Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Οι Δύο θαρραλέοι Προφήτες ο Ενώχ και ο Προφήτης Ηλίας.

Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ (Борис Молчанов) († 1963) 

  • «Γνωρίζεις τα σημεία του Αντίχριστου; Τότε, μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου, αλλά υπενθύμισε τα και σε όλους τους φοβούμενους τον Θεό». [• —† Άγιος Κύριλλος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων (313 387)]
  • «Ο Αντίχριστος μπορεί να έρθει μόνο ως αποτέλεσμα της γενικευμένης Αποστασίας, δηλαδή της αποστροφής των ανθρώπων από τον Θεό, και από τα ιερά μονοπάτια Του, όταν η χάρη του Θεού θα έχει αποσυρθεί από τους ανθρώπους.» [• — † Ρώσου Ορθόδοξου Πρωθιερέα, Πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ (1896 – 1963)]
Ο Προφήτης Ηλίας ο Μέγιστος των Προφητών και η πύρινη άμαξα του.Τζουζέπε Αντζέλι, 1740-55. Εθνική Πινακοθήκη, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ.

Όλες αυτές οι προσπάθειες του Αντίχριστου να προβάλει τον εαυτό του, ως τον αληθινό Μεσσία του Ισραήλ, θα συναντήσουν μια απροσδόκητη και θαυματουργή, εκ Θεού αντίδραση. Θα εμφανιστούν δύο ισχυροί θαρραλέοι άνδρες, που θα ξεσκεπάζουν και θα καταγγέλλουν τον ψευδομεσσία σε κάθε ευκαιρία που θα τους δίνεται. Αυτοί οι δύο αποφασισμένοι δυναμικοί άνδρες, θα είναι οι δύο Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που μέχρι σήμερα δεν γνώρισαν τον θάνατο, αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στον ουρανό, πριν την ώρα τους, όσο ζούσαν, σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού, και που πρέπει να ξαναεμφανιστούν στη γη, πριν από το τέλος του κόσμου, στις έσχατες χαλεπές ημέρες, για να εκπληρώσουν την σπουδαία αποστολή τους, που τους έχει αναθέσει ο Ύψιστος, και να γευτούν τον θάνατο, όπως είναι απαραίτητο για όλους ανθρώπους πριν την ημέρα της Κρίσεως. 

Αυτοί οι δύο γενναίοι ισχυροί άνδρες θα είναι: ο Δίκαιος Ενώχ (προ του Νόμου) και ο Προφήτης Ηλίας (μετά τον Νόμο). Επομένως, ο Αντίχριστος προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον αληθινό Μεσσία, θα πρέπει να φιμώσει, να καταδιώξει τους δύο αυτούς Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, οι οποίοι ζουν μέχρι σήμερα θαυματουργικά μυστηριωδώς, κοντά στο Θεό στους ουρανούς του Υψίστου, και δεν γεύτηκαν θάνατο μέχρι και σήμερα. 

Αυτούς τους δύο Προφήτες θα αποστείλει ο Θεός στην Ιερουσαλήμ, στις έσχατες ημέρες της γης, για να ξεσκεπάσουν μπροστά στους ανθρώπους τις απάτες του Αντίχριστου, με θαυματουργικές προειδοποιήσεις και αδιάψευστα λόγια και πράξεις, και με θεϊκή δύναμη μεγάλη, για να δώσει σε όλους τους ανθρώπους της γης, σε όλα τα έθνη —ιδιαίτερα τους πεπλανημένους, ξεροκέφαλους Εβραίους— μια τελευταία ευκαιρία να μετανοήσουν. Αυτοί οι δύο Προφήτες, επί τρεισήμισι (3,5) χρόνια, φανερά, με παρρησία αξιοθαύμαστη και γενναία, θα καταγγέλλουν και θα ξεσκεπάζουν, όλα τα ψέματα, και την απάτη του Αντίχριστου, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της δεύτερης περιόδου της δράσης του, όταν θα προετοιμάζεται να αρπάξει στα γαμψά νύχια του, όλη την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική εξουσία της γης.  

Ο Αντίχριστος φορώντας ακόμη την μάσκα της καλοσύνης, του ειρηνοποιού και της Παγκόσμιας Καλής Θέλησης που θα επαγγέλλεται —ακόμα και προς τους εχθρούς του— όλο αυτό το διάστημα θα είναι ανίσχυρος να εμποδίσει τα κηρύγματα, τις καταγγελίες, τα ελεγκτικά λόγια των δύο γενναίων Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, ούτε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους.  

Μάταια, μερικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν (αλληγορικά) διαφορετικά αυτή την θαυματουργική εμφάνιση του Δίκαιου Ενώχ και του Προφήτη Ηλία. Η Αγία Γραφή και η πανάρχαια Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ξεκάθαρα μιλούν περί της πραγματικής, κυριολεκτικής, άφιξης τους στην γη, επτά (7) χρόνια πριν το τέλος του κόσμου, για το δυναμικό, θαρραλέο, ελεγκτικό και καταγγελτικό κήρυγμά τους, την πανίσχυρη υπερφυσική δύναμη, με την οποία θα είναι εξοπλισμένοι, που θα τους την έχει δώσει ο ίδιος ο Παντοδύναμος Θεός, ο Δημιουργός του Σύμπαντος, περί του μαρτυρικού θανάτου τους —που θα το δουν όλοι οι λαοί και τα έθνη ταυτόχρονα ζωντανά, [online]— περί της ανάστασής τους και της αρπαγής τους από τον Θεό, και τέλος της ανάληψής τους στους ουρανούς.  

Στην Ιερά Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου διαβάζουμε: «…και την πόλη την Αγία θα πατήσουν σαράντα δύο μήνες. Και θα δώσω εντολή στους δύο (2) μάρτυρας μου, και θα προφητεύσουν επί χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρας [1.260 ημέρες = 42 μήνες = 3,5 χρόνια], ντυμένοι με σάκους. Αυτοί είναι οι δύο ελαίες και οι δύο λυχνίες, που βρίσκονται εμπρός στον Κύριο της γης. Και αν κανείς θελήσει να τους βλάψει, θα βγαίνει φωτιά από το στόμα τους και θα κατατρώγει τους εχθρούς τους· Έτσι πρέπει να σκοτωθεί όποιος θελήσει να τους βλάψει. Αυτοί έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό, για να μην πέσει βροχή κατά τις ημέρες της Προφητείας τους. Έχουν επίσης εξουσία να μεταβάλλουν τα νερά σε αίμα και να πατάξουν την γη με οιανδήποτε πληγή, όταν το θελήσουν. Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει.» (Αποκάλυψη 11:2-7).  

Επίσης ο Προφήτης Ζαχαρίας στο Βιβλίο του γράφει δύο φορές για τα δύο ελαιόδεντρα —επομένως, από αυτή την διπλή επανάληψη συμπεραίνουμε ότι είναι πολύ σπουδαίας σημασίας αυτό το αγιογραφικό εδάφιο— και επισημαίνει ότι ο ίδιος ο άγγελος του Θεού του εξήγησε ότι τα δύο ελαιόδεντρα είναι «δύο χρισμένοι εκλεκτοί άνδρες, που παραβρίσκονται ενώπιον του Θεού.» 

  • «Και μου είπε: “Τι βλέπεις εσύ ;” Απάντησα: Βλέπω και ιδού μία λυχνία ολόχρυση και επάνω στον κεντρικό της στύλο ο λύχνος. Επτά ήταν όλοι οι λύχνοι και επτά οι βραχίονες, στα άκρα των οποίων ήταν τοποθετημένοι οι λύχνοι. Επάνω από την λυχνία υπήρχαν δύο ελαιόδεντρα, το ένα εκ δεξιών και το άλλο εξ αριστερών του κεντρικού λύχνου της. Ερώτησα και είπα στον άγγελο που ομιλούσε μαζί μου: Τι σημαίνουν αυτά, Κύριε; Ο δε άγγελος, ο οποίος συνομιλούσε με εμέ, μου είπε: “Δεν γνωρίζεις τι σημαίνουν αυτά; Και είπα· “Όχι, Κύριε”. (Ζαχαρίας, 4:2-5)
  • «Τότε αποκρίθηκα, και του είπα: Τι είναι αυτά τα δύο ελαιόδεντρα στα δεξιά της λυχνίας, και στα αριστερά της; Για δεύτερη φορά τον ερώτησα, και του είπα: Τι είναι αυτά τα δύο ελαιόδεντρα, που διαμέσου των δύο χρυσαφένιων αγωγών αδειάζουν από τον εαυτό τους, το λάδι στη χρυσαφένια λυχνία; Και ο άγγελος με ερώτησε·: Δεν γνωρίζεις τι είναι αυτά; Και είπα: Όχι, Κύριέ μου. Τότε, είπε: Αυτοί είναι οι δύο χρισμένοι εκλεκτοί άνδρες, που παραβρίσκονται ενώπιον του Θεού, του κυρίαρχου όλης της γης.» (Ζαχαρίας 4:11-14). 

«Ο Προφήτης Ζαχαρίας μιλώντας για τις δύο ελαίες (ελαιόδεντρα) εννοεί «τους δύο Προφήτες Ηλία και Ενώχ» —λέει ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας— υπενθυμίζοντας ότι και στην Ιερά Αποκάλυψη του Ιωάννη, έτσι ονομάζονται οι «δύο ελαίαι» (Ερμηνεία Αποκάλυψης, Κεφάλαιο 30).  

  • Στο Βιβλίο του Προφήτη Μαλαχία, ένας από τους Προφήτες ονομάζεται άμεσα: «Ιδού, εγώ θα σας στείλω τον προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, πριν από τον ερχομό της μεγάλης και τρομερής ημέρας του Κυρίου.» (Μαλαχίας 4:5). Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, ο Εφραίμ ο Σύρος (Ομιλία περί της Έλευσης του Κυρίου) και ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (“H Ακριβής Έκθεση της Ορθόδοξης Πίστης) διαβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι οι «δύο μάρτυρες» που θα εμφανιστούν πριν από το τέλος του κόσμου, είναι οι δύο Άγιοι Προφήτες Ηλίας και Ενώχ.
Ο Άγιος Προφήτης Ηλίας στην έρημο. Τοιχογραφία της Μονής Γκρατσανίτσα, Κόσοβο, Σερβία. 1320.
  • Η Παράδοση της Εκκλησίας, που διασώζεται στα Εκκλησιαστικά Λειτουργικά Βιβλία, μιλάει επίσης για την κυριολεκτική σημασία αυτής της προφητείας του Λόγου του Θεού, για την επανεμφάνιση επί της γης του Προφήτη Ηλία και του Δίκαιου Ενώχ, λίγο πριν το τέλος του κόσμου, ακυρώνοντας και αποκλείοντας, έτσι κάθε σκέψη αλληγορικής ερμηνείας. 
  • Στο Συναξάριον της Κυριακής των Απόκρεω της Σαρακοστής, διαβάζουμε: «Προ δε επτά χρόνων, ως φησί Δανιήλ, ελεύσεται Ενώχ και Ηλίας, κηρύσσοντες τω λαώ μη δέχεσθαι αυτόν (τον Αντίχριστο), ο δε συσχών αυτούς τυραννήσει είτα και τας αυτών κεφάλας εκκόψει.» (Τριώδιο της Σαρακοστής). Καθώς και …
  • Στο Τροπάριον κατά την Θεία Λειτουργία του Αγίου Προφήτη Ηλία, στα στιχηρά του Εσπερινού της Λιτής ψάλλουμε: «Ηλία Θεσβίτα (από την πόλη Θέσβη), του μη ιδείν θάνατον, έως αν κηρύξεις την των πάντων συντέλειαν.» Καθώς και …
  • Και στο Απολυτίκιον του ονομάζεται: «Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.» Καθώς και …
  • Στα στιχηρά Προσόμοια με τον Πολυέλαιο: «Ο της Δευτέρας Χρίστου ελεύσεως Θείος Πρόδρομος, Ηλίας ο ένδοξος των Προφητών η κρηπίς …» (Μηναίο, 20 Ιουλίου) Καθώς και…
  • Την ίδια ημέρα, της γιορτής του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου) στον Όρθρο διαβάζουμε: «Αυτός ο Ηλίας θα έλθει με τον Ενώχ πριν την Δευτέρα Παρουσία του Χρίστου, για να ξεσκεπάσει τον Αντίχριστο και να παρηγορήσει τους πιστούς.» Καθώς και …
  • Στο Μηναίον (20 Ιουλίου) διαβάζουμε: «Ο Άγιος Προφήτης Ηλίας του Θεού, ο οποίος ανελήφθη σωματικώς, με το πυρός φλεγόμενον άρμα βρίσκεται ζωντανός μέχρι σήμερα· εν σώματι τον είδαν οι τρεις απόστολοι στο όρος Θαβώρ κατά την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, του Κυρίου και πάλι σωματικώς θα τον δουν οι άνθρωποι πριν την Δευτέραν Παρουσία του Κυρίου.»
  • Πράγματι, οι τρεις Απόστολοι: Πέτρος, Ιωάννης και Ιάκωβος, στο όρος Θαβώρ, κατά την Μεταμόρφωση του Σωτήρα (6 Αυγούστου) είδαν τον Ιησού Χριστό να συνομιλεί με δύο άνδρες, τον Μωυσή και τον Προφήτη Ηλία. (Ματθαίος 17:1-8, —Μάρκος 9:2-8, —Λουκάς 9:28-36) Επομένως, ο Αναληφθείς Προφήτης Ηλίας, είναι ακόμη ζωντανός και θα επανέλθει στην γη, στις έσχατες ημέρες, για να διδάξουν μαζί το Δίκαιο Ενώχ, με μεγάλη θεϊκή δύναμη, να ξεσκεπάσουν και να καταγγείλουν με θάρρος τον Άνομο Τύραννο, τον ψευτομεσσία Αντίχριστο, που υποκρίνεται ότι είναι ο μεσσίας, ότι είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος αφού προηγουμένως —όταν ζούσε επί της γης— διέφυγε τον θάνατο από το σπαθί και την καταδίωξη της διεφθαρμένης βασίλισσας Ιεζάβελ (περίπου 900 ─ 841 π.Χ.), συζύγου του Βασιλέως του Ισραήλ Αχαάβ, δραπετεύοντας στις ερημιές, όπου εκεί τον διέτρεφε ένας κόρακας θαυματουργικά, θα εμφανιστεί πάλι επί της γης σωματικώς στην Ιερουσαλήμ, και θα υπομείνει τον θάνατο, στις έσχατες χαλεπές ημέρες, από το σπαθί του Αντίχριστου, λίγο πριν την Δεύτερη Παρουσία του Κυρίου. Έτσι, όχι μόνο ως Προφήτης, αλλά και σαν Μάρτυρας, θα αξιωθεί μεγαλύτερης δόξας από τον Δικαιοκρίτη Θεό. 

Ωστόσο, παρ’ όλες αυτές τις προειδοποιήσεις του Θεού, λόγω της Μεγάλης Αποστασίας και του Μυστηρίου της Ανομίας και του γήινου κοσμικού υλιστικού φρονήματος, το συντριπτικού ποσοστό των ανθρώπων εκείνων των έσχατων ημερών, που θα έχει σαρκικό φρόνημα, όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσει την μασκαρεμένη εξωτερική προσποιητή συμπεριφορά του Αντίχριστου και τα ψέματα της προπαγάνδας του, αλλά αντίθετα οι άνθρωποι θα τον αγκαλιάσουν, με ασυνήθιστη χαρά και αγαλλίαση και θα τον δοξολογήσουν. 

«Όταν οι ηγέτες και οι λαοί δουν τις καλές πράξεις, τις προσποιητές αρετές του και τη δύναμη του Αντίχριστου, όλοι μαζί θα αποφασίσουν … και να τον ανακηρύξουν Βασιλιά τους, λέγοντας ο ένας στον άλλο: Υπάρχει άραγε ακόμη κανείς άλλος άνθρωπος τόσο καλός, τόσο ευγενικός, τόσο ειλικρινής και δίκαιος, όσο αυτός, στην εποχή μας ; ”» (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος).  

Η προσποιητή υποκρισία, η σκηνοθετημένη θεατρική παρουσίαση του από τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ και η προπαγάνδα του Aντίχριστου, από τους πανίσχυρους συνεργάτες του, η οποία θα είναι τόσο τελειοποιημένη και τόσο ισχυρή, ώστε θα γίνει πιστευτός, από όλους τους λαούς και τα έθνη, σαν θεόσταλτος αγγελιοφόρος και αληθινός Μεσσίας και πρώτα απ’ όλα από τους πεπλανεμένους για χιλιετίες Εβραίους, που θα τον ανακηρύξουν βασιλιά τους και μεσσία τους, παρ’ όλα τα αποκαλυπτικά δυναμικά κηρύγματα των δύο Προφητών Ηλία και Ενώχ, που θα τον ξεσκεπάζουν δυναμικά με αποδείξεις από την Αγία Γραφή.  

Για την κυριαρχία του Αντίχριστου πάνω στο Ισραήλ με συγκαλυμμένο τρόπο, μιλά η Ιερά Αποκάλυψη του Ιωάννη, η οποία προτρέπει τους αναγνώστες να αποκρυπτογραφήσουν το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του: «Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του Θηρίου· είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξς΄ (666).» (Αποκάλυψη 13:18)  

Τα πρώτα θύματα του Αντίχριστου θα είναι οι δύο Άγιοι Προφήτες, ο Δίκαιος Ενώχ και ο Ηλίας ο Θεσβίτης, που θα ελέγχουν, θα ξεσκεπάζουν και θα καταγγέλλουν συνεχώς τον Άνομο: «Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο (ο Αντίχριστος) θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει. Τα πτώματα τους θα αφεθούν στην πλατεία της πόλης της μεγάλης, η οποία αλληγορικώς καλείται Σόδομα και Αίγυπτος, [= η Ιερουσαλήμ θα είναι βεβηλωμένη από Σοδομισμό και Αιγυπτιακή μαγεία], όπου και ο Κύριος τους σταυρώθηκε. Και άνθρωποι από τους λαούς, τις φυλές, τις γλώσσες και τα έθνη θα βλέπουν τα πτώματα τους επί τρεις και μισή ημέρες και δεν θα επιτρέψουν να ταφούν σε μνήμα. Οι κάτοικοι της γης θα χαρούν για τον θάνατο τους και θα ευφρανθούν και θα στείλουν ο ένας στον άλλο δώρα, διότι οι δύο αυτοί προφήτες βασάνισαν τους κατοίκους της γης. Και μετά τις τρεις και μισή ημέρας πνοή ζωής από τον Θεό μπήκε μέσα τους και στάθηκαν στα πόδια τους, και φόβος μεγάλος κατέλαβε εκείνους που τους έβλεπαν. Τότε άκουσα φωνή δυνατή από τον ουρανό που τους έλεγε, Ανεβείτε εδώ. Και ανέβηκαν στον ουρανό μέσα σε σύννεφο, και οι εχθροί τους τους είδαν. Κατ’ εκείνη την ώρα έγινε μεγάλος σεισμός και το δέκατο της πόλης έπεσε και σκοτώθηκαν από τον σεισμό επτά χιλιάδες, οι υπόλοιποι φοβήθηκαν και δόξασαν τον Θεό του ουρανού. Το δεύτερον ουαί πέρασε το τρίτον ουαί έρχεται γρήγορα. (Αποκάλυψη 11:7-13).  

Η Μεταστροφή των Υπολειμμάτων των 12 Φυλών του Ισραήλ στον Χριστιανισμό 

Μετά από αυτό, αφού θανατωθούν οι δύο Προφήτες, θα συμβεί ένα αξιοσημείωτο, εκπληκτικό γεγονός, το οποίο μπορεί να αποδοθεί μόνο στα δυναμικά, φλογερά κηρύγματα των δύο αρχαίων Αγίων Προφητών, στον μαρτυρικό θάνατο τους από τον Άνομο, στην θαυματουργική ανάστασή τους και την ανάληψή τους στον ουρανό (γεγονότα τα οποία θα τα δουν με τα μάτια τους [online] δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλους τους λαούς και τα έθνη) —τη μεταστροφή στον Ιησού Χριστό ενός σημαντικού αριθμού Εβραίων, που ήταν πριν αφοσιωμένοι στον Αντίχριστο, τον οποίο υπηρέτησαν και τον υποστήριξαν, γιατί πεπλανημένα τον θεώρησαν και τον πίστεψαν σαν τον αναμενόμενο μεσσία τους. 

  • Ο Μακάριος Άγιος Θεοφύλακτος Αχρίδας με αφορμή αυτό το γεγονός γράφει: «Ο προφήτης Ηλίας θα έλθει … σαν πρόδρομος της Δεύτερης Παρουσίας και θα μεταστρέψει στην πίστη του Χριστού όλους εκείνους τους Εβραίους, οι οποίοι θα φανούν πιστοί στο Νόμο του Θεού, καθοδηγώντας τους στην πατρική τους κληρονομιά, όλους εκείνους τους καλοπροαίρετους Ιουδαίους που παρέμειναν πιστοί στον αληθινό Θεό, που είχαν λανθασμένα αποστραφεί και απορρίψει τον Ιησού Χριστό, ως Μεσσία και είχαν απομακρυνθεί από Αυτόν.» Τα τεκμήρια για αυτούς τους ισχυρισμούς βρίσκεται στα Προφητικά λόγια της Αγίας Γραφής:
  • (1) «Ιδού, εγώ θα στείλω τον Ηλία τον Θεσβίτη, τον προφήτη σε εσάς (τους Εβραίους), πριν από την έλευση της μεγάλης και τρομερής ημέρας του Κυρίου· κι αυτός θα επαναφέρει τις καρδιές των πατέρων προς τα παιδιά, και τις καρδιές των παιδιών προς τους πατέρες τους, μήπως και έρθω και πατάξω τη γη με ανάθεμα.» (Μαλαχίας 4:5-6). 
  • (2) «Και κατά την ημέρα εκείνη, το υπόλοιπο του Ισραήλ, και οι διασωσμένοι του οίκου Ιακώβ, δεν θα βασίζονται πια σε αυτόν που τους πάταξε, αλλά θα εμπιστευτούν ειλικρινά τον Κύριο, τον Άγιο του Ισραήλ. Το υπόλοιπο θα επιστρέψει, το υπόλοιπο του Ιακώβ, στον ισχυρό Θεό.» (Ησαΐας 10:20-21). 
  • (3) Ο Απόστολος Παύλος μας υπενθυμίζει: «Αλλά και ο Ησαΐας κράζει σχετικά με τον Ισραηλιτικό λαό: “Εάν και το πλήθος των απογόνων του Ισραήλ είναι σαν την άμμο της θάλασσας, δεν θα σωθούν όλοι, αλλά θα σωθεί το εκλεκτό υπόλοιπο των καλοπροαίρετων”. Διότι: “O Θεός θα πραγματοποιήσει και θα φέρει σε πέρας, σύντομα και με δικαιοσύνη, την απόφαση που είχε λάβει, ότι δηλαδή θα πραγματοποιήσει ταχέως στην γη τον λόγο του”. Και όπως ο προφήτης Ησαΐας έχει προαναγγείλει: “Εάν ο παντοδύναμος Κύριος δεν είχε αφήσει εν μέσω ημών αγαθούς απογόνους του Αβραάμ, θα είχαμε γίνει σαν τα Σόδομα και θα είχαμε εξομοιωθεί με τα Γόμορρα”.» (Προς Ρωμαίους 9:27-29).
  • (4) Ο Προφήτης Ησαΐας κράζει για τους Ισραηλίτες: «Τότε θα επιστρέψει μετανιωμένος ο απομείνας ισραηλιτικός λαός προς τον παντοδύναμο Θεό. Αλλά αν και οι απόγονοι του Ισραήλ θα είναι αναρίθμητοι σαν την άμμο της θαλάσσης, θα καταστραφεί, και μόνον ένα υπόλοιπο από αυτόν θα διασωθεί. Ο Κύριος θα πραγματοποιήσει τον λόγο, τον οποίον αποφάσισε, τιμωρώντας με δικαιοσύνη το κακόν. Διότι την απόφασή του περί τιμωρίας του κακού στον Ισραηλιτικό λαό θα την πραγματοποιήσει, όπως και σε ολόκληρη την οικουμένη.» (Ησαΐας 10:21-23).
  • (5) «Και επάνω στον οίκο του Δαβίδ, κι επάνω στους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, θα ξεχύσω ένα πνεύμα χάριτος και ικεσιών· και θα στρέψουν τα βλέμματα τους ικετευτικά σε μένα, που τον εξεκέντησαν· και θα πενθήσουν και θα θρηνήσουν τότε για αυτόν, όπως κάποιος θρηνεί για τον θάνατο του μονογενή υιού του. Κατά την ημέρα εκείνη, θα υπάρχει μεγάλο πένθος και θρήνος και αλαλαγμός κοπετού στην Ιερουσαλήμ, όπως το πένθος του Αδαδριμμών στην πεδιάδα Μεγιδδών.» (Ζαχαρίας 12:10,11) 
  • (6) «Αλλά, και εκείνοι, οι Ισραηλίτες, εάν δεν επιμείνουν στην απιστία τους, θα μπολιαστούν και πάλι στην ελαία. Διότι ο Θεός έχει την δύναμη να τους μπολιάσει και αυτούς, πάλι. Διότι, αν εσείς (που μεταστραφήκατε στον Χριστό από την ειδωλολατρία), που αποκοπήκατε από την φυσική αγριελιά και μπολιαστήκατε, παρά φύση, σε ήμερο ελιόδεντρο, πόσο μάλλον αυτοί τα φυσικά κλαδιά θα μπολιαστούν στο δικό τους το ελαιόδεντρο; Επειδή, δεν θέλω να αγνοείτε, αδελφοί, το μυστήριο τούτο (για να μη υψηλοφρονείτε), για να μην θεωρείτε τους εαυτούς σας σοφούς, ότι δηλαδή επειδή, έπεσε μερική αναισθησία στους Ισραηλίτες, έως ότου έλθει το πλήρωμα των εθνών και έτσι, ολόκληρος ο Ισραήλ θα σωθεί, όπως είναι γραμμένο: Από την Σιών θα έλθει ο Λυτρωτής, και θα διώξει τις ασέβειες από τον Ιακώβ. Και αυτή θα είναι η διαθήκη μου σε αυτούς, όταν αφαιρέσω τις αμαρτίες τους.» (Προς Ρωμαίους 11:23-27). 
  • (7) «Ύστερα απ’ αυτό είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται στις τέσσερις γωνιές της γης και να κρατούν τους τέσσερις ανέμους της γης για να μη φυσάει στη γη, μήτε στη θάλασσα, μήτε σε κανένα δέντρο. Και είδα έναν άλλο άγγελο να βγαίνει από εκεί που ανατέλλει ο ήλιος, κρατώντας τη σφραγίδα του ζωντανού Θεού. Αυτός έκραξε με δυνατή φωνή στους τέσσερις αγγέλους που είχαν εντολή να καταστρέψουν τη γη και τη θάλασσα: Μην καταστρέψετε τη γη μήτε τη θάλασσα μήτε τα δέντρα, ώσπου να σφραγίσουμε αυτούς που ανήκουν στο Θεό μας, βάζοντας σφραγίδα στο μέτωπό τους. Κι άκουσα πόσοι ήταν αυτοί που σφραγίστηκαν: εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες (144.000) απ’ όλες τις φυλές του Ισραήλ.» (Αποκάλυψη 7:1-4). 

Σφραγίστηκαν με την σφραγίδα του ζωντανού Θεού 144.000 Εβραίοι, από τις 12 φυλές του Ισραήλ, 12.000 από κάθε φυλή. Από αυτές τις 12 φυλές λείπει η φυλή του Δαν, η οποία αντικαταστάθηκε από την φυλή του Μανασσή, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Πάγκαλου Ιωσήφ. Επομένως, βλέπουμε ότι τα υπόλοιπα (ένας μικρός αριθμός) των 12 φυλών του Ισραήλ να σφραγίζονται με την σφραγίδα του ζωντανού Θεού στο μέτωπό τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα εκλεκτό υπόλοιπο από τους Ισραηλίτες θα μεταστραφούν στον αληθινό Μεσσία, στον Ιησού Χριστό, από τις 12 φυλές του Ισραήλ, τους 12 γιους του Ιακώβ. Λείπει όμως η φυλή του Δαν που δεν έχει υπόλοιπο, η οποία αποκλείστηκε. Διότι σύμφωνα με τους Προφήτες του Ισραήλ, και την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, πιθανόν από αυτήν την φυλή να κατάγεται ο Άνομος. Από αυτή την φυλή κατάγονταν και Σαμψών που ήταν Κριτής για 20 χρόνια του λαού του Ισραήλ. Η φυλή αυτή είχε περιπέσει σε μεγάλα ανομήματα, πανουργίες, αποστασία, φονικά και σατανικές ειδωλολατρίες κλπ. Ενώ αντίθετα, στην θέση της φυλής του Δαν, η οποία αποκλείστηκε, εισέρχεται η φυλή του Μανασσή. (Αποκάλυψη 7:5-8).  

Αυτοί οι εκλεκτοί Εβραίοι αληθινά πιστοί στο βιβλικό Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, θα δώσουν μαρτυρία, θα αντιταχθούν, θα εξεγερθούν  στον Άνομο και θα αναγνωρίσουν την πλάνη τους και την πλάνη των προγόνων τους, και θα μεταστραφούν στον Ιησού Χριστό, θα γίνουν οι τελευταίοι Χριστιανοί, στις συγκλονιστικές εκείνες έσχατες ημέρες. Θα μαρτυρήσουν ότι ο αληθινός Μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός και θα συγκλονίσουν συθέμελα το καθεστώς του Παγκόσμιου Τυράννου της γης. 

Το παράδειγμα της μεταστροφής, των εκλεκτών τελευταίων πιστών Ισραηλιτών στον αληθινό Θεό, που μεταστράφησαν και θα μαρτυρήσουν υπέρ του αληθινού Μεσσία, του Ιησού Χριστού, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και πάρα πολλοί άλλοι από όλες της φυλές της γης. «Ύστερα απ’ αυτά, είδα, και ξάφνου, ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας δεν μπορούσε να απαριθμήσει, από κάθε έθνος και φυλές και λαούς και γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στον θρόνο και μπροστά στο Αρνίο, ντυμένοι με λευκές στολές και έχοντας στα χέρια τους φοίνικες· και κράζοντας με δυνατή φωνή, έλεγαν: Η σωτηρία είναι τού Θεού μας, που κάθεται επάνω στον θρόνο, και του Αρνίου.» (Αποκάλυψη 7:9-10). 

Ο Βλαδίμηρος Σολοβιώφ, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει ολόκληρη την προφητεία για την εμφάνιση των δύο προφητών Ηλία και Ενώχ αλληγορικά και όχι κυριολεκτικά (Βλέπε: Τρεις Ομιλίες, κεφάλαιο Περί Αντίχριστου), έχει κάνει άθελα του λάθη σε αυτό το σημείο εδώ. Υπάρχει άμεση στενή σχέση και αλληλουχία μεταξύ της εμφάνισης και της δράσης των δύο Προφητών, του Ενώχ και του Ηλία και της μεταστροφής στον Ιησού Χριστό των υπολειμμάτων των 12 φυλών του Ισραήλ. Κατά τη δική του λανθασμένη ερμηνεία, οι Εβραίοι θα μεταστραφούν στον Χριστιανισμό όταν αντιληφθούν, ότι o Αντίχριστος, το πρόσωπο το οποίο αποδέχθηκαν και ανέδειξαν σαν Μεσσία (τον αγύρτη ψευτομεσσία Τύραννο της οικουμένης), ότι δεν είναι περιτετμημένος, δεν έχει περιτομή. Τότε —σύμφωνα με τον συγγραφέα  Βλαδίμηρο Σολοβιώφ— οι Εβραίοι θα απογοητεύονταν από αυτόν, θα του αντιστέκονταν και θα προσχωρούσαν στον Χριστιανισμό. 

Αν αυτή η υπόθεση, σχετικά με την μη περιτομή του Αντίχριστου αποδεικνύονταν σωστή, τότε θα μπορούσε να υποκινήσει τους φανατικούς Εβραίους, να απομακρυνθούν από αυτόν και να αναζητήσουν ή να περιμένουν έναν άλλον, πιο κατάλληλο υποψήφιο για τον ρόλο του Μεσσία του Ισραήλ. Αλλά αυτό και μόνον το γεγονός δεν θα ικανό να τους κάνει να απογοητευτούν από όλη την εθνικοθρησκευτική ιδεολογία τους και ούτε θα ήταν σοβαρή αιτία για να προσχωρήσουν στην Χριστιανική Πίστη. Οι Εβραίοι έχουν να επιδείξουν πολλούς ψευδομεσσίες, οι οποίοι αυτοπαρουσιάσθηκαν ανά τους αιώνες, ως Μεσσίες, οι οποίοι μάλιστα ήταν και ηγέτες των επαναστατικών κινημάτων τους εναντίον των Ρωμαίων. Και όμως αν και απογοητεύθηκαν από αυτούς τους ψευδοΜεσσίες, δεν μεταστράφηκαν στην αλήθεια του Χριστιανισμού. Αυτή η ερμηνεία του συγγραφέα Βλαδίμηρου Σολοβιώφ, πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι είναι πολύ ανεπιτυχής. Η μόνη και αξιόπιστη μαρτυρία είναι αυτή της Αγίας Γραφής, όπου περιγράφει με λεπτομέρειες πραγματικές την θαυματουργική εμφάνιση των δύο Προφητών, του Δίκαιου Ενώχ και του Ηλία του Θεσβίτη (και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν γεύτηκαν τον θάνατο), το δυναμικό κήρυγμα τους, τον καταγγελτικό έλεγχο του Αντίχριστου, τον μαρτυρικό θάνατο τους, της ανάστασης τους και της ανάληψης τους στον ουρανό κοντά στον Θεό, καθώς μόνο αυτή επίσης μπορεί να εξηγήσει και την παράδοξη, εκπληκτική και θαυματουργική μεταστροφή του υπολείμματος των 12 φυλών του Ισραήλ, προς τον Χριστιανισμό, προς τον Ιησού Χριστό, εκείνες τις έσχατες ημέρες της παντοδυναμίας του Αντίχριστου.  

Η φαινομενικά Παντοδύναμη Παγκόσμια Δικτατορία του Ανόμου Συγκλονίζεται 

Αυτή η θαυματουργική μεταστροφή του υπολείμματος του Ιουδαϊκού λαού στον Ιησού Χριστό —ανθρώπων που πιθανόν μερικοί από αυτούς, να ήταν πριν επιφανείς στενοί συνεργάτες ή υποστηριχτές ή αξιωματούχοι του Αντίχριστου— θα αποτελέσει ένα βαρύτατο ηθικό πλήγμα για τον Ανώτατο Παγκόσμιο Δικτάτορα και Αρχιερέα όλης της γης, τον Άνομο Τύραννο, που θα συγκλονίσει τον ίδιο και όλο το τυραννικό καθεστώς του. Το φαινομενικά παντοδύναμο καθεστώς του θα ραγίσει ηθικά σαν το γυαλί. Ένα προμήνυμα ότι οι ημέρες της παντοδυναμίας του είναι απόλυτα μετρημένες, μία-μία. Είναι η αρχή του τέλους της κυριαρχίας του. Στην Ιερουσαλήμ, την πιο πιθανή έδρα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης του, θα δημιουργηθούν σοβαρές αναταραχές και πιθανόν αιματηρά επεισόδια μεγάλης έκτασης με νεκρούς ανάμεσα στους Εβραίους. Όλα αυτά τα γεγονότα θα αμαυρώσουν την άψογη βιτρίνα του καθεστώτος του Τυράννου. Επίσης, θα του στερήσουν τον τίτλο, ότι είναι ο προφητευμένος Μεσσία του Ισραήλ, τον οποίον εντέχνως τον σφετερίστηκε ως κλέφτης, ως ληστής και αλαζονικός άρπαγας και σφετεριστής. Τα συγκλονιστικά γεγονότα με τους δύο βιβλικούς προφήτες και η προσχώρηση στον Χριστιανισμό έστω των υπολειμμάτων του Οίκου του Ιακώβ, των 12 φυλών του Ισραήλ, να απονομιμοποιήσει διεθνώς τον Αντίχριστο. Πολλοί άνθρωποι τότε εκείνες τις ημέρες, να αναρωτηθούν μήπως αυτός δεν ο πραγματικός μεσσίας, αλλά ένας απατεώνας και ψεύτης. Η απρόβλεπτη, θαυματουργική μεταστροφή ενός μικρού αλλά δυναμικού αριθμού, Ισραηλιτών, θα είναι η αρχή του τέλους του πανίσχυρου καθεστώτος του Αντίχριστου. Και το προμήνυμα, η προειδοποίηση, το γλυκοχάραμα της Ένδοξης Δεύτερης Έλευσης του Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού και πάλι επί της γης.  

Η Καταιγίδα του Γενικού Διωγμού των Αντιφρονούντων — Η Μεγάλη Εκκαθάριση 

Όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα συγκλονιστικά γεγονότα όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, θα προκαλέσουν την λυσσασμένη οργή του Ανόμου εναντίον των τελευταίων Χριστιανών, των μετανοημένων Εβραίων ή Μουσουλμάνων ή άλλων που θα μεταστραφούν στην Χριστιανική πίστη τότε, έστω την τελευταία στιγμή. Τότε σε παγκόσμια κλίμακα, για όλα τα έθνη, το μοναδικό δίλημμα, το μοναδικό διακύβευμα θα είναι ένα: ή συντάσσεσαι με τον Ιησού Χριστό ή συντάσσεσαι με το ολοφάνερο θηρίο, τον Παγκόσμιο Τύραννο, τον Αντίχριστο. Τότε, εκείνες τις αξιομνημόνευτες χαλεπές ημέρες θα ξεσπάσει μια καταιγίδα αβυσσαλέου μίσους, σατανικής κακίας και ανελέητης οργής του Αντίχριστου και των κρατικών οργάνων και οπαδών του, που θα είναι πλέον πολύ καλά στερεωμένοι και οργανωμένοι στην Παγκόσμια Πολιτική και Θρησκευτική Εξουσία εναντίον όλων των μη συντασσόμενων μαζί του. Τότε θα κηρύξει ο Άνομος ότι «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου». Θα κηρυχθεί ένας ανελέητος γενικός διωγμός εξόντωσης, —η λεγόμενη [από τους Νεοεποχίτες ηγέτες] Γενική Εκκαθάριση ή Κάθαρση, η Τελική Λύση— εναντίον όλων των Χριστιανών αλλά και των άλλων αντιφρονούντων οποιασδήποτε θρησκείας ή κοσμοθεωρίας που δεν θα συμφωνούν μαζί του και με το τυραννικό καθεστώς του.  

[Σ.Μ. Δισεκατομμύρια ανθρώπων θα οδηγηθούν στον θάνατο, όπως γραπτώς έχουν προαναγγείλει οι νεοεποχίτες αποκρυφιστές, πρόδρομοι οπαδοί του Αντίχριστου, εδώ και 150 χρόνια μιλώντας για κατακλυσμιαίες εκκαθαρίσεις έως 2 με 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η Θεοσοφίστρια Έλενα Μπλαβάτσκι περιγράφοντας το τέλος της 5ης Αρίας ριζικής φυλής, ο Εωσφοριστής θηριώδης Άλιστερ Κρόουλι (1875 – 1947), την ονομάζει Μαζική Εκκαθάριση ή “Καταιγίδα των Ισημεριών” —1936, οι Γρανιτένιες Πλάκες Καθοδήγησης της Τζόρτζια (Georgia Guidestones) —1979, στις οποίες αναγράφεται ότι μόνο 0,5 δις άνθρωποι πρέπει να απομείνουν επί της γης, τόσους αντέχει ο πλανήτης, δηλαδή το 93% ή τα 7,5 δις των σημερινών ανθρώπων είναι ανεπιθύμητοι και προς εξόντωση, ο Αρχισατανιστής Dr. Michael Aquino, ο σμήναρχος του στρατού των ΗΠΑ, ο ιδρυτής του Temple of Set, γράφει ότι έως και 2,5 δις τουλάχιστον άνθρωποι πρέπει να εξοντωθούν η εβραϊκής καταγωγής άθεη, νεοεποχίτρια Barbara Marx Hubbard, στο βιβλίο της Συν-Δημιουργία (1993), γράφει ότι 2 δις άνθρωποι, το ¼ της ανθρωπότητας πρέπει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, … στο παρελθόν πέθαναν φυσιολογικά, στο νεοεποχικό μέλλον που έρχεται όχι … κ.ά.  κλπ.] 

Η Μεγάλη Θλίψη 

Τότε, σε εκείνες στις έσχατες ημέρες, θα αναδυθεί και θα εξαπλωθεί σε όλη την ανθρωπότητα μια πρωτοφανής Θλίψη”, μία «θλίψη τόσο μεγάλη, που δεν ξαναέγινε από την αρχή του κόσμου μέχρι τότε και ούτε θα ξανασυμβεί.» (Ματθαίος 24:15-22 —Μάρκος 13:19· —Δανιήλ 12:1-4·). Είναι η γνωστή στις Ιερές Γραφές ως Η Μεγάλη Θλίψη. Επίσης: «… του επιτράπηκε (στον Αντίχριστο) να κάνει πόλεμο κατά των αγίων (των Χριστιανών) και να τους νικήσει,» (Αποκάλυψη 13:7).  

Η σωτηρία ενός μικρού λήμματος των πιστών Χριστιανών θα καταστεί δυνατή, μόνο λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας της εξουσίας του Αντίχριστου, μια και οι ημέρες του θα είναι πλέον μετρημένες: «καὶ εἰ μὴ ἐκολοβώθησαν αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι, οὐκ ἂν ἐσώθη πᾶσα σάρξ· διὰ δὲ τοὺς ἐκλεκτοὺς κολοβωθήσονται αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι.» (Ματθαίος 24:22) Δηλαδή, εάν δεν συντομεύονταν οι ημέρες εκείνες, κανείς άνθρωπος δεν θα σώζονταν, αλλά για χάρη των εκλεκτών θα συντομευθούν. 

Η Εξουσία του Αντίχριστου θα διαρκέσει μόνο τρεισήμισι χρόνια 

Η παγκόσμια κυριαρχία, η εξουσία του Αντίχριστου θα διαρκέσει τρεισήμισι (3,5 χρόνια) χρόνια. «Κι από τον καιρό, που η παντοτινή θυσία θα αφαιρεθεί, και το βδέλυγμα της ερήμωσης θα στηθεί, θα είναι 1.290 ημέρες.» (Δανιήλ 12:11). Από την ημερομηνία παύσης των καθημερινών θυσιών, δηλαδή της Θείας Λειτουργίας, (έναρξη της 3ης περιόδου της βασιλείας του Αντίχριστου, με την εγκαθίδρυση του σαν Παγκόσμιου Μονάρχη) και την εγκατάσταση του βδελύγματος της ερημώσεως σε όλους τους Ναούς όλων των εθνών και όλων των θρησκειών, θα περάσουν 1.290 ημέρες. (Δανιήλ 12:11). Αξίζει όμως να διαβάσουμε με προσοχή το ίδιο το προφητικό κείμενο του Δανιήλ: 

«Άκουσα τον άνδρα τον ενδεδυμένο με το πολύτιμο λινό ένδυμα, ο οποίος ήταν επάνω από το ύδωρ του ποταμού. Αυτός αφού ύψωσε την δεξιά του και την αριστερά του χείρα στον ουρανό και ορκίστηκε στον αιωνίως ζώντα Κύριον, είπε· “ὅτι εἰς καιρὸν καιρῶν καὶ ἥμισυ καιροῦ” (σε 3,5 έτη), όταν θα ολοκληρωθεί και θα λάβει τέρμα ο διασκορπισμός του λαού του Θεού, τότε θα μάθουν και θα εννοήσουν την αλήθεια όλων αυτών των προφητειών”. Εγώ άκουσα αυτά τα λόγια αλλά δεν τα εννόησα και ρώτησα· “Κύριε, πότε θα έλθουν τα έσχατα αυτών των πραγμάτων;” Και μου απάντησε· “Έλα, Δανιήλ, πάψε να ερωτάς. Οι λόγοι αυτοί είναι κλεισμένοι και σφραγισμένοι, έως ότου έλθει το τέλος του καθορισμένου καιρού …” Οι δίκαιοι θα αναδειχθούν, θα λευκανθούν δια των θλίψεων, θα καθαρισθούν ως δια πυρός, θα αγνισθούν πολλοί. Οι άνομοι όμως θα εκτραπούν σε περισσότερες και μεγαλύτερες ανομίες. Όλοι οι ασεβείς δεν θα εννοήσουν τίποτε, από όσα έχουν προφητευθεί. Οι ευσεβείς όμως θα εννοήσουν καλώς τα πάντα. Από της ημέρας, κατά την οποίαν θα καταργηθεί η καθημερινή (παντοτινή) θυσία του Nαού και θα στηθεί το ειδωλολατρικό βδέλυγμα της ερημώσεως, θα περάσουν χίλιες διακόσιες ενενήκοντα (1.290) ημέρες δοκιμασίας του λαού. Mακάριος θα είναι εκείνος, ο οποίος θα υπομείνει και θα φθάσει στο τέλος των χιλίων τριακοσίων τριάκοντα πέντε (1.335) ημερών. Εσύ δε, Δανιήλ, πήγαινε και αναπαύσου. Υπολείπονται ακόμη ημέρες και έτη για να συμπληρωθεί ο χρόνος της συντέλειας. Τότε θα αναστηθείς και εσύ στην ένδοξη κληρονομιά σου κατά την συντέλεια των ημερών.» (Δανιήλ 12:7-13) 

Η ίδια χρονική διάρκεια της βασιλείας του Αντίχριστου αναφέρεται και στην Αποκάλυψη: «Και του δόθηκε εξουσία να κάνει πόλεμο σαράντα δύο (42) μήνες.» (Αποκάλυψη 13:5). «… Γιατί δόθηκε στα έθνη, και την πόλη την Αγία θα πατήσουν σαράντα δύο (42) μήνες. Και θα δώσω στους δύο μάρτυρές μου και θα προφητέψουν χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες (1.260) ντυμένοι με σάκους. (Αποκάλυψη 11:2,3). 

Βιογραφία του Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ (Борис Молчанов) († 1963) 

Ο Ρώσος Πρωτοπρεσβύτερος Μπόρις Μολτσάνωφ (Борисъ Молчановъ — 1896-1963), ήταν Ορθόδοξος Ιερέας, θεολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε 1896 στην Αγία Πετρούπολη, και ήταν γιός πρωτοδιάκονου. Αποφοίτησε από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο της Αγίας Πετρούπολης (1916) και την Σχολή Πυροβολικού. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στον Ρωσικό Στρατό στο μέτωπο της Ρουμανίας. Κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου, εντάχθηκε εθελοντικά στο Λευκό Ρωσικό στρατό και πολέμησε υπό την διοίκηση του Τσαρικού στρατηγού Ν. Ν. Γιουντένιτς. Μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων, διωγμένος μετανάστευσε στη Γαλλία (1920). Το 1927 χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας και διορίστηκε εφημέριος στην πόλη Meudon του Παρισιού. Το 1928 αποφοίτησε από το Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου του Παρισιού και εντάχθηκε στην Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς. Υπηρέτησε ως Ιερέας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες στο προάστιο Meudon του Παρισιού (1927-1933), στο Λονδίνο (1933-1938), στη Βηρυτό (1938), στην Μπίλα Τσέρκβα της Σερβίας (1938-1941). Δίδαξε το Νόμο του Θεού, ως θεολόγος στην Ρωσική γλώσσα σε διάφορες σχολές. Ιερέας της εκκλησίας στο στρατόπεδο Kellerberg (1945) και στο Feldkirche (1946) στην πόλη του Σάλτσμπουργκ (1949). Ιερέας της ενορίας Nilvange της Γαλλίας (1950) και της εκκλησίας του νεκροταφείου Sainte-Genevieve-des-Bois (1952). Σαν Καθηγητής δίδαξε στις Βερσαλλίες (1953-1956). Το 1956, μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε ως Ιερέας ενοριών στη Μινεάπολη, της Πολιτείας της Μινεσότα και στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς, της Νέας Υόρκης. ενταγμένος στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς. Από το 1959, ήταν ο δεύτερος ιερέας του Ρωσικού Ορθόδοξου Μοναστηριού Novo-Diveevo στην Νέα Υόρκη. Υπηρέτησε ως ιερέας στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Θεοτόκου στη Νέα Υόρκη. Μιτροφορικός Αρχιερέας (1962). Ο Μπόρις Μολτσάνωφ ήταν ο συγγραφέας των έργων: “Το Μυστήριο της Ανομίας και του Αντίχριστου”, “Η Εποχή της Αποστασίας,” “Ο Αντίχριστος” κλπ. Στη δεκαετία του 1920, πριν περίπου εκατό χρόνια, ο Μπόρις Μολτσάνωφ ακολουθώντας τη συμβουλή του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων: «Γνωρίζεις τα σημεία του Αντίχριστου ; Τότε, μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου, αλλά υπενθύμισε τα και σε όλους τους φοβούμενους τον Θεό.» (— Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων) — έγραψε το βιβλίο “το Μυστήριο της Ανομίας και ο Αντίχριστος”, όπου κωδικοποίησε την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση τις διδασκαλίες των αρχαίων και νεότερων Αγίων Πατέρων και της Αγίας Γραφής για τις έσχατες ημέρες. Ένα κεφάλαιο από αυτό το βιβλίο είναι και το παρόν κείμενο, με μερικές προσθήκες. Το βιβλίο γράφτηκε μακριά από την πατρίδα του, ενώ ήταν εξόριστος, κυνηγημένος από τους άθεους, τους προδρόμους του Αντίχριστου. Μοιάζει να γράφτηκε σήμερα. Απεβίωσε στις 22 Αυγούστου † 1963, στη Νέα Υόρκη. Ο τάφος του βρίσκεται στο Ρωσικό γυναικείο Ορθόδοξο Μοναστήρι Novo-Diveevo (30 χλμ. βόρεια του Μανχάταν) στο Nanuet σε ένα οικισμό της πόλης Clarkstown, Rockland County, της Νέας Υόρκης, των ΗΠΑ. 

Επομένως, από αυτά τα λίγα βιογραφικά στοιχεία του αντιλαμβανόμαστε ότι ο Πρωθιερέας Μπόρις Μολτσάνωφ, έζησε μία άκρως περιπετειώδη ζωή, αντίκρυσε πολλές φορές τον θάνατο, ξεριζώθηκε από την αγαπημένη του πατρίδα, και διωγμένος από τους Άθεους, έζησε εξόριστος, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, υπηρετώντας την Εκκλησία του Ιησού Χριστού, μη έχοντας περιουσία, μόνιμη στέγη, οικογένεια, συγγενείς, ξένος μεταξύ ξένων, με μια μικρή βαλίτσα στο χέρι, μετακινούμενος από χώρα σε χώρα, για τις ανάγκες των Ορθόδοξων Χριστιανών. Είδε με τα μάτια του και έζησε στο πετσί του, πολέμους, αιματηρές επαναστάσεις, εμφύλιους πολέμους, προδοσίες, δοκίμασε απογοητεύσεις και την πίκρα της εξορίας, της αιχμαλωσίας, της πείνας, του διωγμού και της περιφρόνησης κλπ. και αντελήφθη στο ευαίσθητο πνευματικό ραντάρ του, ότι το “Μυστήριο της Ανομίας” όλο και περισσότερο φουντώνει στον κόσμο και ότι η “Μεγάλη Αποστασία” των σύγχρονων ανθρώπων είναι γενική και παγκόσμια και πισωγύρισμα δεν θα υπάρξει, και επομένως δεν είναι μακριά η ημέρα της έλευσης του “Υιού της Ανομίας”, του Αντίχριστου. Το παραπάνω κείμενο δεν είναι λόγια δικά του, αλλά οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τις οποίες επιμελώς μελέτησε, εν τόπω εξορίας, συναρμολόγησε και διατύπωσε γραπτώς και αποτελούν σήμερα στους χαλεπούς καιρούς μας 2024, έναν απλανή φάρο στο Σκότος, την Νύχτα που επέρχεται καλπάζοντας κατά πάνω μας. Αυτά που θα ζήσει η ανθρωπότητα στις έσχατες ημέρες, αυτός τα έζησε 100 χρόνια πριν ο ίδιος εν μέρει, και τον αφύπνισαν, αντιλήφθηκε ότι η Νύχτα του Μυστηρίου της Ανομίαςεπέρχεται κατ’ επάνω μας, με μορφή καταιγίδας. Τότε οι αληθινοί Χριστιανοί που επαγρυπνούν επί των επάλξεων θα είναι πολύ λίγοι, ελάχιστοι, ένα μικρό νησί περιτριγυρισμένο από ένα ωκεανό ψεμάτων, σκοπιμοτήτων, συμφερόντων και μικροσυμφερόντων, προπαγάνδας, ασέβειας και σατανικής κακίας. Και όμως, οι Πύλες του Άδου, δηλαδή το Γενικό Επιτελείο της Κόλασης, οι σατανικές δυνάμεις, παρά την προσωρινή παντοδυναμία τους, δεν θα μπορέσουν να υπερνικήσουν την Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε: «… Εσύ είσαι ο Πέτρος και επάνω σε αυτήν την πέτρα, θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου, και οι Πύλες του Άδη δεν θα την καταβάλουν.» (Ματθαίος 16:18). Η Εκκλησία θα παραμείνει ανίκητη έως το τέλος —σύμφωνα με τα αδιάψευστα λόγια του Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού— ακόμη και εκείνες τις σκοτεινές ημέρες, της προσωρινής παντοδυναμίας του Ανόμου, λίγο πριν το γλυκοχάραμα της Δεύτερης Έλευσης του Ιησού Χριστού επί της γης και πάλι. Όπως διατυπώθηκε: «Η Εσχάτη λάμψη του Οίκου τούτου, Μεγαλύτερη της πρώτης.»

ΠΗΓΕΣ: https://orthodoxlifemagazines.blogspot.com/2016/06/1980-34-antichrist.html

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου