Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Το μεγάλο κατηγορώ του μοναχού προς του γονείς του… «Θα δέχονταν τη σχέση μου με την Εκκλησία εάν γινόμουν δεσπότης»

Το μεγάλο κατηγορώ του μοναχού προς του γονείς του… «Θα δέχονταν τη σχέση μου με την Εκκλησία εάν γινόμουν δεσπότης»
Τη δική του εκδοχή για το τι των ώθησε να ακολουθήσει τον μοναχισμό δίνει σε γραπτή του δήλωση, που κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο μοναχός Ιουστίνος, στο πλαίσιο της αγωγής που καταχώρησαν οι γονείς του κατά του μητροπολίτη Λεμεσού και άλλων για προσηλυτισμό.

Απόσπασμα από τη μακροσκελή γραπτή του δήλωση δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» μέσα από την οποία αναφέρει ότι αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού μετά από δοκιμασία φίλου αλλά και λόγω των ερεθισμάτων που είχε από τους παππούδες τους αλλά και τον λοχαγό του.
Αρχικά ο μοναχός αναφέρεται στις σπουδές που ακολούθησε, στα πτυχία που έπιασε και στο ότι το 1999 προσλήφθηκε για σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές της Κύπρου, με αποτέλεσμα να ανελιχθεί πολύ γρήγορα.  Σταμάτησε όμως τη δουλειά του για να ξεκινήσει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τα πρώτα ερεθίσματα του τα είχε δώσει, όπως αναφέρει, ένας φίλος του ο οποίος περνούσε μία δοκιμασία και είχε έρθει πιο κοντά στην Εκκλησία, η μητέρα του φίλου του που ήταν θρησκευόμενη, ο λοχαγός του στο στρατό αλλά και οι γονείς της μητέρας του.
Μετά από αυτά άρχισε τη μελέτη θρησκευτικών βιβλίων και του Ευαγγελίου.
Το μεγάλο κατηγορώ προς του γονείς του
«Οι γονείς μου είχαν ανέκαθεν μεγάλες προσδοκίες για τη μελλοντική μου σταδιοδρομία. Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα μου, τη δυναμική μου προσωπικότητα, την προσήλωση και τη σοβαρότητα που επιδείκνυα σε κάθε έργο που αναλάμβανα να φέρω εις πέρας, ποθούσαν να με δουν να ανελίσσομαι και να καταξιώνομαι τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μοναχός.
Οι γονείς του, όπως ο ίδιος αναφέρει στη γραπτή δήλωση του, ποθούσαν να τον δουν να ανελίσσεται και να καταξιώνεται τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά. «Και φυσικά, αυτό θα είχε και τον ανάλογο θετικό αντίκτυπο και στους ιδίους. Πιστεύω θα ποθούσαν να απολαμβάνουν και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μερίδιο αναγνώρισης που θα απόρρεε από την ποθούμενη επιτυχημένη πορεία και καταξίωση του ιού τους», αναφέρει σε άλλο σημείο ο μοναχός.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η σχέση του με την Εκκλησία θα γινόταν αποδεκτή από τους γονείς του «εάν οδηγούσε σε μια επιτυχημένη κατάληξη  όπως π.χ. εάν υπήρχαν ευοίωνες προοπτικές για να γίνω δεσπότης – επίσκοπος και πολλώ μάλλον Αρχιεπίσκοπος».
Αν και ξεκαθάρισε ότι δεν τους αδικεί καθώς αυτή ήταν και η δική του νοοτροπία μέχρι τα 28 του χρόνια και πριν βιώσει την εμπειρικά τη χάρη και την παρουσία του Χριστού στη ζωή του.
Τον… πέρασε και από ψυχίατρο
Πεπεισμένη ότι ο γιος της ήταν άρρωστος η μητέρα του μοναχού τον πήρε μέχρι και ψυχίατρο καθώς τον θεωρούσε ψυχικά άρρωστο κάτι ωστόσο που δε διαγνώσθηκε.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο μοναχός, επιχειρούσε να τον πείσει ότι βρισκόταν στο μοναστήρι παρά τη θέληση του και ότι είχε δεχθεί πλύση εγκεφάλου.
Πάντως στην επιστολή του ο μοναχός Ιουστίνος αποπιεί κάθε ευθύνη στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο για την επιλογή του να μονάσει λέγοντας μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης είχε την άποψη ότι ο μοναχός θα έπρεπε να κάνει οικογένεια. Μάλιστα, όπως αναφέρει, του είχε συστήσει και δύο κοπέλες.
Η αντεξέταση του από τον δικηγόρο των γονιών του Χρίστο Κληρίδη θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο ενώ η αντεξέταση ήδη μετρά τρεις δικάσιμους που προηγήθηκαν.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου