Το -λιγότερο- άστοχο παράδειγμα που έδωσε ο...ταγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Λόγο του Χριστού.
Με μήνυμα της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου άνοιξαν οι εργασίες του Circle the Med Forum 2021 το οποίο διοργανώνουν από σήμερα έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το Διεθνές Ινστιτούτο Circular Clima του Διεθνούς Οργανισμού Ευρωπαϊκού Δικαίου (EPLO) σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ελλάδας και Αιγύπτου.
Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει η Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και 30 χρόνια στα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος διοργανώνοντας διεθνή διαθρησκειακά και διεπιστημονικά συμπόσια καθώς και στις συνέργειες που αναπτύσσει για τα θέματα αυτά με ηγέτες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστίνος του Καντέρμπερι καθώς και θεσμικά όργανα όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η φροντίδα του πλανήτη και των πόρων του αποτελεί θεμελιώδη λειτούργημα για όλους εκείνους που πιστεύουν τον κόσμο ως δώρο του Δημιουργού μας».
Ο «πράσινος Πατριάρχης», που και σε αυτή την ομιλία δικαίωσε απολύτως αυτόν τον άτυπο “τίτλο” του, έκανε νύξη και στο “Great Reset”, οι νεοκομμουνιστές οπαδοί του οποίου «καίγονται» να το φέρουν (δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ λεπτομέρειες).
Αιτιολογώντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τη σχέση μεταξύ ηθικής και πνευματικότητας με το κεντρικό θέμα του Φόρουμ, την κυκλική οικονομία, αναφέρει στο μήνυμα του πως ο όρος «οικονομία» είναι ο ίδιος όρος με τον οποίο οι θεολόγοι ορίζουν την ιστορία της αγάπης και της συμπόνιας του Θεού για τον κόσμο, τη «θεία οικονομία» ενώ για την «πολιτική γειτονίας» η οποία ως θέμα επίσης απασχολεί το Φόρουμ, ανέφερε πως «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι η βάση της διδασκαλίας του Χριστού, η οποία υπονοεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην κλιματική αλλαγή αν δεν εκτιμήσουμε πως αυτό που κάνουμε επηρεάζει τους άλλους, ιδιαίτερα του φτωχούς».
Και συνέχισε:
«Για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον, η οικολογία πρέπει να ενσωματωθεί στην οικονομική θεωρία. Αν δεν μειώσουμε την οικονομική ανισότητα στον κόσμο δεν μπορούμε να μειώσουμε το αρνητικό μας αντίκτυπο στον πλανήτη και τους ανθρώπους του. Η κοινωνία δεν μπορεί να ευημερίσει όταν το περιβάλλον υποφέρει. Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό σύστημα που έχει κοινωνικό προσανατολισμό και οικολογική συνείδηση. Για αυτό χαιρετάμε το φόρουμ σας».
(φωτο:intime)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου