Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

NBA: Ο Έι Τζέι Γκρίφιν στα 21 του χρόνια εγκατέλειψε το μπάσκετ για ν' ακολουθήσει τον Θεό - Δείτε βίντεο.

 Ήταν ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους αστέρες του μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Καλύτερος παίκτης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης την εποχή που ήταν μαθητής του γυμνασίου, πήρε εύκολα υποτροφία για το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Duke, όπου έμεινε μόλις ένα χρόνο καθώς το καλοκαίρι του 2022 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του NBA.





















Κι ο Έι Τζέι Γκρίφιν, γιος του Έντριαν Γκρίφιν, πρώην προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο (νο16) από τους Ατλάντα Χοκς, κάνοντας μια εντυπωσιακή ρούκι σεζόν με 8,9 πόντους με 39% στα τρίποντα και 19,5 λεπτά στο γήπεδο σε 72 αγώνες. Ωστόσο η περσινή δεν ήταν ανάλογη με τον νεαρό να έχει προβλήματα (τραυματισμών και όχι μόνο) κι έτσι σε μόλις 20 αγώνες έπαιξε 8,6 λεπτά, έχοντας 2,4 πόντους με 25,6%.

Οι Χιούστον Ρόκετς του έδωσαν μια νέα ευκαιρία καθώς στα μέσα του καλοκαιριού τον πήραν με ανταλλαγή, αλλά δεν ήταν γραφτό να φορέσει τη φανέλα τους ούτε καν σε προπόνηση. Πριν από δύο εβδομάδες ο γνωστός δημοσιογράφο Σαμς Χαράνια ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αποχωρήσει και... δικαιώθηκε καθώς ο 21χρονος άσος ανακοίνωσε και επίσημα ότι εγκαταλείπει το μπάσκετ!

«Αφήνω το μπάσκετ για να ακολουθήσω τον Ιησού. Όλα αυτά ξεκίνησαν το 2020 όταν ο Χριστός μπήκε στη ζωή μου. Το μπάσκετ ήταν το πάθος μου, ο λόγος που ζούσα, αλλά όταν βρήκα τον Θεό, μου έδειξε ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι για να τον δοξάζουμε, ότι όλοι έχουμε μια αποστολή που μας έχει εμπιστευτεί», ανέφερε σε μήνυμα του στο YouTube και όλοι αντιλήφθηκαν ποιοι ήταν οι προσωπικοί λόγοι που τον είχαν οδηγήσει να βρεθεί εκτός των δραστηριοτήτων των Χοκς τον Δεκέμβριο του 2023.

«Χαίρομαι που είμαι πίσω. Ήταν υπέροχο που η ομάδα με στήριξε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Θέλω να είμαι σύντομος και να μην αποκαλύψω τα πάντα«, ήταν τα λόγια του λίγο μετά την επιστροφή του η οποία αποδείχθηκε σύντομη.

«Στα μάτια των πολλών μπορεί να είναι μια ήττα, αλλά εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Η αποχώρηση από το μπάσκετ μου επιτρέπει να αφοσιωθώ στην Εκκλησία εξ ολοκλήρου και να υπηρετώ τον Θεό με όλη μου την καρδιά», συμπλήρωσε στο διαδικτυακό του μήνυμα με τον Γκρίφιν να απαρνιέται τα 3.6 εκατ. δολάρια που θα έπαιρνε φέτος από τους Ρόκετς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου