Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Μόρφου Νεόφυτος: ''Από εδώ και πέρα οι Χριστιανοί ελπίζουν στο θαύμα και το θαύμα ήδη άρχισε και γίνεται μέσα από επώδυνες διαδικασίες που μόνον η Συρία και η Ουκρανία ξέρει''

ΣΧΟΛΙΟ : Aναγκαία αναδημοσίευση από παλαιότερο κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου,κ.Νεόφυτου,το οποίο επαληθεύεται.morfoy neofytos 1
Ρεπορτάζ: Romfea.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος της κατεχόμενης Μόρφου της Κύπρου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.
Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις Θείες Λειτουργίες που τελούνται στα κατεχόμενα και ανανεώνεται η Χριστιανοσύνη.
''Η ελπίδα πλέον αυτού του λαού δεν είναι εξ ανθρώπων. Οι άνθρωποι έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν. Από εδώ και πέρα οι Χριστιανοί ελπίζουν στο θαύμα, και το θαύμα ήδη άρχισε και γίνεται μέσα από επώδυνες διαδικασίες που μόνον η Συρία και η Ουκρανία ξέρει'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μόρφου.
''Τώρα αυτές οι επώδυνες διαδικασίες θα αγκαλιάσουν δυστυχώς όλη την οικουμένη, μες τους αέρηδες της τρυφουές έχει το μερτικό της και η Κύπρος. Και μακάρι να το έχει, και ο Θεός θέλει να το έχει. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Καρπασία, χωρίς την Αμμόχωστο, χωρίς την Μόρφου. Όπως δεν μπορούν να ζήσουν και οι Τουρκοκύπριοι χωρίς τα ευλογημένα τους χωριά'' πρόσθεσε ο Πανιερώτατος.
Κλείνοντας ο κ. Νεόφυτος υπογράμμισε: ''Αυτές οι Λειτουργίες είναι για να μας υπενθυμίζουν ποιος είναι ο στόχος και εάν οι πολιτικοί μας, μέσα από φιλότιμες προσπάθειες, έκαναν ότι έκαναν, τώρα να αφήσουμε λίγο χώρο και σ' Αυτόν που διευθύνει την ιστορία, τον Χριστό. Να Tον αφήσουμε, όπως ξέρει Αυτός, από το πικρό να εξαγάγει γλυκύν, από συνθήκες σκλαβιάς να εξάγει ελευθερία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου