Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Κοντά στη Σαμάρα, μια θαυματουργή εικόνα της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε σε γυαλί. Άνθρωποι από όλη τη χώρα ταξιδεύουν για να δουν το φαινόμενο και να προσευχηθούν.

 Στην περιοχή Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε στο γυάλινο παράθυρο μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού "Unfading Color".

Στην περιοχή Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε στο γυάλινο παράθυρο μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού "Unfading Color".

Το φαινόμενο αυτό έγινε αντιληπτό στις 16 Απριλίου, όταν γιορτάζεται η μνήμη αυτής της εικόνας.

Στο χωριό Chernovka, στην περιοχή Sergievsky της ίδιας περιοχής, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να βρείτε το υποδεικνυόμενο σπίτι. Ο πρώτος άνθρωπος που συναντάς, χωρίς ίχνος έκπληξης, εξηγεί τη διαδρομή προς την οδό Demidova, όπου βρίσκεται αυτό το θαύμα.

Στην περιοχή της Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού "Unfading Color" στο γυάλινο παράθυρο.-2

Στην είσοδο του λιτού αγροτικού σπιτιού, φαίνονται πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα και μερικές γυναίκες καλύπτουν τα κεφάλια τους με κασκόλ. Σε ένα από τα παράθυρα, νεαροί χρησιμοποίησαν τα smartphone τους για να κινηματογραφήσουν την εμφάνιση της Παναγίας στο τζάμι, ενώ άλλοι μιλούσαν δυνατά και ενθουσιασμένοι σε κάποιον για το τι είχε συμβεί στο τηλέφωνο. Πλήθος κόσμου με παιδιά που έφτασαν από τη Σαμαρά και άλλα μέρη μαζεύτηκαν κοντά στην είσοδο του σπιτιού, που έμαθαν για το θαύμα από φίλους και ήρθαν να προσευχηθούν, ο καθένας για τα δικά του.

Μια μικρή ηλικιωμένη γυναίκα με ένα φωτεινό εορταστικό μαντίλι πλησίασε τους προσκυνητές - η Ekaterina Ivanovna Malygina, η ερωμένη του σπιτιού, στην οποία έφταναν προσκυνητές μέρα και νύχτα για να δουν το θαύμα. Χαμογέλασε και συνόδευσε τους πάντες στο παράθυρο, όπου φαινόταν ανεξήγητα το Πρόσωπο της Μητέρας του Θεού.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι προσκυνητές προσπάθησαν να μάθουν πώς έγιναν όλα και τι θα μπορούσε να είχε προηγηθεί.

Η Ekaterina Ivanovna μοιράστηκε ότι ένα κομμάτι γυαλί εξαφανίστηκε από το παράθυρο του σπιτιού τους: το πλαίσιο ήταν διπλό, αλλά το εσωτερικό τζάμι έπεσε και έσπασε. Το χειμώνα, χωρίς τζάμι, το δωμάτιο έγινε πολύ πιο κρύο. Έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το νέο τραπεζομάντιλο που είχε αγοράσει για να καλύψει το παράθυρο. Η λευκή πλευρά του τραπεζομάντιλου, που δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, δηλαδή είναι καθαρό λευκό, εφαρμόστηκε στο παράθυρο, στερεώθηκε με πινέζες και έτσι αντικατέστησε το τζάμι που έλειπε, το οποίο βοήθησε να ζεσταθεί το σπίτι.

Με τον ερχομό της άνοιξης, η Ekaterina Ivanovna αποφάσισε να καθαρίσει το παράθυρο από τη σκόνη, αφαίρεσε το φιλμ και ανακάλυψε ότι το μισό γυαλί ήταν φωτισμένο με φως, με ένα ασυνήθιστο λευκό σχέδιο στη μέση, στο κέντρο του οποίου οι εικόνες της Παναγίας και Το παιδί ξεχώριζε ξεκάθαρα.

Η γυναίκα ξαφνιάστηκε και δάκρυα χαράς εμφανίστηκαν στα μάτια της.

«Πώς μπόρεσε να μου φανεί η Μητέρα του Θεού, αμαρτωλή…» αναρωτήθηκε.

Έτσι, σε ένα δωμάτιο που είχε δύο παράθυρα, και στο ένα από αυτά, στο κάτω αριστερό μέρος, μπορούσε κανείς να δει ένα αποτύπωμα, σαν από μια χάρτινη εικόνα, όπου φαινόταν καθαρά οι εικόνες της Παναγίας και του Βρέφους. Τα χρώματα της εικόνας ξεθώριασαν προς τις άκρες, αναμειγνύονται στο λευκό φόντο. Υπήρχαν εμφανή σημάδια στην επιφάνεια, παρόμοια με σημάδια από τριβή με αιχμηρό αντικείμενο. Κάτω από την εικόνα υπήρχε ένα καντήλι, και στο τραπέζι υπήρχαν εικόνες της Παναγίας και άλλων αγίων εκεί κοντά υπήρχαν καθαρά μαντήλια με τα οποία η οικοδέσποινα τους επέτρεπε να αγγίξουν την ιερή εικόνα στο παράθυρο.

«Αυτό συνέβη μετά το Πάσχα, κάπου στις 16 ή 17 Απριλίου... Και προσεύχομαι πάντα μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού, αλλά αυτή η ιδιαίτερη εικόνα μου ήταν άγνωστη, ρώτησα τη γειτόνισσα, Τόσια Γκαλτσέβα, και μαζί αναζητήσαμε μια παρόμοια εικόνα στο Ορθόδοξο ημερολόγιο του περασμένου έτους Στην αρχή δεν βρήκαμε τίποτα κατάλληλο, αλλά μετά από επανειλημμένη επιθεώρηση αναγνωρίσαμε τον Σωτήρα και το ειδικό λουλούδι της Μητέρας του Θεού και έτσι διαπιστώσαμε ότι αυτή ήταν η εικόνα του Υπεραγία Θεοτόκε, Λοιπόν, δεν ξέρω τι να κάνω... Αποφάσισα να πάω στην εκκλησία μας στην Τσερνόβκα των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού και του ζήτησε να δώσει μια εξήγηση για την εικόνα που εμφανίστηκε ο πατέρας Σέργιος μαζί με τον κοσμήτορα, τον πατέρα Βασίλι Ανίσιμωφ, και τους τραγουδιστές, έκαναν μια προσευχή με έναν ακάθιστο στο δρόμο , ο π. Σέργιος με επισκέφτηκε ξανά για να κάνει άλλη μια προσευχή προς τιμήν της Μητέρας του Θεού».

Στην περιοχή Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού "Unfading Color" στο γυάλινο παράθυρο.-3

Οι κληρικοί εξέφρασαν την άποψη ότι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο ποτήρι με την εικόνα της Παναγίας ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο. Αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η εικόνα στο γυαλί που εμφανίστηκε για πρώτη φορά έμεινε μέχρι το βράδυ και μετά άρχισε να εξαφανίζεται. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβανόταν κάθε μέρα για δεκαπέντε ημέρες: το πρωί τα περιγράμματα εμφανίζονταν σταδιακά και το βράδυ διαλύονταν εξίσου αργά. Δηλαδή, προφανώς δεν πρόκειται για εκτύπωση από χαρτί, θα είχε εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό και θα ήταν εύκολο να αφαιρεθεί.

Ωστόσο, την προηγούμενη μέρα, η εικόνα της Θεοτόκου παρέμεινε ορατή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Από την πλευρά του δρόμου, η εικόνα παρέμενε συνεχώς ορατή, εξαφανιζόμενη μόνο από το εσωτερικό του παραθύρου.

Η Ekaterina Ivanovna επιβεβαίωσε με την κατάθεσή της ότι παρατήρησε προσωπικά την εμφάνιση της εικόνας στο γυαλί. Περιέγραψε τη διαδικασία ως αργή και σταδιακή, ξεκινώντας με την εμφάνιση λευκών κηλίδων και λεπτών γραμμών την αυγή. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν νέες γραμμές, σχηματίζοντας μια πλήρη εικόνα. Λευκές γραμμές σκιαγράφησαν επίσης την εικόνα του Χριστού, η οποία έγινε καθαρή μετά από μισή ώρα. Η Ekaterina Ivanovna, βαθιά συγκινημένη από αυτό που είδε, προσευχήθηκε και ένιωσε δέος για αυτό το θέαμα. Κανείς δεν μπορούσε να βρει εξήγηση για την εμφάνιση και την εξαφάνιση της εικόνας στο τζάμι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Μίλησε επίσης για μια περίπτωση όπου προσκυνητές, προσευχόμενοι το βράδυ, είδαν την εμφάνιση τριών κεριών ανάμεσα στις εικόνες της Μητέρας του Θεού και του Χριστού, οι οποίες ήταν ορατές μόνο από το δρόμο. Λίγες μέρες αργότερα, ένα παρόμοιο φαινόμενο συνέβη μέσα στο σπίτι οι προσκυνητές ένιωσαν τη ζεστασιά που πηγάζει από αυτά τα κεριά.

Αφού αποχαιρέτησε τους προσκυνητές, η Ekaterina Ivanovna ανακάλυψε ότι η εικόνα είχε εξαφανιστεί εντελώς, αφήνοντας μόνο ένα λευκό σημείο. Το σημείο αυτό, που αρχικά ήταν μεγαλύτερο σε μέγεθος, με την πάροδο του χρόνου συρρικνώθηκε και πήρε σχήμα που θύμιζε πασχαλινό αυγό.

Στο παράθυρό της υπάρχει μια φωτογραφία του Μητροπολίτη Ioann Snychev. Λέει η γυναίκα:

Στην περιοχή της Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού "Unfading Color" στο γυάλινο παράθυρο.-4

«Και ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ιωάννης που μου το έδωσε». Το 1988 επισκέφτηκα την επισκοπική διοίκηση Σαμαρά, περίμενα σε μεγάλη ουρά και με υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος. Συζητήσαμε διάφορα πνευματικά ζητήματα και του ζήτησα να με βοηθήσει να βρω μια Βίβλο, καθώς ήταν δύσκολο να αποκτήσω εκείνη την εποχή. Με ευλόγησε, έκανε ένα σημείωμα και μου είπε πότε να έρθω για τη Βίβλο. Είχε μια φωτογραφία του στο τραπέζι του, τη ζήτησα ως δώρο, και ο Μητροπολίτης Ιωάννης μου έδωσε προσωπικά αυτή τη φωτογραφία... Και επίσης απευθύνθηκα επανειλημμένα στον Αρχιεπίσκοπο Σέργιο με παράκληση για ένα μικρό δωμάτιο για προσευχή, γιατί ο πλησιέστερος η εκκλησία ήταν σαράντα χιλιόμετρα μακριά. Στο χωριό μας υπήρχαν γριές που ήταν προσκυνητές. μαζευτήκαμε μαζί τους και προσευχηθήκαμε, αλλά πέθανε. Πού να πάμε να προσευχηθούμε τώρα; Πήγα γύρω στα τριακόσια σπίτια, μάζεψα τριάντα υπογραφές που ζητούσαν την παραχώρηση θέσης και τις παρέδωσα στον Αρχιεπίσκοπο Σαμαρά και Σύζραν Σέργιο. Άκουσε προσεκτικά, δέχτηκε τις υπογραφές και υποσχέθηκε ότι με πίστη και προσευχή όλα θα πάνε καλά. Και τώρα έχουμε εξασφαλίσει χώρους: το φαρμακείο μετακόμισε στο νοσοκομείο και μας έδωσαν αυτό το σπίτι. Όλα απαιτούν προσπάθεια, και καθώς οι δυνάμεις μου δεν είναι πια οι ίδιες, ζήτησα από τη Valentina Lidovskikh να φροντίσει το δωμάτιο προσευχής. Για πολύ καιρό δεν μπορούσε να αποφασίσει, αλλά αφού της εμφανίστηκε η Μητέρα του Θεού σε ένα όνειρο, άρχισε να εργάζεται. Τώρα έχουμε το δικό μας μέρος για προσευχές στην Chernovka. Ονειρευόμαστε να φτιάξουμε έναν ναό εδώ, γιατί παλαιότερα υπήρχαν δύο ναοί στο χωριό μας. Η Vladyka Sergius με ενημέρωσε σχετικά, αναφερόμενη σε ιστορικά αρχεία σχετικά με την τοποθεσία και τους κατασκευαστές αυτών των ναών.

Αν μιλάμε για όσους έρχονται στην εμφάνιση της εικόνας, τότε η Lydia και ο Sergey Petrov από την περιοχή Sergievsky έμαθαν για το ιερό από τους γείτονές τους και εξέφρασαν την επιθυμία να προσευχηθούν μπροστά του. Η Ekaterina Ivanovna ζήτησε επειγόντως από όσους έφτασαν να μην αγγίξουν την εικόνα, αλλά αντ' αυτού να απλώσουν ένα μαντήλι στο ποτήρι για να διατηρήσουν ανέπαφη τη θαυματουργή εικόνα.

Η Ekaterina Ivanovna Malygina, λέει ότι κάποιοι προσκυνητές προσπάθησαν να ξύσουν την επιφάνεια, προσπαθώντας να ελέγξουν αν η εικόνα ήταν τοιχογραφία ή αποτύπωμα, άλλοι υπέθεσαν ότι είχε επισυνάψει η ίδια την εικόνα και την παρουσίαζε ως θαύμα. Σε αυτό λέει μόνο:

«Και προσεύχομαι για όσους υποφέρουν». Οι καρδιές τους είναι σκληρές και δεν μπορούν να δουν με τα μάτια ή την ψυχή τους. Ο Θεός μας διδάσκει να μην προσβάλλουμε, αλλά να προσευχόμαστε να ζουν όλοι σε αρμονία και ειρήνη. Αφού ήρθες, κάνε μια προσευχή. Εδώ, εκεί κοντά, άφησα ένα τροπάριο στην εικόνα της Θεοτόκου «Χρώμα που δεν ξεθωριάζει». Διαβασέ το. Όχι μόνο το μοιράζομαι μαζί τους, αλλά προσεύχομαι και μαζί τους, γράφω τα ονόματά τους και προσεύχομαι μπροστά στην εικόνα τη νύχτα. Ω, Μητέρα του Θεού, συγχώρεσέ μας και θεράπευσέ μας, ελέησέ μας. Στήριξε μας στα δεινά και τις δοκιμασίες μας, καθοδήγησέ μας στην προσευχή στον Θεό, φώτισέ μας και οδήγησέ μας στη σωτηρία. Είθε όλοι να τιμούμε τον Θεό και να στραφούμε σε Αυτόν με προσευχή, γιατί όλα εξαρτώνται από την πίστη και τις προσευχές μας. Πρόσφατα, μια γυναίκα από τη Σαμάρα ήρθε να προσευχηθεί για την ανιψιά της, της οποίας το παιδί ήταν βαριά άρρωστο. Και σήμερα τηλεφώνησε λέγοντας ότι οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό της συνήλθε, έκλαψε και ευχαρίστησε τη Μητέρα του Θεού.

Φυσικά, νιώθω ήδη κουρασμένος και πονά, αλλά αυτό είναι υπηρεσία στον Θεό, και πώς να μην το κάνω; Εάν ο ίδιος ο Κύριος το προόριζε αυτό για μένα, πώς μπορώ να κάνω διαφορετικά; Πρέπει να πάρω δύναμη. Από παιδική ηλικία, από τη γέννησή μου, από μικρός, στράφηκα στον Κύριο με προσευχή, ξεκινώντας από την εποχή που ήμουν πολύ μικρό κορίτσι. Η γιαγιά μου είχε δύο μοναχές που προσεύχονταν συνεχώς μέρα και νύχτα, περνώντας όλη την ημέρα στην προσευχή στην αγροτική εκκλησία της Βερχνιάγια Ορλιάνκα από το άνοιγμα έως το κλείσιμό της. Έμεναν ακριβώς πίσω από το σπίτι μας και πήγαινα συχνά να τους επισκεφτώ. Η μητέρα μου έμεινε χήρα νέα, σε ηλικία περίπου 26 ετών, αφήνοντάς την με τέσσερα παιδιά: ο μεγαλύτερος αδερφός μου ήταν οκτώ, εγώ σχεδόν τεσσάρων, ο άλλος αδελφός ήταν δύο ετών και ο μικρότερος μόλις δύο μηνών. Παρά τα αιτήματα των συγγενών να τοποθετηθούν οι δύο πρεσβύτεροι σε ορφανοτροφείο, η μητέρα μου αρνήθηκε κατηγορηματικά να μας εγκαταλείψει, ισχυριζόμενη ότι τα παιδιά που έδωσε ο Θεός θα μεγάλωναν μαζί της. Άρχισε να δουλεύει δύο δουλειές και τη βοηθήσαμε. Στα εννιά μου, πήγα ήδη στο σχολείο του χωριού για να καθαρίσω και να ζεστάνω τις σόμπες και μετά πήγα να πάρω τον χαρτοφύλακά μου για να επιστρέψω στο σχολείο για να σπουδάσω. Πήραμε μια αγελάδα και η φροντίδα της έπεσε στους ώμους μας. Κάναμε τα πάντα μαζί και έτσι μεγαλώσαμε ως ένα. Έτσι, μου ήρθε από μικρή η ικανότητα να εργάζομαι και να προσεύχομαι. Κανείς δεν μου δίδαξε συγκεκριμένα τις προσευχές - εγώ ο ίδιος έμαθα από το αυτί και συνεχίζω να προσεύχομαι σε όλη μου τη ζωή, έχοντας τώρα ένα βιβλίο προσευχής στο οποίο μπορείτε να βρείτε μια προσευχή για οποιαδήποτε ανάγκη.

Στην περιοχή Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού «Χρώμα που δεν ξεθωριάζει» στο γυάλινο παράθυρο.-5

Έγινε ογδόντα επτά τον Νοέμβριο του 2010 και ξεκινά κάθε μέρα με προσευχή.

Ένας ντόπιος της Orlyanka έφτασε στο χωριό Chernovka ως εξής:

— Ο σύζυγός μου, Ivan Mikhailovich Malygin, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Καζάν, στάλθηκε να εργαστεί στη Verkhnyaya Orlyanka και στη συνέχεια διορίστηκε διευθυντής του γυμνασίου Chernovskaya. Είχαμε τέσσερις γιους: Βλαντιμίρ Ιβάνοβιτς, Μιχαήλ Ιβάνοβιτς, Ανατόλι Ιβάνοβιτς και Βίκτορ Ιβάνοβιτς.

Μετακομίσαμε στην Τσερνόβκα το 1959, όπου δίπλα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα υπήρχε ένα μικρό εκκλησιαστικό κτίριο που είχε γλιτώσει την καταστροφή. Καθιερώσαμε την καθημερινότητά μας σε αυτό και ζήσαμε τα επόμενα δεκατρία χρόνια, μετά τα οποία χτίσαμε το δικό μας σπίτι, στο οποίο ζούμε σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο κτίριο μαζί με τη μητέρα μου, μια βαθιά θρησκευόμενη που στόλιζε το σπίτι με εικόνες, συνέβη ένα περιστατικό. Σε ένα τοπικό συνέδριο που συγκέντρωσε πεντακόσιους δασκάλους πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής, Galkin, απαίτησε να απαλλαγεί ο σύζυγός μου από τη θέση του διευθυντή λόγω της παρουσίας μιας εικόνας στο σπίτι μας. Φαίνεται ότι κάποιος αναφέρθηκε στην επιτροπή του περιφερειακού κόμματος, κάτι που οδήγησε σε προσπάθειες απομάκρυνσής του, αλλά τελικά, χάρη στην υποστήριξη της περιφερειακής επιτροπής, ο σύζυγος διατηρήθηκε στη θέση του.

Τώρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έρχονται εδώ με περιέργεια να δουν το εικονίδιο στο γυαλί, αλλά επιστρέφουν ξανά με συγγενείς. Η Ekaterina Ivanovna, οδηγώντας τους μέσα από το σπίτι, τους είπε πώς να προσκυνήσουν σωστά την εικόνα και πρότεινε να πουν μια προσευχή και ένα τροπάριο μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού. Αφού έγραψε τα ονόματά τους, προσευχήθηκε ειλικρινά με τους καλεσμένους.

Η Ekaterina Ivanovna εξυπηρετεί τους ανθρώπους, λέγοντας:

«Ο κόσμος έρχεται και τηλεφωνεί και ζητά προσευχές. Φέρνω τα αιτήματά τους για υγεία στον ιερέα της εκκλησίας μας. Αν δεν νιώθω καλά και η κούραση με κυριεύει ήδη, κλείνω την πόρτα, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας από το δρόμο.

Η Vera Puzina, έχοντας καλύψει σαράντα χιλιόμετρα από το Sergievsk, έφτασε στην Chernovka και ανέφερε:

«Επικοινωνώ με την πεθερά μου, η οποία ζει εδώ στην Τσερνόβκα, και μου είπε για την εμφάνιση της εικόνας στο σπίτι της Ekaterina Ivanovna. Ο γιος μου ο Κωνσταντίνος και εγώ φτάσαμε εκείνο το βράδυ. Και έτσι, είδαν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού στο παράθυρο, και ζήτησαν άδεια να μπουν και να το δουν από κοντά. Μετά την επιθεώρηση, όταν σβήσαμε το φως και κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο, μια ασυνήθιστη λάμψη τράβηξε την προσοχή μας. Το εικονίδιο εξέπεμπε μπλε φως στο σκοτάδι...

Η Ekaterina Ivanovna είναι μια βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα, επομένως δεν είναι καθόλου περίεργο που μέσω αυτής εκδηλώθηκε αυτό το θαύμα.

Όταν ρώτησα την Ekaterina Ivanovna για το τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή ενός ορθόδοξου ανθρώπου, απάντησε μια απλή αλλά βαθιά: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσευχόμαστε και να ζητάμε από τον Κύριο βοήθεια και φώτιση για όλους μας, να ελπίζουμε σε Το καλό του είναι να είμαστε πάντα με τον Θεό, για να κατοικεί ο Κύριος στις καρδιές μας».

Στο απομακρυσμένο χωριό Chernovka, οι κάτοικοι είναι καχύποπτοι για οτιδήποτε υπερφυσικό. Παρόλα αυτά, κόσμος συνέρρεε εδώ από όλη τη χώρα.

Αφού οι προσκυνητές ξεκίνησαν περαιτέρω, η Ekaterina Ivanovna παρέμεινε να προσεύχεται μπροστά στην εικόνα, η οποία δεν δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Η ατελείωτη αγάπη της για τον Χριστό την κάνει να στρέφεται ακούραστα στην προσευχή.

Πολλοί προσκυνητές που περνούσαν από το σπίτι της Αικατερίνης Ιβάνοβνα διαβεβαίωσαν ότι είχαν ενισχυθεί στην πίστη τους.

Στην περιοχή της Σαμάρα, στο σπίτι της βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου Ekaterina Ivanovna Malygina, παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη εμφάνιση της εικόνας της Μητέρας του Θεού «Χρώμα που δεν ξεθωριάζει» στο γυάλινο παράθυρο.-6

Η Ekaterina Ivanovna δεν χρειαζόταν σημάδια και θαύματα για πίστη και αγάπη για τον Θεό. Είμαστε εμείς που τα ψάχνουμε για τις σκληραγωγημένες ψυχές μας, ώστε να σταματήσουμε μπροστά στην υπέροχη εικόνα της Μητέρας του Θεού «Χρώμα που δεν ξεθωριάζει», να ακούσουμε τη φωνή της καρδιάς μας και να σκεφτούμε: ζει η πίστη σε αυτήν; ή λάμπει αχνά.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εμφάνιση αυτού του θαύματος και το 2016 πέθανε η Ekaterina Ivanovna, και σύμφωνα με τη διαθήκη της, η εικόνα σε γυαλί, γνωστή ως "Unfading Color", μεταφέρθηκε στην αίθουσα προσευχής των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού του Πατέρα. .

Οι πιστοί που προσεύχονται ειλικρινά και λαμβάνουν βοήθεια σύμφωνα με την πίστη τους κάνουν ένα προσκύνημα στην εικόνα της Μητέρας του Θεού «Χρώμα που δεν ξεθωριάζει». Ο πατήρ Σέργιος υποδέχεται ακόμη όλους τους προσκυνητές με εγκαρδιότητα. Οι άνθρωποι έρχονται να δουν την αποκαλυπτόμενη εικόνα με τα μάτια τους και να προσευχηθούν.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου