ΣΧΟΛΙΟ : Η πανθρησκεία πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων...ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ… Ο «ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ» ΠΑΠΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗΑν θέλατε να δημιουργήσετε μια θρησκεία που σχεδόν όλοι θα επιθυμούσαν, πώς θα τη διαμορφώνατε;
Αν θέλατε να δημιουργήσετε μια θρησκεία που σχεδόν όλοι θα επιθυμούσαν, πώς θα τη διαμορφώνατε; Ίσως θα αλλάζατε την πίστη σας για να γίνει πιο ελκυστική σε έναν σύγχρονο κόσμο που αλλάζει με εκτυφλωτική ταχύτητα. Ίσως θα δείχνατε ότι είστε πρόθυμοι να γίνετε πιο «διαλλακτικοί» σε θέματα της καυτής επικαιρότητας όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ίσως θα καλούσατε τους ηγέτες των άλλων θρησκειών από όλο τον πλανήτη να έρθουν να σας επισκεφθούν και να τους καθιστούσατε σαφές ότι θα αποδεχόσαστε όλες αυτές τις θρησκείες ως έγκυρες . Και όλο αυτά τα «αντιεπιστημονικά πράγματα» για τη δημιουργία του κόσμου απ’τον Θεό σε έξι ημέρες και η δημιουργία της ανθρωπότητας από το χώμα της Γης; Λοιπόν, όλα αυτά είναι ακριβώς όσα πρόκειται να πεταχτούν. Αν όλα αυτά σας ακούγονται αμυδρώς γνωστά, είναι επειδή αυτό ακριβώς ο Πάπας Francis έχει καταφέρει.

Το να πούμε ότι ο Πάπας Francis είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ποντίφικας θα ήταν μια πολύ συγκρατημένη περιγραφή. Εχει πλημμυρισθεί με επαίνους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο,ιδιαίτερα όταν απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με την ομοφυλοφιλία με την ακόλουθη φράση: «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;» Από τις πρώτες μέρες του παπισμού του, τον έχει επισκεφθεί ένα ατελείωτο ρεύμα θρησκευτικών αξιωματούχων από όλο τον πλανήτη, και όλοι φαίνονται να έχουν να πουν μόνο καλά πράγματα γι “αυτόν. Σε αυτό το σημείο, ακόμα και οι περισσότεροι μουσουλμάνοι φαίνεται να αγαπούν αυτόν τον Πάπα. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Πάπας Francis έκανε το πρωτοφανές βήμα της έγκρισης «Ισλαμικών προσευχών και αναγνώσεων από το Κοράνι» στο Βατικανό για την πρώτη φορά. Αυτό ο Πάπας φαίνεται να έχει την έκτη αίσθηση ώστε να κάνει τις σωστές κινήσεις δημοσίων σχέσεων, και ο ίδιος φαίνεται να προορίζεται να γίνει ο επίλεκτος μεταξύ όλων των προηγούμενων Παπών.
Αυτή την εβδομάδα, ο Πάπας Francis έχει γίνει παγκόσμια πρωτοσέλιδο για τη δημόσια αποδοχή του Big Bang και της θεωρίας της εξέλιξης. Τα παρακάτω είναι μερικές από τις δηλώσεις του Πάπα που ξεφυτρώνουν σε εφημερίδες ανά τον κόσμο …
- «Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία στη Γένεση, διατρέχουμε τον κίνδυνο να φανταζόμαστε τον Θεό ως ένα μάγο,όπου με ένα μαγικό ραβδί ήταν σε θέση να κάνει τα πάντα. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. «
- «Το Big Bang, απ’ το οποίο θεωρείται σήμερα ότι προέρχεται η αρχή του κόσμου, δεν έρχεται σε αντίθεση με την παρέμβαση της Θείας Δημιουργίας αλλά, μάλλον, το απαιτεί.»
- «Η Εξέλιξη στη φύση δεν είναι ασυμβίβαστη με την έννοια της δημιουργίας, διότι η εξέλιξη απαιτεί τη δημιουργία των όντων που εξελίσσονται.»
Και δεν είναι μόνο η Καθολική Εκκλησία που έχει εναγκαλίσει με ανυπομονησία αυτές τις θεωρίες,αλλά υπάρχουν επίσης και διάφοροι εξέχοντες καθολικοί θεολόγοι που τώρα καταδικάζουν πλήρως την ιδέα μιας «νεαρής Γης» και την ιδέα ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο μέσα σε μια μέρα.
Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του Βατικανού λέει ότι τέτοιες έννοιες «σχεδόν βλασφημούν τη θεολογία» …
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Guy Consolmagno με το Παρατηρητήριο του Βατικανού δήλωσε στο Fairfax Media της Αυστραλίας ότι οι νέες πεποιθήσεις σχετικές με μια νέα Γη σχεδόν ισοδυναμούν με βλασφημία.
«Σχεδόν βλασφημούν τη θεολογία,» ισχυρίστηκε ο Consolmagno, σύμφωνα με το Brisbane Times. «Είναι σίγουρο ότι δεν είναι η παράδοση του καθολικισμού και ποτέ δεν υπήρξε και ότι έχει παρανοήσει το νόημα της Αγίας Γραφςή και ότι δεν αντιλαμβάνεται τι είναι η επιστήμη.»
Αλήθεια;
Ο Consolmagno είναι ένας πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας. Λέει επίσης ότι αναμένει την ημέρα, όταν οι εξωγήινοι δείχνουν επάόπου θα εμφανιστούν εξωγήινες μορφές, και ότι ο ίδιος θα είναι αρκετά πρόθυμς να τους βαφτίσει αν αυτό θέλουν …
Ο Consolmagno, ο οποίος είναι ο κάτοχος του μετεωρίτη στη συλλογή του Πάπα, είπε ότι θα ήταν ευτυχής να βαφτίσει εξωγήινα πλάσματα, αν ήθελαν αυτή την ευλογία. Πρόσθεσε ότι η παρουσία της εξωγήινης ζωής, «δεν αναιρεί την ύπαρξη του Θεού».
Αντ “αυτού, η ανακάλυψη του “tentacled horrors from the void” θα πρέπει να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ερώτηση :Tι είναι τα ανθρώπινα όντα?. «Όταν λέμε ανθρώπινα, σε σύγκριση με τι;» ρώτησε.
Σε δήλωσή του το 2010, ο Consolmagno είπε ότι «όλες οι οντότητες- παρά το πόσα άκρα μπορεί να έχουν – έχουν ψυχή».
Στο φυλλάδιο, Consolmagno προσπαθεί επίσης να απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα, όπως,: «Πρέπει η Εκκλησία να στέλνει απεσταλμένους σε ξένους πλανήτες;», «Τι πρόκειται να συμβεί, όταν τελειώνει ο κόσμος;» και «Μήπως οι εξωγήινοι έχουν τη δική τους εκδοχή του Ιησού; «
Αυτή τη στιγμή, η Καθολική Εκκλησία βιώνει μια αναζωπύρωση δημοσιότητας.
Οι αλλαγές που κάνει ο νέος Πάπας φαίνεται να επιδρά σε πολλούς νέους ανθρώπους.
Αλλά υπάρχει μια ομάδα που ο Πάπας Francis δεν φαίνεται να νοιάζεται καθόλου, και αυτή είναι οι Χριστιανοί φονταμενταλιστές. Δεν είναι μόνο το θέμα της δημιουργίας στο οποίο διαφωνεί μαζί τους. Ο ίδιος διαφωνεί μαζί τους για μια ολόκληρη σειρά από ζητήματα, και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «φονταμενταλισμό» στον Χριστιανισμό …
Μετά την πρώτη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή ως πάπας τον περασμένο μήνα, ο ποντίφικας επέκρινε τον φονταμενταλισμό στο Χριστιανισμό, το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό ως μορφή βίας.
«Μια ομάδα φονταμενταλιστών, ακόμη και αν δεν σκοτώνει κανέναν,ή ακόμη και αν δεν χτυπά κανέναν, είναι βίαιη. Η ψυχική δομή του φονταμενταλισμού είναι βία στο όνομα του Θεού. «
Αλλά τι ακριβώς είναι ο «φονταμενταλισμός»;
Το παρακάτω είναι ο ορισμός που δίδετε όταν γίνει αναζήτηση στο Google …
«Μια μορφή θρησκείας, ειδικά το Ισλάμ ή ο Χριστιανισμός των Προτεσταντών, που σέβεται την πίστη με την αυστηρή, κυριολεκτική ερμηνεία της Αγίας Γραφής.»
Ο Πάπας έχει όντως πρόβλημα με τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Αγία Γραφή είναι πράγματι αληθινή;
Ίσως κάποιος πρέπει να του κάνει αυτή την ερώτηση.
Και είναι προφανές ότι ο Πάπας δεν πιστεύει ό, τι γράφεται στην Αγία Γραφή για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και για το πώς προέκυψε η ανθρωπότητα.
Φυσικά οι περισσότεροι άνθρωποι αυτές τις μέρες θα συμφωνούσαν με τον Πάπα, αλλά τι έχει να μας πει η επιστήμη;
Όταν οι άνθρωποι συζητούν τα θέματα αυτά η στάση των περισσότερων εξελικτικών φαίνεται να είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν στο Δαρβινισμό, και ότι καλό θα ήταν να το κάνετε κι εσείς.
Αλλά αυτό δεν λειτουργεί σε μένα.
Ως δικηγόρος, επιμένω πάντα για αποδείξεις. Και έχω διερευνήσει για μια καλή απόδειξη σχετικά με την εξελικτική θεωρία για δεκαετίες. Αλλά δεν έχω βρεί κάποια. Έχω διερευνήσει αυτά τα θέματα πολύ εξονυχιστικά, και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα επιστημονικά στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ εκείνων που ισχυρίζονται ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο αυτό.
Έχω θίξει δημοσίως αυτά τα θέματα και στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι χρήζει επαναλάληψης. Τα παρακάτω στοιχεία αντλούνται από το προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «44 λόγοι για τους οποίους »Η Εξέλιξη» είναι απλά ένα παραμύθι για ενήλικες» …
# 1 Αν η θεωρία της εξέλιξης ήταν αλήθεια, θα έπρεπε να είχαμε ανακαλύψει πολλά εκατομμύρια μεταβατικών απολιθωμάτων που δείχνουν την ανάπτυξη ενός είδους σε ένα άλλο είδος. Αντ “αυτού, δεν έχουμε κανένα.
# 2 Όταν ο Κάρολος Δαρβίνος επινόησε τη θεωρία του, παραδέχτηκε ότι δεν είχαν βρεθεί μεταβατικές μορφές σε εκείνη την εποχή, αλλά πίστευε ότι υπήρχαν τεράστιοι αριθμοί αυτών και ότι σίγουρα θα ανακαλύπτονταν …
«Τέλος,διερευνώντας όχι για μια απάντηση της στιγμής, αλλά διαχρονική, αν η θεωρία μου είναι αληθής, θα πρέπει να υπήρχαν αναρίθμητες ενδιάμεσες ποικιλίες,που να συνδέουν στενά όλα τα είδη της ίδιας ομάδας.. Αλλά, άν όπως στη θεωρία,έπρεπε να υπήρχαν αμέτρητες μεταβατικές μορφές, γιατί δεν τις βρίσκουν ενσωματωμένες σε αμέτρητους αριθμούς στο φλοιό της γης; «
# 3 Ακόμη και μερικοί από τους πιο διάσημους εξελικτικούς στον κόσμο αναγνωρίζουν την πλήρη απουσία των μεταβατικών κατγραμμένων απολιθωμάτων. Για παράδειγμα, ο Δρ Colin Patterson, πρώην ανώτερος παλαιοντολόγος στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και συγγραφέας του βιβλίου «Εξέλιξη» έγραψε κάποτε το εξής …
»Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια σας σχετικά με την έλλειψη άμεσης απεικόνισης των εξελικτικών μεταβάσεων στο βιβλίο μου. Αν ήξερα κανένα, απολίθωμα ή ζωντανό οργανισμό, σίγουρα θα τους περιελάμβανα …. – δεν υπάρχει ούτε ένα τέτοιο απολίθωμα, για το οποίο θα μπορούσε κανείς να κάνει ένα υδατοστεγές επιχείρημα «.
»Η απουσία απολιθωμάτων για ενδιάμεσα στάδια μεταξύ των μεγάλων αλλαγών στο οργανικό σχεδιασμό, πράγματι αποτελεί αδυναμία μας, ακόμα και στη φαντασία μας,και η κατασκευή λειτουργικών ενδιάμεσων σταδίων σε πολλές περιπτώσεις, υπήρξε ένα επίμονο και βαρύθυμο πρόβλημα σχετικά με τη βαθμιαία εξέλιξης.»
# 5 Ο Εξελικτικός Stephen M. Stanley του Πανεπιστημίου Johns Hopkins έχει επίσης σχολιάσει την εκπληκτική έλλειψη μεταβατικών μορφών στα απολιθώματα …
«Στην πραγματικότητα, το αρχείο των απολιθωμάτων δεν τεκμηριώνει πειστικά μια ενιαία μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο.»
# 6 Αν «εξέλιξη» συνέβαινε τώρα, θα υπήρχαν εκατομμύρια πλάσματα εκεί έξω με μερικώς αναπτυγμένα χαρακτηριστικά και όργανα. Αντ “αυτού δεν υπάρχουν.
# 7 Αν η θεωρία της εξέλιξης ήταν αληθής, δεν θα πρέπει να δούμε μια ξαφνική έκρηξη πλήρως σχηματισμένων συμπλεγμάτων ζωής στις καταγραφές απολιθωμάτων. Αντ “αυτού, αυτό είναι ακριβώς που βρίσκουμε.
# Ο παλαιοντολόγος Μαρκ Czarnecki, ένας εξελικτικός,σχολίασε επί του γεγονότος ότι οι σύνθετες ζωές εμφανίζονται πολύ ξαφνικά στο αρχείο των απολιθωμάτων …
«Ένα σημαντικό πρόβλημα στην απόδειξη της θεωρίας είναι τα απολιθώματα. Τα αποτυπώματα των εξαφανισμένων ειδών φυλάσσονται σε γεωλογικούς σχηματισμούς της Γης. Καμία καταγραφή δεν έχει αποκαλύψει ίχνη υποθετικών ενδιάμεσων παραλλαγών του Δαρβίνου -Αντ’αυτού εμφανίζονται είδη και εξαφανίζονται απότομα, και αυτή η ανωμαλία έχει τροφοδοτήσει το επιχείρημα των δημιουργιστών ότι κάθε είδος δημιουργήθηκε από τον Θεό.»
# 9 Η ξαφνική εμφάνιση σύνθετων ζωών στα απολιθώματα είναι τόσο αναμφισβήτητη που ακόμα και ο Richard Dawkins αναγκάστηκε να το παραδεχτεί …
«Είναι σαν τα [απολιθώματα]απλά να φυτεύτηκαν εκεί, χωρίς καμία εξελικτική ιστορία. Περιττό να πούμε ότι αυτή η ξαφνική εμφάνιση της φύτευσης έχει πεφωτίσει τους δημιουργιστές. Και οι δύο σχολές σκέψης (Punctuationists και Gradualists) περιφρονούν τη λεγόμενη επιστημήμη των δημιουργιστών εξίσου, και οι δύο συμφωνούν ότι οι μεγάλες διαφορές είναι πραγματικές, και ότι πρόκειται απλά για ατέλειες στο αρχείο απολιθωμάτων. Η μόνη εναλλακτική εξήγηση για την ξαφνική εμφάνιση τόσο πολλών πολύπλοκων τύπων ζώων στην Κάμβρια εποχή είναι η Θεία δημιουργία,μα και οι δύο απορρίπτουν αυτήν την εναλλακτική λύση «.
# 10 Κανείς δεν έχει παρατηρήσει ποτέ να λαμβάνει χώρα μια μακροεξέλιξη στο εργαστήριο ή στη φύση. Με άλλα λόγια, κανείς δεν έχει παρατηρήσει ποτέ κάποιο είδος πλάσματος να μετατρέπεται σε ένα άλλο είδος. Ολόκληρη η θεωρία της εξέλιξης βασίζεται σε τυφλή πίστη.
# 11 Ο Εξελικτικός Jeffrey Schwartz, καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, παραδέχεται ανοιχτά ότι : » η διαμόρφωση ενός νέου είδους, με οποιοδήποτε μηχανισμό, δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ.»
# 12 Ακόμη και ο εξελικτικός Stephen J. Gould του Πανεπιστημίου Harvard έχει παραδεχθεί ότι η ιστορία δείχνει πως τα είδη δεν αλλάζουν. Παρακάτω ακολουθεί το πώς ο ίδιος το έθεσε κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Κολλέγιο Hobart&William Smith …
»Κάθε παλαιοντολόγος γνωρίζει καλά ότι τα περισσότερα είδη δεν αλλάζουν. Αυτό είναι ενοχλητικό … .επιφέρει τρομερή αγωνία…Μπορεί να γίνονται λίγο μεγαλύτερα ή ογκώδη,αλλά παραμένουν τα ίδια είδη, όχι λόγω ατελειών και κενών, αλλά στάσης. Και όμως αυτή η αξιοσημείωτη στάση έχει γενικά αγνοηθεί επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία. Αν δεν αλλάζουν, δεν πρόκειται για εξέλικη, κι έτσι δεν μιλούν γι “αυτά. «
# 13 Ο Καθένας που πιστεύει ότι η θεωρία της εξέλιξης έχει »επιστημονική προέλευση» κοροιδεύουν τους εαυτούς τους. Είναι πραγματικά μια βαθιά ειδωλολατρική θρησκευτική φιλοσοφία που ανάγεται σε χιλιάδες χρόνια πίσω.
# 14 Οτιδήποτε ανασκάπτεται υποτίθεται ότι χρονολογείται περισσότερο από 250.000 ετών και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ραδιοχρονολόγησης σε αυτό. Αλλά αντ “αυτού, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται σε οτιδήποτε έχουμε ξεθάψει – ακόμα και τα οστά δεινοσαύρων. Αυτό αποτελεί σαφής ένδειξη ότι η θεωρία των »εκατομμύριων χρόνων» είναι απλώς ένα μάτσο ανοησίες …
Είναι από καιρό γνωστό ότι ο ραδιενεργός άνθρακας (ο οποίος θα πρέπει να εξαφανιστεί σε μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια το πολύ) συνεχίζει να βρίσκεται σε αξιόπιστα δείγματα (όπως στον άνθρακα,το πετρέλαιο,το φυσικό αέριο, κλπ), τα οποία υποτίθεται ότι είναι για »εκατομμύρια χρόνια» χρονολογημένα. Για παράδειγμα, η CMI έχει όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσει και χρηματοδοτήσει τη ραδιοχρονολόγηση ενός αριθμού δειγμάτων ξύλου από «παλιούς» χώρους (π.χ. Στα απολιθώματα του Jurrasic, μέσα στον Τριαδικό ψαμμίτη,που κάηκε από Τριτοβάθμιο βασάλτη) και τα οποία δημοσιεύτηκαν (από τον τότε γεωλόγο του προσωπικού Δρ Andrew Snelling) στο περιοδικό »Δημιουργία» and στο »Journal of Creation». Σε κάθε περίπτωση, με τη μόλυνση να έχει εξαλειφθεί, το αποτέλεσμα ήρθε μετά από χιλιάδες χρόνια, δηλαδή ο C-14 ήταν παρών όταν «δεν θα έπρεπε να είναι». Τα αποτελέσματα αυτά ενθάρρυναν την υπόλοιπη ομάδα RATE να ερευνήσει τον C-14 περαιτέρω, με βάση τις βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις του δημιουργιστή MD Dr Paul Giem.
Σε ένα άλλο πολύ σημαντικό έγγραφο που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της φετινής χρονιάς, οι επιστήμονες από την ομάδα RATE συνόψισαν τα σχετικά γεγονότα και παρουσίασαν περαιτέρω πειραματικά δεδομένα. Το βασικό στοιχείο είναι ότι σχεδόν όλα τα βιολογικά δείγματα, δεν έχει σημασία πόσο «παλιά» υποτίθεται ότι είναι, παρουσιάζουν μετρήσιμα επίπεδα C-14. Αυτό περιορίζει αποτελεσματικά την ηλικία όλων των θαμμένων ζώντες οργανισμώνς σε λιγότερο από (το πολύ) 250.000 χρόνια.
# 15 Οι πιθανότητες έστω και ενός κυττάρου «να είναι ανεξάρτητο»είναι τόσο χαμηλές ώστε να μην αξίζει καν να αναφερθεί. Το παρακάτω αποτελεί ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Jonathan Gray με τίτλο «Το Απαγορευμένο μυστικό» …
Ακόμα και το απλούστερο κύτταρο που μπορεί να συλλάβει κανείς θα απαιτούσε όχι λιγότερο από 100.000 ζεύγη βάσεων DNA και ένα ελάχιστο των περίπου 10.000 αμινοξέων, για να σχηματίσει τη βασική αλυσίδα πρωτεΐνης. Για να μην αναφερθούμε σε περαιτέρω πράγματα που θα μπορούσε επίσης να είναι αναγκαία για τα πρώτα κύτταρα.
Να έχετε υπόψη ότι κάθε ζεύγος βάσεων στην αλυσίδα του DNA πρέπει να έχει τον ίδιο μοριακό προσανατολισμό («αριστερά» ή «δεξιά»).Καθώς επίσης και ότι, σχεδόν όλα τα αμινοξέα πρέπει να έχουν τον αντίθετο προσανατολισμό. Και κάθε ένας δεν επιδέχεται σφάλμα.
»Τώρα, εξήγησε ο Larry, το να λάβεις κανείς τυχαία αυτές τις σωστές κατευθύνσεις, ποιες θα ήταν οι πιθανότητές; Θα ήταν 1 πιθανότητα στις 2110.000, ή 1 πιθανότητα στις 1033.113!»
«Για να το θέσω αλλιώς, αν επιχειρηθεί ένα τρισεκατομμύριο, τρισεκατομμύριο, τρισεκατομμύριο συνδυασμών ανά δευτερόλεπτο για 15 δισεκατομμύρια χρόνια οι πιθανότητες που θα επιτύγχανε κανείς όλους τους ορθούς προσανατολισμούς θα εξακολουθούσε να είναι μόνο μία ευκαιρία σε ένα τρισεκατομμύριο, τρισεκατομμύριο, τρισεκατομμύριο, τρισεκατομμύριο … και το τρισεκατομμύριο θα συνέχιζε για 2755 φορές!
»Θα ήταν σαν νίκη περισσότερων από 4700 κρατικών λαχείων στη σειρά με ένα ενιαίο εισιτήριο που αγοράστηκε για το καθένα. Με άλλα λόγια … αδύνατο. «
# 16 Πώς έμαθε η ζωή να αναπαράγει τον εαυτό της; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο οι εξελικτικοί δεν έχουν απάντηση.
# 17 Το 2007, κάποιοι αλιείς έπιασαν ένα πολύ σπάνιο πλάσμα γνωστό ως Coelacanth. Οι εξελικτικοί μας είπαν αρχικά ότι αυτό το «ζωντανό απολίθωμα» είχε εξαφανιστεί 70 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αποδεικνύεται ότι ήταν μόνο 70 εκατομμύρια χρόνια πριν.
# 18 Σύμφωνα με τους εξελικτικούς, το αρχαίο τελευταία εμφανίστηκε στα απολιθώματα περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αλλά υπάρχει ακόμα και σήμερα. Γιατί λοιπόν να μην έχει εξελιχθεί σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα;
# 19 Οι Δαρβινιστές πιστεύουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσεται χωρίς τη βοήθεια κανενός »σχεδιαστή». Αυτό είναι τόσο γελοία που θα είναι εκπληκτικό το γεγονός αν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που εξακολουθούν να πιστεύουν αυτά τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εκπληκτικά περίπλοκος. Το ακόλουθο πραγματεύεται το πώς ένα ντοκιμαντέρ του PBS περιγράφει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου: «Περιέχει πάνω από 100 δισεκατομμύρια κύτταρα, το καθένα με πάνω από 50.000 συνδέσεις νευρώνων σε άλλα κύτταρα του εγκεφάλου».
# 20 Το παρακάτω πραγματεύεται το πώς ένας εξελικτικός αξιολόγησε απαισιόδοξα την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την εξέλιξη της ανθρωπότητας …
«Ακόμη και με τα δεδομένα ακολουθίας του DNA, δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στις διαδικασίες της εξέλιξης, κι έτσι η αντικειμενική ανασυγκρότηση του εξαφανισμένου παρελθόντος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δημιουργική φαντασία.»
# 21 Ίσως το πιο διάσημο απολίθωμα στην ιστορία της θεωρίας της εξέλιξης, «Piltdown Man», κατέληξε να είναι μια γιγαντιαία απάτη.
# 22 Εάν το νετρόνιο δεν ήταν περίπου 1.001 φορές η μάζα του πρωτονίου, όλα τα πρωτόνια θα είχαν αποσυντεθεί σε νετρόνια ή όλα τα νετρόνια θα είχαν αποσυντεθεί σε πρωτόνια, και ως εκ τούτου η ζωή δεν θα ήταν δυνατή. Πώς μπορούμε να το εξηγήσουμε αυτό;
# 23 Αν η βαρύτητα ήταν ισχυρότερη ή ασθενέστερη από το λεπτότερο των περιθωρίων, τότε δεν θα μπορούσε να υπάρχει διατηρήσιμη ζωή άστρων σαν τον ήλιο. Αυτό θα καταθιστούσε επίσης τη ζωή αδύνατη. Πώς μπορούμε να το εξηγήσουμε αυτό;
# 24 Γιατί ο εξελικτικός Δρ Lyall Watson κάνει την ακόλουθη δήλωση; …
«Τα απολιθώματα που κοσμούν το γενεαλογικό μας δέντρο είναι τόσο σπάνια, που εξακολουθούν να είναι λιγότερα κι από τους επιστήμονες. Το αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι όλα τα φυσικά στοιχεία που έχουμε για την ανθρώπινη εξέλιξη μπορεί ακόμα να τοποθετηθούν, με ελεύθερο χώρο, μέσα σε ένα ενιαίο φέρετρο! «
# 25 Οι πίθηκοι και οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί γενετικά. Όπως το DarwinConspiracy.com εξηγεί, «το ανθρώπινο χρωμόσωμα Υ έχει διπλάσιο αριθμό γονιδίων από το χρωμόσωμα Υ του χιμπατζή και οι δομές των χρωμοσωμάτων δεν μοιάζουν καθόλου».
# 26 Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε τη δημιουργία των νέων πληροφοριών που απαιτούνται για τη μετατροπή ενός ζώου σε ένα άλλο; Δεν έχει αποδειχθεί καμία εξελικτική διαδικασία που να είναι σε θέση να δημιουργήσει νέες βιολογικές πληροφορίες. Ένας επιστήμονας περιέγραψε την απίστευτη ποσότητα των νέων πληροφοριών που θα απαιτούνταν για τη μετατροπή μικροοργανισμών σε άνθρωπο με αυτό τον τρόπο …
«Το βασικό ζήτημα είναι το είδος της αλλαγής που απαιτείται – για να μετατραπούν μικροργανισμοί σε ανθρώπους απαιτούνται αλλαγές που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε γενετικές πληροφορίες, σε πάνω από μισό εκατομμύριο «γράμματα» DNΑ ακόμη και του απλούστερου αυτοαναπαραγώμενο οργανισμού σε τρία δισεκατομμύρια «γράμματα» (που είναι αποθηκευμένα σε κάθε πυρήνα ανθρώπινων κυττάρων).»
# 27 Οι εξελικτικοί θα μας έκαναν να πιστέυουμε ότι υπάρχουν ωραία, τακτοποιημένα στρώματα ορυκτών με μεγάλα απολιθώματα που βρέθηκαν στα βαθύτερα στρώματα και νεότερα απολιθώματα που βρέθηκαν στα νεότερα στρώματα. Αυτό απλά δεν αληθεύει καθόλου…
Τα απολιθωμένα στρώματα δεν βρίσκονται στο έδαφος ωραία,τακτοποιημένα και καθαρά όπως τα απεικονίζουν οι εξελικτικοί στα εγχειρίδια τους. Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο στην επιφάνεια της γης, όπου μπορεί να σκάψει κανείς κατ “ευθείαν προς τα κάτω και να περάσει μέσα από τα απολιθωμένα στρώματα με τη σειρά που παρουσιάζονται στα σχολικά βιβλία.Η τακτομποιημένη διάταξη του ενός στρώματος πάνω στο άλλο δεν υπάρχει στη φύση. Τα ορυκτά που φέρουν στρώσεις είναι στην πραγματικότητα άτακτα τοποθετημένα,δηλαδή ανάποδα (προς τα πίσω, σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία), άλλα που λείπουν (από εκεί όπου οι εξελικτικοί θα περίμεναν να είναι) ή συνυφασμένα («νεότερα» και «μεγάλα» στρώματα βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες). Τα απολιθώματα σε »λάθος τόπο» είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση σε όλο το αρχείο των απολιθωμάτων.
# 28 Οι εξελικτικοί πιστεύουν ότι οι πρόγονοι των πτηνών ανέπτυξαν κούφια οστά πάνω από χιλιάδες γενεών έτσι ώστε να μπορούν τελικά να είναι αρκετά ελαφριά για να πετούν. Αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και είναι γελοίο.
# 29 Εάν οι δεινόσαυροι πραγματικά είναι δεκάδες εκατομμυρίων ετών, γιατί οι επιστήμονες ανακάλυψαν οστά δεινοσαύρων με μαλακό ιστό σε αυτούς; Το παρακάτω είναι από την αναφορά των ειδήσεων anNBC για μία από αυτές τις ανακαλύψεις …
Για περισσότερο από έναν αιώνα, η μελέτη των δεινοσαύρων έχει περιοριστεί σε απολιθωμένα οστά. Τώρα, οι ερευνητές έχουν ανακτήσει 70 εκατομμυρίων χρόνων μαλακό ιστό, συμπεριλαμβανομένων του τι μπορεί να είναι τα αιμοφόρα αγγεία και τα κύτταρα, από ένα »Tyrannosaurus rex».
# 30 Τι εξελίχθηκε το πρώτο: το αίμα, η καρδιά ή τα αιμοφόρα αγγεία όπου το αίμα ταξιδεύει;
# 31 Τι εξελίχθηκε πρώτο: το στόμα, το στομάχι, τα πεπτικά υγρά, ή η ικανότητα αφόδευσης;
# 32 Τι εξελίχθηκε πρώτο: η τραχεία, οι πνεύμονες, ή η ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιηθεί το οξυγόνο;
# 33 Τι εξελίχθηκε πρώτο: τα οστά, οι συνδέσμους, οι τένοντες, η παροχή αίματος, ή οι μύες που κινούν τα οστά;
# 34 Προκειμένου το αίμα να πήξει, περισσότερα από 20 περίπλοκα βήματα πρέπει να ολοκληρωθούν με επιτυχία. Πώς στον καλό η διαδικασία αυτή ενδεχομένως να εξελίχθηκε;
# 35 Το DNA είναι τόσο απίστευτα πολύπλοκο που είναι απολύτως παράλογο να υποδηλώνεται ότι ένα τέτοιο σύστημα γλώσσας θα μπορούσε να έχει «εξελιχθεί» μόνο του τυχαία …
Όσον αφορά στην αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων πληροφοριών, τίποτα δεν πλησιάζει την αποτελεσματικότητα του DNA. Ένας μονός κλώνος του DNA είναι χιλιάδες φορές λεπτότερος από ένα σκέλος της ανθρώπινης τρίχας. Ένα κεφάλι καρφίτσας του DNA θα μπορούσε να κρατήσει αρκετά στοιχεία για να γεμίσει μια στοίβα από βιβλία που εκτείνεται από τη γη στη σελήνη 500 φορές.
Παρά το γεγονός ότι το DNA είναι τυλιγμένο σε σφιχτό πηνία, τα κύτταρά σας μπορούν γρήγορα να έχουν πρόσβαση, να αντιγράψουν και να μεταφράσουν τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στο DNA. Το DNA έχει ακόμη έναν ενσωματωμένο διορθωτή και έναν ορθογραφικό ελέγχο που εξασφαλίζει την ακριβή αντιγραφή. Μόνο περίπου ένα λάθος ενδέχεται να υπάρχει για κάθε 10 δισεκατομμύρια νουκλεοτίδια που αντιγράφονται.
# 36 Μπορείτε να λύσετε το εξής αίνιγμα του Perry Μarshall; …
1) Το DNA δεν είναι απλώς ένα μόριο με ένα μοτίβο; Eίναι ένας κώδικας, μια γλώσσα, και ένας μηχανισμός αποθήκευσης πληροφοριών.
2) Όλοι οι κωδικοί δημιουργούνται από ένα συνειδητό μυαλό; δεν υπάρχει φυσική διαδικασία που είναι γνωστή στην επιστήμη που να δημιουργεί κωδικοποιημένες πληροφορίες.
3) Ως εκ τούτου, το DNA σχεδιάστηκε από ένα μυαλό.
Αν μπορεί να προσφέρει κανείς ένα εμπειρικό παράδειγμα ενός κώδικα ή γλώσσας που εμφανίζεται φυσικά, θα έχει ανατρέψει την απόδειξη μου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μοναδικό παράδειγμα.
# 37 Οι εξελικτικοί απλά δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο πλανήτης μας είναι τόσο απόλυτα κατάλληλος για τη διατήρηση της ζωής.
# 38 Κοχύλια από ζωντανά σαλιγκάρια έχουν » χρονολογηθεί από τον άνθρακά τους» να ανάγονται 27 χιλιάδες χρόνια πίσω.
# 39 Εάν οι άνθρωποι υπηρχαν για τόσο πολύ καιρό, πού βρίσκονται όλα τα κόκαλα, καθώς και το σύνολο των τάφων; Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Don Batten …
»Οι εξελικτικοί υποστηρίζουν, επίσης, ότι υπήρχε μια «Εποχή του Λίθου» για περίπου 100.000 χρόνια, όπου έζησαν μεταξύ ενός εκατομμυρίου και 10 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη. Τα ορυκτά στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι έθαβαν τους νεκρούς τους, συχνά με αντικείμενα-η αποτέφρωση δεν ασκούνταν μέχρι σχετικά πρόσφατα (στην εξελικτική σκέψη). Αν υπήρχε μόνο ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζωντανοί κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, με μέσο χρόνο γενεάς 25 ετών, θα πρέπει να έχουν θαφτεί 4 δισεκατομμύρια σώματα, και πολλά αντικείμενα. Αν υπήρχαν 10 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό θα σήμαινε 40 δισεκατομμύρια πτώματα θαμμένα στη γη. Εάν το εξελικτικό χρονοδιάγραμμα ήταν σωστό, τότε θα περιμέναμε οι σκελετοί των θαμμένων φορέων να εξακολουθούν να υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό μετά από 100.000 χρόνια, επειδή πολλά απλά οστά λέγεται ότι είναι πολύ παλαιότερα απ’αυτά που έχουν βρεθεί. Ωστόσο, ακόμη και αν οι φορείς είχαν αποσυντεθεί, θα έπρεπε τουλάχιστον να βρεθούν κομμάτια των αντικειμένων.
# 40 Οι εξελικτικοί υποστηρίζουν ότι μόνο και μόνο επειδή φαίνεται να είμαστε σχεδιασμένοι αυτό δεν σημαίνει ότι πράγματι συμβαίνει. Συχνά μιλούν για την «ψευδαίσθηση του σχεδιασμού», αλλά αυτός τους ο ισχυρισμός είναι σαν να λέμε ότι πρόκειται για μια «ψευδαίσθηση» ότι ένα αεροπλάνο 747 ή ένα iPhone της Apple έχουν σχεδιαστεί. Και, φυσικά, το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ πιο σύνθετο ότι ένα 747 ή ένα iPhone.
# 41 Αν θέλετε να είστε μέρος της «επιστημονικής κοινότητας» σήμερα, θα πρέπει να αποδεχθείτε την θεωρία της εξέλιξης ανεξαρτήτως το πόσο παράλογοι μπορεί να
φαίνεται σε εσάς. Ο Richard Lewontin του Harvard έκανε κάποτε το ακόλουθο σχόλιο σχετικά με αυτή την σκληρή πραγματικότητα …
Παίρνουμε την πλευρά της επιστήμης, παρά τον παραλογισμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ορισμένων κατασκευασμάτων της. . . παρά την ανοχή της επιστημονικής κοινότητας για ατεκμηρίωτες δεσμεύσεις υλισμού . . . είμαστε αναγκασμένοι σε μια εκ των προτέρων τήρηση υλισμού και μας προκαλεί να δημιουργήσουμε μια συσκευή έρευνας και ενός συνόλου εννοιών που παράγουν υλικές εξηγήσεις, ανεξαρτήτως πόσο αντιφατικές, ανεξαρτήτως πόσο μυστηριακές για τον αμύητο. Επιπλέον, ότι ο υλισμός είναι τόσο απόλυτος, που δεν υπάρχει χώρος για μια Θεία παρέμβαση.
# 42 Το περιοδικό Time έκανε μια φορά την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έλλειψη αποδείξεων για τη θεωρία της εξέλιξης …
«Ωστόσο, παρά το ότι έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας ανασκαφών, το αρχείο των απολιθωμάτων παραμένει εξωφρενικά αραιό. Με τόσο λίγα στοιχεία, ακόμη και ένα μόνο οστό που δεν ταιριάζει στην εικόνα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Σχεδόν κάθε μεγάλη ανακάλυψη έχει βάλει βαθιές ρωγμές στην συμβατική σοφία και ανάγκασε τους επιστήμονες να επινοήσει νέες θεωρίες, μεταξύ μανιωδών συζητήσεων.»
# 43 Ο Malcolm Muggeridge, ο παγκόσμια διάσημος δημοσιογράφος και φιλόσοφος, έκανε μια φορά την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον παραλογισμό της θεωρίας της εξέλιξης …
«Εγώ ο ίδιος είμαι πεπεισμένος ότι η θεωρία της εξέλιξης, ιδιαίτερα ο βαθμός στον οποίο έχει εφαρμοστεί, θα είναι ένα από τα μεγάλα αστεία στα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος. Οι μεταγενέστεροι θα θεωρούν ένα θαύμα το πόσο εύκολα μια εύθραυστη και αμφίβολη υπόθεση μπορούσε να γίνει αποδεκτή με την απίστευτη ευπιστία που έχει γίνει.»
# 44 Για να πιστέψετε στη θεωρία της εξέλιξης, θα πρέπει να έχετε αρκετά τυφλή πίστη για να πιστεύετε ότι η ζωή απέκτησε ύπαρξη από το τίποτα, και ότι μια τέτοια ζωή απλά έτυχε να έχει τη δυνατότητα να λάβει την τροφή που χρειάζεται, για να απομακρύνει τα απόβλητα, και να αναπαράγει τον εαυτό της, και ότι όλο αυτό το διάστημα έχει ό, τι χρειάζεται για να επιβιώσει στο περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε ξαφνικά. Έχετε τόση τυφλή πίστη;
Λοιπόν, τι πιστεύετε;
MICHAEL SNYDER
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΜΠΙΤΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ HELLASFORCE