Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Πώς εξουδετερώσαμε την αμαρτία της γενιάς.

 



 Πώς εξουδετερώσαμε την αμαρτία της γενιάς


- Βλέπετε, ο Κύριος μας έδωσε την ευκαιρία να εξουδετερώσουμε την αμαρτία της γενιάς, για την οποία μόλις τώρα μάθαμε.
Ο άντρας σφίγγει τα χέρια του ενθουσιασμένος.

– Δεν θα άρχιζα καν να το λέω αν δεν ήταν απόδειξη της παρουσίας του Θεού και του εκπληκτικά ακριβούς έργου των πνευματικών νόμων.

Ο Ιγκόρ ήταν ένας συνηθισμένος τύπος. Είναι αλήθεια ότι σε ηλικία 14 ετών, σε μια περίοδο σοβαρής κατάθλιψης, διάβασε τη Βίβλο. Σε ηλικία 20 ετών παντρεύτηκε μια γυναίκα με έναν γιο 5 ετών. Η σύζυγος έφυγε έξι μήνες αργότερα για ένα πλούσιο αφεντικό.

Ο Ιγκόρ ήταν πολύ ανήσυχος, αλλά μετά από μερικά χρόνια οι πληγές επουλώθηκαν και άρχισε να συγκατοικεί με μια άλλη γυναίκα. Αυτή  είχε μια κόρη 5 ετών.

Το παιδί κάποιου άλλου ήταν μια μεγάλη ενόχληση, η σχέση δεν λειτούργησε και μέχρι την ηλικία των 30 ετών, ο Igor έμεινε μόνος, υποσχόμενος στον εαυτό του να μην βγαίνει πλέον με γυναίκες που είχαν παιδιά.

Συνάντησε τη Λήδα στο πάρτι γενεθλίων των συγγενών τους. Διηγήθηκε με ανυπομονησία κάποιο βιβλίο που είχε διαβάσει πρόσφατα. Ήταν ασυνήθιστο και κατά κάποιο τρόπο αυτό πού έκανε . Ένα μήνα αργότερα άρχισαν να βγαίνουν.

Η Λήδα του είπε αμέσως με ειλικρίνεια ότι είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση στα νιάτα της και ως εκ τούτου ήταν στείρα.
Ο Ιγκόρ δεν στενοχωρήθηκε καθόλου, γιατί μετά από δύο ανεπιτυχείς σχέσεις συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά παρεμβαίνουν μόνο σε μια κανονική ζωή.
Γνωρίστηκε με τη Λήδα, όλα καλά. Αλλά η σύζυγος συνέχισε να νιώθει λυπημένη, της φαινόταν ότι η ζωή ήταν ελλιπής χωρίς παιδιά. Αφού υποβλήθηκε σε πολλές ανεπιτυχείς θεραπείες, πήγε στο Sanaksary για να δει έναν οραματιστή ιερέα. Συμβούλεψε να παντρευτούν να εξομολογούνται τακτικά, να κοινωνούν και να προσεύχονται στη Μητέρα του Θεού για το δώρο των παιδιών.

Ο Ιγκόρ συμφώνησε σε όλους αυτούς τους «χειρισμούς» μόνο από αγάπη για τη γυναίκα του. Δεν ήθελε παιδιά, αλλά ήλπιζε ότι η γυναίκα του, έχοντας περάσει από όλες τις «τελετές» στην εκκλησία, θα ηρεμούσε επιτέλους. Πήγανε στην πλησιέστερη εκκλησία για να παντρευτούν - στο χωριό Solnechnaya Polyana, στην περιοχή Σαμάρα, στον πατέρα Georgy Zharkov. Ο ιερέας αποδείχθηκε πολύ προσεκτικός, μίλησε για πολλή ώρα με τους συζύγους, εξηγώντας ότι ο γάμος είναι Μυστήριο και από εκείνη την ημέρα ο Άγγελος του Κυρίου θα φροντίσει για το γάμο τους. Και τα παιδιά μπορούν να δοθούν μετά από αυτό το Μυστήριο.

Κάτι άλλαξε διακριτικά στην ψυχή του Ιγκόρ μετά την επικοινωνία με τον ιερέα. Αυτός και η γυναίκα του εξομολογήθηκαν κοινώνισαν παντρεύτηκαν λίγες μέρες αργότερα και από τότε άρχισαν να πηγαίνουν τακτικά στον αγαπημένο τους ναό.

Και μετά από λίγο, η σύζυγος άρχισε να μιλά για την υιοθεσία ενός 5χρονου κοριτσιού του οποίου οι γονείς ήπιαν μέχρι θανάτου. Ο Ιγκόρ φώναξε θυμωμένος για γονίδια, για δυσκολίες και για 5χρονα παιδιά που τον στοιχειώνουν σε όλη του τη ζωή. Όμως τα δάκρυα της γυναίκας του τον άγγιξαν και συμφώνησε να πάρει το ορφανό.

Το έξυπνο και στοργικό κορίτσι κέρδισε αμέσως την καρδιά του. Υπήρχε πραγματικά πληρότητα στη ζωή.

Μόνο μετά από λίγο έγινε γνωστό κάτι ασυνήθιστο. Αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ο πατέρας του Ιγκόρ εγκατέλειψε κάποτε τον παράνομο γιο του, 5 ετών, αρνούμενος να πληρώσει την διατροφή του παιδιού για αυτόν, λόγω ψευδούς μαρτυρίας στη δίκη των αδελφών του. 


Αλλά η αμαρτία του πατέρα του ξεπέρασε τον Ιγκόρ: από την ηλικία των 5 ετών βασανιζόταν από τρομερές σκέψεις και όλη του η ζωή ήταν κάπως ταραχώδης και σε αιώνια απόγνωση. Και μόνο όταν ο Ιγκόρ αναγνώρισε αληθινά τον Θεό και υιοθέτησε ένα κορίτσι, σαν να έπεσαν κάποια δεσμά από την ψυχή του, η ζωή έγινε αμέσως πιο εύκολη γι 'αυτόν. Απίστευτα, η οικονομική μου κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται και η καριέρα μου απογειώθηκε.

Παραδόξως, η υιοθεσία του κοριτσιού στην οικογένεια δεν ήταν τυχαία ούτε για τη γυναίκα του. Αποδείχθηκε ότι ο πατέρας της Lida μισούσε τον θετό του γιο σε όλη του τη ζωή - τον γιο της μητέρας της Lida από τον πρώτο της γάμο. Είναι τυχαίο που οι γονείς της Λήδας παντρεύτηκαν όταν ο θετός της γιος ήταν 5 ετών;

Έχοντας μάθει όλα αυτά τα γεγονότα από τη ζωή των οικογενειών τους, με βαθιά χαρά και ευγνωμοσύνη στον Θεό, η Λίντα και ο Ιγκόρ πήγαν στο λυχνάρι της περιοχής Σαμάρα - οτον πατέρα Νικολάι στην Τάσλα. Αφού άκουσε την ιστορία των συζύγων, χάρηκε πολύ, ευχαρίστησε τον Κύριο και είπε τα εξής:

«Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των προπατορικών αμαρτιών, τα «βαρίδια γέννησης» που «εξουδετερώσατε» με την Πρόνοια του Θεού. . Είμαι βέβαιος ότι αν μετανοήσετε ειλικρινά, προσπαθήσετε να αλλάξετε τη ζωή σας και να κοινωνείτε τακτικά, ο Κύριος θα σας αποκαλύψει πολλά περισσότερα πράγματα, θα αλλάξει πολλά πράγματα και θα τα μεταμορφώσει στο φως.

Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε μένα και μου λένε: «Χτύπησα ένα παιδί γιατί με χτύπησαν, έχω παιδικό τραύμα, χρειάζομαι ψυχολόγο». Και αυτό δεν είναι τόσο τραύμα όσο κακή, γονική σκληρότητα, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Πρέπει να συγκεντρωθείτε, να οπλιστείτε με τα Εκκλησιαστικά Μυστήρια και να εξουδετερώσετε όλα αυτά στην οικογένειά σας, ώστε η μόλυνση να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Συνέχισε να αγωνίζεσαι και να ακολουθείς με τόλμη τον Χριστό. Θα έχετε παιδιά και θα είναι πιο εύκολο γι 'αυτούς - θα τους μεταδώσετε ελάχιστα από τις «σκοτεινές» αποσκευές των αμαρτιών των γενεών. Προσευχήσου και θα προσευχηθώ για σένα. Με την ευλογία του Θεού!

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Igor και η Lida γέννησαν δίδυμα και βοήθησαν επίσης στην αποκατάσταση ενός εγκαταλειμμένου ναού - αλλά αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.


συγγραφέας: Elena Yankovskaya, συγγραφέας του ορθόδοξου βιβλίου διηγημάτων "The Cure for Despair"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου