Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

BAS_4 : ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ : ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΛΟ & ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ VIDEO.

 Είχα πολύ καιρό να τον συναντήσω κι ανασκίρτησε η καρδιά μου όταν είδα τον κοσμοκαλόγερο. Μόλις είχα δει το video σχετικά με μακελειό που οργανώνουν οι τζιχαντιστές στην Ελλάδα, έχοντας φρικάρει εντελώς. Ένα video, που το έσβησαν γρήγορα (αλλά σας το αναρτώ στο τέλος με κάθε επιφύλαξη) και πολλοί το αμφισβήτησαν αλλά δεν απέχει από την προφητεία του Πατροκοσμά (“πολλά θα πάθετε από το ρέμπελο”) κι άλλων.











– Παππού, είσαι καλά;

– Καλά αλλά πολύ-πολύ στεναχωρημένος, παιδί μου.

– Με όσα θα γίνουν;

– Παιδί μου δεν είναι μόνο όσα θα γίνουν. Ο Έλληνας δεν βάζει μετάνοια και θα πληρώσει με πολύ αίμα, ακόμα και παιδιών.

– Εννοείς με τις παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά;

– Όχι μόνο αυτό, θα σφάξουν κόσμο οι διαβολιστές. Δεν είδες προχθές με τις πυρκαγιές πόσο δολοφονικά δρούσαν; Ήθελαν να ξεσπιτώσουν τον Έλληνα την ώρα που σπιτώνουν τους τζιχαντιστές και τους δίνουν επιδόματα ενώ ο Έλληνας πεινάει. Και σε λίγο θα βάλουν τους τζιχαντιστές να σφάξουν τους Έλληνες.
(αμάν! είπα μέσα μου, διάβασε την φρίκη που ένοιωσα με το video; ενώ αυτός συνέχιζε)

Ο Άγιος Κοσμάς είχε πει “Από τον τακτικό στρατό δεν θα πάθετε τίποτε. Αλλά από το ρέμπελο (αντάρτικο), θα πάθετε πολλά. Αν περάσει από την Αυλώνα, χαρά στη Μακεδόνα. Αν περάσει από τη Μακεδόνα αλιά (αλοίμονο) στη Μακεδόνα. Μάνα μου τι κακό έχει να γίνει. Θα βιάζονται παρθένες. Θ’ αρπάζονται πλούτη. Θα σκοτώνουν ανθρώπους. Θα γίνει μεγάλο κακό. Να φυλάγετε τα δέντρα και τα δάση, όπως τα παιδιά σας. Το κάθε δέντρο θα σώσει κι έναν άνθρωπο” (σημ. Αυτά που μου είπε τα αντικατέστησα με τα ακριβή λόγια του Πατροκοσμά). Κατάλαβες γιατί έκαψαν τα δάση; Διάολος είναι, ξέρει καλά αυτός, οι υποτακτικοί του είναι σκοτισμένοι.

– Παππού, άκουσες προχθές για τα θαύματα στις μονές της Ευβοίας και ειδικά με τη βροχή στο Προκόπι;

– Ναι παιδί μου, ο Θεός είναι πολυεύσπλαχνος, ειδικά στους Αγίους αλλά και τους ζωντανούς, που τον ομολογούν.

– Μου άρεσε, όπως το διατύπωσε κάποιος, ότι στο Προκόπι ο Χριστός μας “έκλεισε το μάτι” για το πως θα μπορέσουμε να διαβούμε τα φριχτά που μας επιφυλάσσουν.

– Παιδί μου, αυτό ισχύει πάντοτε. Ο Χριστός πάντα λέει αφήσου σε μένα να σε υπηρετήσω. Το δήλωσε στο Ευαγγέλιο : «οὐκ ἦλθε διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι» (Μαρκ.ι’45). Αν αφεθούμε σαν βρέφη στην αγκαλιά Του θα νοιώσουμε την πατρική και συνάμα μητρική θερμή αγκαλιά Του. Τα λέει ξεκάθαρα ο Χριστός : «αμήν λέγω υμίν· εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών» (Ματθ.ιη’3) & «Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με, τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» (Ματθ.ιθ’14). Με άλλα λόγια “γίνε παιδί κι έλα στη Βασιλεία μου”, πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει; Αλλά πόσοι Τον εμπιστεύονται;

– Παππού, πολλοί λένε ότι αν δεν επαναστατήσουμε κατά του προδοτικού συστήματος δεν θα γλυτώσουμε. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» επιμένουν.

– Δικαιολογούνται να λένε αυτό όσοι δεν ξέρουν την διδασκαλία του Χριστού κι την έχουν υποκαταστήσει με το εγώ τους. Όλες οι κοσμικές αρχές επιτρέπονται από τον Χριστό με κριτήριο την καρδία μας. Όποιος διαφωνεί ας διαψεύσει την Αγία Γραφή. Αν μόνο επαναστατήσεις και ρίξεις την σημερινή αρχή, απλά ο Χριστός θα επιτρέψει μια παρόμοια αρχή, μη σου πω και χειρότερη, όπως συνέβη με την τελευταία αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα. Οι οπαδοί του «συν Αθηνά και χείρα κίνει», πόσον Έλληνες μπορούν να καυχιούνται ότι είναι, αν παράλληλα απαξιούν το «καλός κ’αγαθός»; Μήπως το αντιμετωπίζουν εντελώς υλιστικά; Αν επιδιώκεις πραγματική αλλαγή κι αν σκέπτεσαι κι ενεργείς πνευματικά, όπως διδάσκει ο Χριστιανισμός, θα επιδιώξεις να βελτιωθείς πνευματικά και τότε με βάσει τους πνευματικούς νόμους ο Χριστός θα παραχωρήσει την ανάλογη εξουσία. Όσο βελτιώνεται πνευματικά το κοινωνικό επίπεδο, τόσο θα παραχωρείται χρηστότερη εξουσία. Όλα αυτά αν πιστεύεις στον Κύριο και τους πνευματικούς Του νόμους. Αν δεν πιστεύεις δεν θα πετύχεις τίποτα, αφού θα κινείσαι σε κοσμικό επίπεδο. Θα αμειφθείς από τα έργα του Κυρίου μόνον αν κινηθείς σε πνευματικό επίπεδο.

Αυτό στο τονίζω παιδί μου, σαν απάντηση στο “κλείσιμο του ματιού του Χριστού”, που είπες πριν. Όταν ο Απόστολος Παύλος ανέφερε ότι ο Χριστός τον πήγε στον 3ο Ουρανό, που νομίζεις ότι τον ανέβασε; Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι τον ανέβασε στο ρετιρέ της πολυκατοικίας για να έχει καλύτερη εποπτεία του δρόμου, αλλά μπορεί να ισχύει αυτό; Είναι δυνατόν ο Πανταχού Παρών να διδάσκει τοπικά (άρα κοσμικά) τα θέματα κι όχι πνευματικά; Ο Χριστός ήρθε να μας βγάλει από τον υλικό κόσμο και να μας πάει στην πνευματικότητα, στην αιωνιότητα. Πως μπορείς να τον ακολουθήσεις αν σκέφτεσαι υλικά; Πως μπορείς να του δώσεις το χέρι να σε βοηθήσει, όταν δρας σε άλλο κόσμο; Απλά θα σε αφήσει εκεί για να βελτιωθείς με νέες δοκιμασίες κι εσύ θα “ξεροψήνεσαι” μέσα στη δαιμονική λαίλαπα. Έτσι έγινε στο Προκόπι, οι άνθρωποι εκεί Του έδειξαν την πίστη τους ότι Εκείνος είναι υπεράνω των πάντων κι έτειναν το χέρι τους για να λύσει την δοκιμασία τους. Ό,τι θέλει μπορεί να κάνει, το να στείλει ένα “πυροσβεστικό” σύννεφο είναι το ελαχιστότατο των δυνατοτήτων Του.

Για να σου απαντήσω λοιπόν για το πως θα αντιμετωπίσετε τον τρόμο των τζιχαντιστών, που θα σκορπίσουν στους δρόμους των πόλεων :

1 – Δεν σκεφτόμαστε πως θα μας σώσει ο Κύριος, δηλαδή με ποιό υλικό τρόπο θα δράσει. Κάθε πνευματική Του ενέργεια “ντύνεται” με έναν υλικό τρόπο, κάθε φορά μοναδικά, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Προχθές ποιός μπορούσε να φανταστεί μέσα στον καύσωνα ότι μπορεί να υπάρξει ένα σύννεφο να σβήσει την φωτιά; Όμως βρέθηκε και πολλοί “βράχηκαν” στο Προκόπι ενώ κάποτε στην Ερυθρά θάλασσα κάποιοι “δεν βράχηκαν” ενώ κάποιοι πνίγηκαν. Όμως λίγο πιο βόρεια η φωτιά απλά σταμάτησε στη μονή του Αγίου Δαβίδ κι ούτε τα παρεκκλήσια δεν κάηκαν! Είδες την μοναδικότητα του κάθε θαύματος; Όταν λοιπόν σκέφτεσαι με ποιόν τρόπο θα σε σώσει ο Κύριος απλά μόνος σου Τον “περιορίζεις”, όσο κι αν δείχνει παράδοξο. Την απόλυτη εμπιστοσύνη που θα Του δείξεις θα την μετατρέψει σε μοναδικό θαύμα για να σε ανταμείψει για την πίστη σου. Που ξέρεις, την επικίνδυνη στιγμή μπορεί να σε κάνει αόρατο από τα μάτια των τζιχαντιστών.

2 – Δεν σκεφτόμαστε ότι σώνει και καλά θα μας σώσει ο Κύριος από την κοσμική απειλή. Μπορεί να επιτρέψει να γίνουμε μάρτυρες Του, άρα άγιοι. “Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου” για το πως σχεδιάζει την αιωνιότητά μας, πάντα σύμφωνα με τον βίο μας. Κοσμικά ακούγεται τρομερό αλλά αν θες να θεωρείσαι Χριστιανός, πως μπορείς να μένεις προσκολλημένος στα εγκόσμια και να φοβάσαι τα επουράνια;

3 – Σκεφτόμαστε μόνον ότι ο Κύριος μας αγαπά υπέρμετρα και θέλει το αιώνιο καλό μας και τον ευχαριστούμε για οτιδήποτε. Όπως είπε ο Απόστολος Παύλος «Πάντοτε χαίρετε, ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε, ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε· τοῦτο γὰρ θέλημα Θεοῦ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ εἰς ὑμᾶς» (Α’Θεσ.ε’16-18) αλλά κι όπως είπε ο Ιώβ: «Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Κυρίου στους αιώνες!» κι ό,τι το καλύτερο θα συμβεί.

– Ευχαριστώ πολύ παππού, Καλή Παναγιά! (η συνάντηση έλαβε χώρα Σάββατο, παραμονή Δεκαπενταύγουστου).

BAS_4

https://www.brighteon.com/381804d6-001a-4e6a-a714-0c1b94309318

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου