Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Δημήτριος Αμερικής.

Παράταση πήρε -σύμφωνα με πληροφορίες- η παραμονή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.ariepis1-thumb-large

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να άλλαξε γνώμη και να μην βάζει τελικά  την υπόθεση αποπομπής του Δημήτριου Αμερικής σε ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνέρχεται  από σήμερα έως τις 29 Νοεμβρίου στο Φανάρι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πατριάρχη έπαιξε η παρέμβαση στελεχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομογενειακών κύκλων οι οποίοι πιέζουν ώστε ο αντικαταστάτης του Δημήτριου να προέρχεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής .
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για το ενδεχόμενο την θέση του Δημητρίου να πάρει για ένα χρονικό διάστημα έως την επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου τοποτηρητής - ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης έχει καλέσει δυο φορές εν Συνόδω τον 90χρονο Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του αλλά και τις δυο ο Αμερικής αρνήθηκε προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι έχει ακόμη πολλά προσφέρει από την θέση του.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου