Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Νέο θαύμα του Αγίου Λουκά της Κριμαίας.

 




Ο Άγιος Λουκάς έζησε συνταρακτική ζωή που περιελάμβανε τα πάντα: τους χιλιάδες ασθενείς που χειρούργησε· τις επιστημονικές ανακαλύψεις στον τομέα της τοπικής αναισθησίας· το βραβείο του Στάλιν με το έργο του «Δοκίμια για την χειρουργική των πυογόνων λοιμώξεων» (το μεγαλύτερο μέρος του βραβείου ο Άγιος το διέθεσε σε ορφανοτροφεία και το υπόλοιπο το μοίρασε σε άπορους)· πλήθος κηρυγμάτων που εκφώνησε σε μια αθεϊστική χώρα, και μαζί με αυτά εξορίες, συλλήψεις, πείνα, κρύο και την τραγική απώλεια της συζύγου του....

 Η εξαίρετη ανδρεία, η εκπληκτική ανθεκτικότητα, η τεράστια φιλανθρωπία και η βαθιά, ακλόνητη πίστη αυτού του ανθρώπου συγκλονίζουν. Ούτε οι εξορίες, ούτε οι φυλακές, ούτε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος μπόρεσαν να εμποδίσουν την προσφορά ιατρικής βοήθειάς του προς τους ανθρώπους. Ακόμα και όταν βρισκόταν σε φρικτές συνθήκες, ελλείψει κανονικής τροφής, στέγασης, μαζί με την εχθρική στάση των γύρω του, ο Άγιος Λουκάς δεν διέκοπτε το έργο του, συνεχίζοντας να δέχεται ασθενείς, χωρίς ποτέ να αρνείται τη βοήθεια σε κανέναν. Ακόμη και στο τέλος της ζωής του, όταν πια είχε τυφλωθεί εντελώς, ο Άγιος βοηθούσε, με τη προσευχή πλέον, τους ασθενείς του. Συνεχίζει να βοηθάει και τώρα, μετά την αναχώρησή του προς τον Κύριο.

 

Ιδού μια από τις ιστορίες της θαυμαστής βοήθειας του Αγίου Λουκά, που έχει καταγραφεί στο βιβλίο αναφοράς, το οποίο βρίσκεται στο μουσείο του Αγίου Ιεράρχη Λουκά της Κριμαίας στην Ιερά γυναικεία Μονή της Αγίας Τριάδας, στην Συμφερούπολη. 

 

Ο Νικόλαος του Μιχαήλ Ονίστσενκο διηγείται:

 

«Δόξα Πατρί καί Υἱῷ καί Ἁγίῳ Πνεύματι!

 

Εγώ, ο Νικόλαος του Μιχαήλ Ονίστσενκο, γεννημένος του 1954, περίπου για 10 συνεχόμενα χρόνια απευθυνόμουν σε διαφορετικούς ουρολόγους για τη διόγκωση του προστάτη και το μεγάλο υπολειπόμενο όγκο ούρων. Η διόγκωση έφτανε μέχρι τα 39,7 κυβικά εκατοστά και το υπολειπόμενο στα 140 κυβ.εκ. Επισυνάπτω υπερηχογράφημα με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2022 και 16 Νοεμβρίου 2016. Το 2023 είχα σοβαρή αλλεργία. Τα χάπια και οι σταγόνες δεν με βοηθούσαν. Είχα δύσπνοια, η καρδιά μου άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα, οπότε αναγκάστηκα να φύγω από τη Γιάλτα για τη Συμφερούπολη, όπου και νοίκιασα ένα διαμέρισμα για ένα μήνα. Συνέχισα να παίρνω τα χάπια για την αλλεργία, την αρτηριακή πίεση και την αρρυθμία. Στη Συμφερούπολη άρχισα να πηγαίνω στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στις 12.00 το μεσημέρι για τον παρακλητικό κανόνα στον Άγιο Λουκά. Η αρτηριακή μου πίεση άρχισε σιγά-σιγά να ομαλοποιείται. Επίσης, η αλλεργία μου μειώθηκε σταδιακά.

 

Μετά από 23 ημέρες παραμονής μου στη Συμφερούπολη, εισήχθηκα στο νοσοκομείο... Μου έκαναν διάφορες εξετάσεις, υπερηχογράφημα κ.λπ. Τα αποτελέσματα με εξέπληξαν και εμένα. Για τον προστάτη δεν είχα πάρει φάρμακα, αλλά ο αδένας του προστάτη μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ και έγινε 27 κυβ.εκ. Το υπολειπόμενο ούρησης μειώθηκε είκοσι (!) φορές και έγινε 7 κ.εκ. Επισυνάπτω το υπερηχογράφημα με ημερομηνία 3 Απριλίου 2023, καθώς και άλλες εξετάσεις: αίματος, υπερηχογράφημα καρδιάς και άλλων οργάνων. Όλη η κατάστασή μου έχει βελτιωθεί. Η αλλεργία εξαφανίστηκε, σταμάτησα να παίρνω χάπια. Άρχισα να απολαμβάνω τη ζωή και να ευχαριστώ τον Θεό, τον Άγιο Λουκά και τους Αγίους Πάντες για το έλεός τους προς εμένα, τον αμαρτωλό.

 

Χριστός Ανέστη! Όλοι οι ασθενείς, να προσεύχεστε στον Άγιο Λουκά και να πιστεύετε στη βοήθειά του και θα θεραπευτείτε.

Νικόλαος, ενορίτης του Ιερού Ναού του Αγίου Αλέξανδρου Νέβσκιϊ στην πόλη Γιάλτα». 

Άγιε Λουκά, πρέσβευε υπέρ ημών!

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

Μητρόπολη Κριμαίας

12/06/2024

apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου