Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Nύχτα γιομάτη θαύματα…

 

Nύχτα γιομάτη θαύματα…

Μαρτυρία για Άγιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη

Γνώρισε τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη όταν πλέον ήταν τυφλός… Και πριν τη δει ήξερε ήδη ποιο είναι το όνομα της προγνώριζε το όνομά της και από πού είναι.

Από ό,τι λέει η γυναίκα που τον γνώρισε ήταν αγγελόμορφος είχε πρόσωπο αγγέλου και ένιωσε τόσο καλά όταν τον είδε που είπε στον Θεό αν είναι να πεθάνει εκείνη την ώρα. Τέτοια ευτυχία και θαλπωρή ένιωσε.. Και όλες τις γυναίκες τις φώναζε Μαριάμ.. Από σεβασμό στην Παναγία..

(Από διήγηση της Γ.Π όπως της το μετέφερε μια φίλη της..)

Μαρτυρία για Άγιο Δημήτριο …

Μετανάστες στη Γερμανία είχαν έρθει στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές.. Οδηγούσε ο πατέρας συνοδηγός η μητέρα στο πίσω κάθισμα μια από τις μικρές τους κόρες η Δήμητρα. Ήταν νύχτα ο δρόμος δύσκολος με στροφές κοντά στο Ζάλογγο όπου είναι και η μονή του Αγίου Δημητρίου.. Κάποια στιγμή τον οδηγό τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι. Η γυναίκα του φωνάζει αλλά αυτός συνέρχεται από τη κραυγή απόγνωσης ”μπαμπά” που βγάζει η μικρή Δήμητρα καθώς το αυτοκίνητο βγαίνει έξω από το δρόμο και κατευθύνεται στο γκρεμό.Συνέρχεται αλλά δεν έχει χρόνο το αμάξι έχει βγει από το δρόμο πέφτει και τότε πατέρας και μητέρα βλέπουν τον Άγιο Δημήτριο να εμφανίζεται μπροστά από το παμπρίζ και να κρατάει με τα δυο του χέρια το όχημα και να το επαναφέρει στην οδό..

(Διήγηση της Αν. αδερφής της Δήμητρας )

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2 ζευγάρια πηγαίνουν εκδρομή προς το Λεωνίδιο Αρκαδίας. Οι άντρες είναι μπροστά συζητούν με απαξίωση για την ημέρα και τη γιορτή. Ο οδηγός είναι πολιτικός μηχανικός…Το αυτοκίνητο βγαίνει από το δρόμο ο γκρεμός οδηγεί στη θάλασσα όταν την τελευταία στιγμή ένα προσκυνητάρι του δρόμου με εικονίσματα του κόβει το δρόμο και το συγκρατεί. Μετά από 4 μέρες ένα ακόμη αναπάντεχο δώρο στον αμφισβητία η γυναίκα του μαθαίνει ότι είναι έγκυος και θα φέρει στον κόσμο το μοναδικό τους ως σήμερα παιδί….

(Διήγηση της Αφ.)

Παναγία…

Είχε πάει Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα και έπρεπε να επιστρέψει αυθημερόν.. Τον έπιασε η νύχτα στην επιστροφή. Στη Λαμία παίρνει ένα καφέ γιατί αισθάνθηκε βαρύς.. Από τη Λαμία και μετά έχει ένα κενό μνήμης ξύπνησε στο τιμόνι κοντά στο Αιγίνιο χωρίς να έχει πιει γουλιά καφέ καθώς ένα μεγάλο ελάφι πέρασε με δύναμη πάνω από το καπό. Είναι κυνηγός.. Η Παναγία του κυνηγίου η Παναγία η Σαιντανάγια έκανε το θαύμα της…..

(Διήγηση του Η.)

Αυτή η ”συλλογή” είναι προιόν συναντήσεων μόνο 3 ημερών…με άτομα ασυσχέτιστα μεταξύ τους που δεν είναι οι κλασικοί ”θρήσκοι”…..διάσπαρτα τα θαύματα στην Ελλάδα….

Nύχτα μεν αλλά γεμάτη θαύματα δε.. 

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου