε την επίθεση των εποίκων στην κατεχόμενη πρωτεύουσα στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού που συνδέεται με τη Φύλαξη των Αγίων Τόπων, σπάζοντας και καταστρέφοντας το περιεχόμενό της. και την απόπειρα εμπρησμού.

Η επιτροπή ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρός της, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Δρ. Ramzi Khoury, ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων και των εισβολών σε χώρους λατρείας και ισλαμικά και χριστιανικά ιερά είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποκίνηση που υποστηρίζεται από τη ρατσιστική κατοχική κυβέρνηση προς οτιδήποτε δεν είναι εβραϊκό, προσθέτοντας ότι αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατομικές ενέργειες.Αλλά, αυτή είναι μια συστηματική πολιτική ρατσιστικής κινητοποίησης που καθοδηγείται από τους ηγέτες του ισραηλινού φασισμού για να αδειάσουν την Ιερουσαλήμ από τους αρχικούς κατοίκους της και να την ιουδαϊσμοποιήσουν .

Τα ισραηλινά μέσα μιλούν για Αμερικανό τουρίστα..τα παλαιστινιακά για 3 Ισραηλινούς εποίκους σε κάθε περίπτωση ο Αμερικανός θα είναι Αμερικανοεβραίος. Πάντως οι σκηνές είναι σοκαριστικές


Ο Khoury επιβεβαίωσε ότι η βούληση του παλαιστινιακού λαού είναι σταθερή απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και ότι ο λαός μας δεν θα εγκαταλείψει την κατεχόμενη πρωτεύουσά μας με τις ισλαμικές και χριστιανικές αγιότητες της και δεν θα υποκύψει στις απειλές του Ισραήλ και των ρατσιστικών κυβερνήσεων και εποίκων του.

Ο Khoury κάλεσε τις Εκκλησίες του κόσμου να αναλάβουν άμεση και επείγουσα δράση και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους να παράσχουν διεθνή προστασία και να τιμωρήσουν το Ισραήλ για όλες τις παραβιάσεις των διεθνών νόμων που ποινικοποιούν τις επιθέσεις σε χώρους λατρείας και ιερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίθεση είναι η τέταρτη από τις αρχές του τρέχοντος έτους κατά την οποία χριστιανικοί χώροι λατρείας δέχονται επίθεση από Ισραηλινούς εξτρεμιστές,το νεκροταφείο της Επισκοπικής Εκκλησίας δεχόταν επίθεση και έσπασαν σταυροί στην αρχή του έτους,οι Αρμένιοι Το Πατριαρχείο είχε εκτεθεί νωρίτερα σε επίθεση, καθώς έγραψαν στους τοίχους του τις ρατσιστικές φράσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Atallah Hanna του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου ανέφερε σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook: «Σήμερα το πρωί, τρεις εξτρεμιστές άποικοι εισέβαλαν στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Παλαιά Ιερουσαλήμ (που ανήκει στους Φραγκισκανούς πατέρες) και κατέστρεψαν κάποιο από το περιεχόμενό του και προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά και ο νεαρός φύλακας τους αντιμετώπισε. Αυτή η εκκλησία είναι μέσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που είναι ένας από τους σταθμούς στην Οδό του Μαρτυρίου».

Και συνέχισε: ”Εκφράζουμε την καταδίκη μας και την καταγγελία αυτής της νέας επίθεσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνεχούς σειράς στην οποία στοχοποιούνται οι χριστιανικοί και ισλαμικοί ιεροί τόποι και κληροδοτήματα στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι άποικοι έκαναν ό,τι έκαναν, αλλά η ενότητα του παλαιστινιακού λαού ενσωματώθηκε στην καλύτερη μορφή της υπερασπίζοντας αυτήν την εκκλησία που βρίσκεται μέσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Όπως οι τζιχαντιστές καταστροφές ναών και βεβήλωση ιεροσυλία.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου