Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Εμφανίσεις της Μητέρας του Θεού: προβλέψεις για τη Ρωσία.


Η Υπεραγία Θεοτόκος θεωρείται από καιρό προστάτιδα της Ρωσίας. Αλλά ανά πάσα στιγμή, εμφανιζόταν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί της τις προειδοποιήσεις και σηκώνοντας το πέπλο του μέλλοντος.

Η Υπεραγία Θεοτόκος θεωρείται από παλιά η προστάτιδα της Ρωσίας. Αλλά ανά πάσα στιγμή, εμφανιζόταν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί της τις προειδοποιήσεις και σηκώνοντας το πέπλο του μέλλοντος. Μάρτυρες των φαινομένων της δεν ήταν μόνο πιστοί, αλλά και αποστεωμένοι άθεοι.

Τα τελευταία χρόνια, η Μητέρα του Θεού έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες - Αίγυπτο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βιετνάμ και φυσικά στη Ρωσία. Πολλοί την είδαν και την απαθανάτισαν σε φωτογραφίες και βίντεο. Τι προσπαθεί να μας μεταφέρει ο άγιος;

Το πρώτο φαινόμενο, αλλά όχι το τελευταίο

Παναγία, Παναγία, Παναγία - όλα αυτά είναι τα ονόματα της Μητέρας του Θεού. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ήταν μια αμόλυντη κοπέλα από τη Ναζαρέτ, παντρεμένη με τον 80χρονο χήρο Ιωσήφ. Έγινε φύλακας της αγιότητας και φροντιστής υπηρέτης της Παναγίας. Με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος συνέλαβε τον Ιησού, τον Υιό του Θεού.

Υπάρχει ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός από την εξωγήινη ζωή της. Σύμφωνα με το μύθο, ο Απόστολος Θωμάς ταξίδευε και επέστρεψε μόνο την τρίτη ημέρα μετά τον θάνατο της Μητέρας του Θεού. Οι άλλοι απόστολοι του επέτρεψαν να την αποχαιρετήσει. Όταν άνοιξαν το καπάκι του φέρετρου, όλοι είδαν ότι δεν υπήρχε πτώμα.

Μετά το νεκρώσιμο γεύμα οι απόστολοι επρόκειτο να ευχαριστήσουν τον Κύριο για τον καθημερινό τους άρτο και είδαν την Υπεραγία Θεοτόκο να περιβάλλεται από αγγέλους. Αυτή ήταν η πρώτη της εμφάνιση. Τότε είπε στους συντρόφους της ότι θα ήταν μαζί τους «πάντα». Και πράγματι, εμφανιζόταν στους ανθρώπους σε όλες τις εποχές και σε όλες τις εποχές.

Αιγυπτιακό φαινόμενο

Η Υπεραγία Θεοτόκος θεωρείται από καιρό προστάτιδα της Ρωσίας. Αλλά ανά πάσα στιγμή, εμφανιζόταν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί της τις προειδοποιήσεις και σηκώνοντας το πέπλο του μέλλοντος.-2

Η πιο συγκλονιστική εμφάνιση της Παναγίας τον 20ό αιώνα ήταν η εμφάνισή της στην Αίγυπτο, στο προάστιο Ζεϊτούν του Καΐρου. Από τις 2 Απριλίου 1968 έως τις 29 Μαΐου 1971, την έβλεπαν τακτικά εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι. Και αυτά δεν είναι κενά λόγια - οι άνθρωποι παρουσιάζουν στοιχεία φωτογραφιών και βίντεο.

Γιατί όμως εμφανίστηκε σε μια χώρα όπου ασκείται το Ισλάμ, σε μια πόλη όπου ζουν μουσουλμάνοι; Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια άμεση σχέση. Σύμφωνα με το μύθο, ήταν εδώ στη Ζεϊτούν που η Μαρία, ο Ιωσήφ και το μωρό Ιησού, φεύγοντας από τον σκληρό Ηρώδη, ξεκουράστηκαν κάτω από μια συκιά μετά από ένα μακρύ ταξίδι.

Προς τιμήν αυτού του γεγονότος, η Ορθόδοξη Εκκλησία του Κοπ ίδρυσε τον Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πάνω από τους τρούλους του άρχισε να φαίνεται τη νύχτα η εικόνα της Παναγίας. Αυτό το φαινόμενο έχει μελετηθεί προσεκτικά από επιστήμονες και ειδικούς. Μια ειδική επιτροπή ανέλυσε δεκάδες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας της Παναγίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες είναι γνήσιες και οι εμφανίσεις μπορούν να θεωρηθούν θαύμα.

Προστάτιδα και προστάτιδα

Πιστεύεται ότι η Μητέρα του Θεού έχει μια ειδική αποστολή στη Γη - την προστασία, δηλαδή τη σωτηρία. Αυτό είναι γραμμένο στην Παλαιά Διαθήκη. Η Μητέρα του Θεού σώζει, προστατεύοντας από προβλήματα και προειδοποιώντας για θανατηφόρα γεγονότα. Και υπάρχουν χιλιάδες αποδείξεις για αυτό στην ιστορία.

Έτσι, για παράδειγμα, όταν η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε από εχθρούς, οι κάτοικοί της συγκεντρώθηκαν έντρομοι στο Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ανάμεσά τους ήταν ο Αντρέι Γιουροντίβι. Ενώ προσευχόταν, είδε μια γυναίκα περικυκλωμένη από αγγέλους και αγίους.

Γονάτισε, έκλαψε για πολλή ώρα και ζήτησε από τον γιο της Ιησού να ελεήσει τους ανθρώπους. Μετά έβγαλε το κασκόλ της και το άπλωσε. Αυτό το όραμα προμήνυε τη σωτηρία των κατοίκων από την εισβολή - η πολιορκία άρθηκε και τα στρατεύματα υποχώρησαν.

Σύμφωνα με το μύθο, η Μητέρα του Θεού εμφανίστηκε σε ένα όνειρο στον μεγάλο κατακτητή Ταμερλάνο όταν ετοιμαζόταν να πάει σε εκστρατεία κατά της Ρωσίας. Μια γυναίκα με ελαφριά ρούχα τον διέταξε να φύγει αμέσως από τη Ρωσία. Ξυπνώντας, ρώτησε τους συμβούλους του για το νόημα του ονείρου και του είπαν ότι είδε την Άμωμη Παρθένο, προστάτιδα και προστάτιδα των Χριστιανών. Ο Ταμερλάνος δεν τόλμησε να την παρακούσει.

Φαινόμενο Fatima

Η Υπεραγία Θεοτόκος θεωρείται από καιρό προστάτιδα της Ρωσίας. Αλλά ανά πάσα στιγμή, εμφανιζόταν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί της τις προειδοποιήσεις και σηκώνοντας το πέπλο του μέλλοντος.-3

Αυτό συνέβη το 1917. Η Μητέρα του Θεού εμφανίστηκε έξι φορές στην Πορτογαλία, στη μικρή πόλη Fatima. Την είδαν χιλιάδες, αλλά μόνο τρία παιδιά μπορούσαν να την ακούσουν. Αυτό το φαινόμενο αναγνωρίστηκε επίσημα ως θαύμα.

Σε μια από τις εμφανίσεις της, η Παναγία έκανε μια συγκλονιστική πρόβλεψη για τη χώρα μας. Ζήτησε να γίνει ό,τι ήταν δυνατό, ώστε η Ρωσία να αφιερωθεί στην Άμωμη Καρδιά της, και στη συνέχεια να μεταστραφεί η Ρωσία και να έρθει η ειρήνη. Διαφορετικά, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει τρομερούς πολέμους, διωγμούς της Εκκλησίας και καταστροφή πολλών εθνών.

Γιατί όμως τόση προσοχή στη χώρα μας;

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσε μας!

Στη Ρωσία, η Βασίλισσα του Ουρανού ήταν πάντα σεβαστή με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Και από την αρχαιότητα η ίδια η Ρωσία ονομαζόταν Αγία Ρωσία, ο Οίκος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ιδιαίτερη σχέση πιστεύεται ότι είχε και η Παναγία με τη χώρα μας. Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που βοήθησε σε δύσκολες καταστάσεις. Και όλοι έμειναν στην ιστορία ως πραγματικό θαύμα.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η Μητέρα του Θεού ενήργησε επίσης ως μεσολαβητής του ρωσικού λαού. Αυτόπτες μάρτυρες θυμήθηκαν ότι στις 8 Δεκεμβρίου 1941, η εικόνα της Μητέρας του Θεού Tikhvin ανυψώθηκε σε ένα ειδικό αεροπλάνο και πέταξε γύρω από ολόκληρη τη Μόσχα τρεις φορές. Μετά από αυτό έκανε απότομο κρύο και άρχισε να πέφτει χιόνι.

Οι στρατιώτες που συμμετείχαν στην επίθεση στο Konigsberg το 1945 θυμήθηκαν την εμφάνιση της Μητέρας του Θεού:

«Όταν έφτασε ο μπροστινός διοικητής, ήταν ιερείς μαζί του με μια εικόνα της Μητέρας του Θεού. Μετά την προσευχή, ήρεμα βάδισαν προς την πρώτη γραμμή. Οι Γερμανοί σταμάτησαν να πυροβολούν και τα στρατεύματά μας άρχισαν την επίθεση. Οι Ναζί αργότερα είπαν ότι είδαν τη Μαντόνα στον ουρανό και εκείνη τη στιγμή τα όπλα όλων απέτυχαν».

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών του Λευκού Οίκου το 1993 στη Μόσχα, η εικόνα του Βλαντιμίρ της Θεοτόκου παραδόθηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό των Θεοφανείων. Στην προσευχή ζήτησαν να αποτραπεί ο εμφύλιος πόλεμος. Η σύγκρουση επιλύθηκε εκπληκτικά γρήγορα. Και αυτό δεν είναι απόδειξη θαύματος;

Η Υπεραγία Θεοτόκος θεωρείται από καιρό προστάτιδα της Ρωσίας. Αλλά ανά πάσα στιγμή, εμφανιζόταν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί της τις προειδοποιήσεις και σηκώνοντας το πέπλο του μέλλοντος.-4

Είδαμε και τη Μητέρα του Θεού στις 8 Αυγούστου 2008 στο Τσινβάλι. Αυτή η πόλη δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση, σχεδόν ισοπεδώθηκε. Μόλις άρχισε να νυχτώνει, οι υπερασπιστές της πόλης και οι Ρώσοι ειρηνευτές είδαν ότι μια γυναίκα πρωτόγνωρης ομορφιάς με αστραφτερά ρούχα είχε κατέβει από τον τρούλο της εκκλησίας προς τιμή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Βλέποντας τη Βασίλισσα του Ουρανού από τους στρατιώτες μας, τα γεωργιανά στρατεύματα υποχώρησαν.

Ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός είναι ότι ούτε ο ναός ούτε οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτόν τραυματίστηκαν, αν και τα κτίρια στην περιοχή καταστράφηκαν όλα.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θαύμα της Φάτιμα της εμφάνισης της Παναγίας και στην προφητεία της, που αφορούσε τη Ρωσία. Πώς μπορεί να ερμηνευθεί; Έχει συμβεί ή απλώς μας περιμένει στο μέλλον;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Παναγία της Φάτιμα προειδοποίησε για τα γεγονότα που μας περίμεναν μετά τον θάνατο του Νικολάου Β'. Στην πραγματικότητα, ο εικοστός αιώνας έγινε δοκιμασία για τον ρωσικό λαό. Για κάποιο διάστημα, η χώρα μας έχασε την προστασία της αγίας και όλα όσα προειδοποίησε έγιναν πραγματικότητα. Αθώοι άνθρωποι πέθαναν, ζήσαμε έναν καταστροφικό πόλεμο, κατά τον οποίο η Παναγία μπήκε ξανά στις καρδιές και στα σπίτια μας.

Η εμφάνιση της Μητέρας του Θεού δεν είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο θαύμα, που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με την επιστήμη ούτε με τη λογική. Οι Ορθόδοξοι πιστοί δεν εκπλήσσονται από αυτό. Πολλά από αυτά τα θαύματα περιγράφηκαν στο Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς, για παράδειγμα, μετέτρεψε το νερό σε κρασί, θεράπευσε τους λεπρούς και ανέστησε τους νεκρούς. Θαύματα έκαναν και οι απόστολοί του.

Θαύματα ονομάζουμε γεγονότα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Υπάρχει μια ορισμένη ανακάλυψη από τον πνευματικό κόσμο στον φυσικό. Γι' αυτό ακριβώς ο Κύριος κάνει θαύματα, για να σκεφτόμαστε το αιώνιο και να θυμόμαστε το πνευματικό συστατικό της ζωής μας.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου