Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Τι προειδοποίησε τη Ρωσία ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού.

 


Σχήμα-Ο Αρχιμανδρίτης Jonah (Ignatenko) δίδασκε πάντα να αγαπά τους ανθρώπους και να δίνει ελεημοσύνη. Είπε ότι αν δείξεις έλεος σε κάποιον, γι' αυτό ο Κύριος θα σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση. Ο πατέρας είχε το χάρισμα της ενόρασης και της δύναμης της προσευχής, βοηθώντας πάντα τους ανθρώπους που απευθύνονταν σε αυτόν για βοήθεια, παρακαλώντας τους για μια διαφορετική μοίρα.

Ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού έχει ήδη φύγει από αυτόν τον κόσμο πριν από δέκα χρόνια, αλλά οι άνθρωποι έρχονται συνεχώς στον τάφο του, ζητούν βοήθεια και τη λαμβάνουν. Και οι άνθρωποι θυμούνται επίσης τις προφητείες και τις οδηγίες του. Ας θυμηθούμε και τα λόγια αυτού του αγίου ανθρώπου.

Οδηγίες από τον πατέρα Ιωνά.

Δείτε το βίντεό μας για αυτό το θέμα:

Ο πατέρας έδωσε οδηγίες - εάν θέλετε να ζητήσετε από τον Κύριο κάτι, τότε πρώτα απ 'όλα προσευχηθείτε για τους αναχωρητές. Αν υπάρχει σχέση μεταξύ του νεκρού και του ζωντανού, τότε σε αυτή την περίπτωση ο Θεός δέχεται την προσευχή από τον αποθανόντα, μας ζητούν.

Οι άνθρωποι συχνά πηγαίνουν στις εκκλησίες για να ζητήσουν από ιερείς για προσευχή, για να παραγγείλουν κίσσες για υγεία ή ανάπαυση. Ο Γέροντας Ιωνάς είπε:

«Θα προσευχηθώ - ο Θεός θα βοηθήσει. Αλλά αν δεν προσευχηθείτε μόνοι σας, όλα θα επιστρέψουν με μεγαλύτερη δύναμη. Οι άνθρωποι παντρεύονται για κάποιο λόγο, δημιουργείται μια μικρή εκκλησία. Αν συμβούν προβλήματα, η μικρή εκκλησία ικετεύει για όλα, όλες τις πράξεις των αμαρτιών της γενιάς».

Σύμφωνα με τον γέροντα, δεν υπάρχει τέτοια ομολογία της χάριτος του Θεού όπως στην Ορθοδοξία. Η αληθινή χάρη του Θεού είναι μία, και σε μία εκκλησία. Η πιο πολύτιμη και αποτελεσματική προσευχή είναι η Ορθόδοξη προσευχή.

Σχήμα-Ο Αρχιμανδρίτης Jonah (Ignatenko) δίδασκε πάντα να αγαπά τους ανθρώπους και να δίνει ελεημοσύνη. Είπε ότι αν δείξεις έλεος σε κάποιον, γι' αυτό ο ίδιος ο Κύριος θα σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση.-2

Ο π. Ιωνάς είπε επίσης ότι με κάθε άτομο υπάρχουν δύο άγγελοι. Το ένα από αυτά είναι καλό, το άλλο είναι κακό. Αυτοί μας βλέπουν, αλλά εμείς δεν τους βλέπουμε, και γνωρίζουν όλες τις εγκόσμιες υποθέσεις μας και όλες τις σκέψεις μας.

Πολλές φορές ο γέροντας έδωσε οδηγίες στο ποίμνιό του: το σώμα δεν είναι το κύριο πράγμα, είναι μόνο ένα προσωρινό καταφύγιο. Το κυριότερο είναι η αθάνατη ψυχή μας. Μην κυνηγάς τα υλικά πράγματα, δεν θα μπορέσεις να οδηγήσεις στο Βασίλειο των Ουρανών με μια Mercedes.

Προφητεία της αμαρτωλής ακτής.

Επί τρία χρόνια, ο π. Ιωνάς έλεγε στα πνευματικά του παιδιά:

«Ένα κύμα θα ξεβράσει όλες τις παραλίες στην ακτή. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν. Σε αυτές τις παραλίες κυριαρχεί η ανομία - βία, ληστεία, πώληση σε σκλαβιά. Η υπομονή του Κυρίου δεν είναι απεριόριστη. Θα ξεπλύνει όλη αυτή τη βρωμιά σε ένα κύμα».

Ο πατέρας Ιωνάς δεν πρόσθεσε άλλη λέξη. Τα πνευματικά του παιδιά προσπάθησαν να ερμηνεύσουν μεταξύ τους τα λόγια του γέροντα. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ποια περιοχή αφορά αυτή η προφητεία, αλλά ποτέ δεν κατέληξαν σε συναίνεση.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2004, ο πατέρας του Jonah είχε καρδιακή προσβολή. Κλήθηκε ασθενοφόρο. Η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Όμως, λίγες ώρες αργότερα, ο γέροντας έφυγε από το κελί του μοναστηριού του και, χωρίς να πει λέξη σε κανέναν, περιπλανήθηκε στο ναό. Τα πνευματικά παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι πολύ σοβαρό επρόκειτο να συμβεί, ο γέροντας πήγε να παρακαλέσει κάποιον.

Προσευχόταν όλη τη νύχτα. Και την επόμενη μέρα, ένα γιγάντιο τσουνάμι έπληξε την Ινδονησία. Και ποιος ξέρει, ίσως όσοι επέζησαν τότε να σώθηκαν από τις προσευχές αυτού του ταπεινού γέροντα.

Σχήμα-Ο Αρχιμανδρίτης Jonah (Ignatenko) δίδασκε πάντα να αγαπά τους ανθρώπους και να δίνει ελεημοσύνη. Είπε ότι αν δείξεις έλεος σε κάποιον, γι' αυτό ο Κύριος θα σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση.-3

Τι σχέση όμως είχε το ινδονησιακό τσουνάμι με τη Ρωσία; Γιατί δόθηκε το όραμα στον Ρώσο ορθόδοξο γέροντα; Σε αυτό ο πατέρας είπε:

«Δεν πιστεύουμε στη μοίρα, αλλά πιστεύουμε στην πρόνοια του Θεού. Και η πρόνοια του Θεού είναι η εξής: αν οι άνθρωποι δεν σταματήσουν στις αμαρτίες τους, αν οι αμαρτίες των ανθρώπων φτάσουν στο όριο της οργής του Θεού, τότε θα υπάρξει κρίση όχι σύμφωνα με το έλεος του Θεού, αλλά σύμφωνα με την αλήθεια του Θεού. Πιστεύετε ότι στην Ινδονησία οι άνθρωποι έφταιγαν περισσότερο για τις αμαρτίες τους παρά εσείς για τις δικές σας; Οχι. Προσευχηθείτε να μην συμβεί αυτό σε εσάς, γιατί οι ίδιες αμαρτίες που συνέβησαν σε αυτές τις ακτές συμβαίνουν και στη Ρωσία, και τα λάθη αυτών που βρίσκονται στην εξουσία είναι γεμάτα προβλήματα για τους ανθρώπους».

Η μάχη μπορεί μόνο να αναβληθεί.

Πολλοί σύγχρονοι θεατές ισχυρίζονται ότι δεν βλέπουν μια παγκόσμια σύγκρουση στο εγγύς μέλλον. Ο πατέρας Ιωνάς είπε σχετικά - δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτή τη μάχη, αλλά έχουμε τη δύναμη να ζητήσουμε από τον Κύριο να παρατείνει τον καιρό της ειρήνης. Και αυτή η παράταση θα δοθεί στους ανθρώπους μόνο μέσω της μετάνοιας.

Τότε ο πατέρας πρόσθεσε:

«Η μετάνοια σταματά ακόμη και τις προφητείες των προφητών».

Αυτό έχει ήδη συμβεί. Για παράδειγμα, ο προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης Ιωνάς προέβλεψε ότι η πόλη της Νινευή (τώρα το έδαφος του Ιράκ) θα καταστραφεί. Και τότε οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να μετανοούν και να προσεύχονται για ειρήνη. Ο Κύριος τους ελέησε και παρέτεινε τον καιρό της ειρήνης.

Αδελφική σύγκρουση.

Σχήμα-Ο Αρχιμανδρίτης Jonah (Ignatenko) δίδασκε πάντα να αγαπά τους ανθρώπους και να δίνει ελεημοσύνη. Είπε ότι αν δείξεις έλεος σε κάποιον, γι' αυτό ο ίδιος ο Κύριος θα σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση.-4

Ο πατέρας Ιωνάς ζούσε στην Οδησσό, αλλά ποτέ δεν θεώρησε τη Ρωσία ξένη χώρα. Προειδοποίησε ότι οι τοπικοί ιερείς θα επέτρεπαν ένα εκκλησιαστικό σχίσμα για χάρη της εξουσίας, των τιμών και του κέρδους. Οι σχισματικοί, με την υποστήριξη των αρχών, θα καταλάβουν εκκλησίες και μοναστήρια του Πατριαρχείου Μόσχας.

Υποστήριξε ότι οι σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούσαν με κάθε κόστος να απομακρύνουν τη Μικρή Ρωσία από τη Ρωσία και να καταστρέψουν την Ορθοδοξία. Και γι' αυτό θα ξεσπάσει σύγκρουση μεταξύ αδελφικών λαών. Τα δύο αδέρφια θα πιέσουν τα μέτωπά τους και θα αρχίσουν να κουνάνε τις γροθιές τους, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι εχθροί ο ένας του άλλου, ότι ο πραγματικός εχθρός στέκεται στην άκρη και γελάει, βλέποντας πώς ο καυγάς φουντώνει με την παρότρυνση του.

Ο πατέρας του Ιωνά προέβλεψε ότι η σύγκρουση θα άρχιζε ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Πέθανε τον Δεκέμβριο του 2012 και ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, ένα άλλο Μαϊντάν άρχισε να κερδίζει δυναμική στη Μητέρα των Ρωσικών Πόλεων, που τελικά οδήγησε στα τρομερά γεγονότα του 2014.

Είναι ο πατέρας Ιωνάς που κατέχει την περίφημη προφητεία για τρία Πάσχα - αιματηρό, πεινασμένο και νικηφόρο. Πολλοί τότε αποφάσισαν ότι η σύγκρουση θα διαρκούσε τρία χρόνια, αλλά ο Γέροντας Ιωνάς δεν είπε ποτέ ότι αυτά τα τρία Πάσχα θα έρθουν το ένα μετά το άλλο. Στον καθένα τον δικό του χρόνο.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου