Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η σύγχρονη ιστορία μέσα από τον προφητικό λόγο της σύγχρονης Αγιότητας - Μ. Μόρφου Νεόφυτος.


Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στο προσφυγικό σωματείο «Σταυραετός», Αγλαντζιάς Λευκωσίας (09.12.2016) με θέμα «Ο φθαρμένος άνθρωπος της Νέας Τάξης»
Ο Πανιερώτατος μέσα από τη σύγχρονη αγιότητα και τον σύγχρονο προφητικό λόγο των αγίων ανθρώπων του Θεού, αναλύει πνευματικά και θεολογικά τη σύγχρονη γεωπολιτική στρατηγική που εφαρμόζουν οι μεγάλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι μέρος των ευρύτερων υποχθόνιων σχεδίων των ανθρώπων του μυστικού χρήματος, της νέας τάξης πραγμάτων, που έχουν σαν στόχο τη δημιουργία του φθαρμένου ανθρώπου που δεν θα έχει καμία ηθική αντίσταση…
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στον λόγο της σύγχρονης αγιότητας για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την σύγχρονη γεωπολιτική. Διαφορετικά εάν περιμένουμε τους γεωπολιτικούς αναλυτές των εφημερίδων, των γραφείων του κάθε υπουργού και του κάθε προέδρου, που έχουν όλοι αυτοί και πρέπει να έχουν σύγχρονους γεωπολιτικούς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την σύγχρονη αγιότητα πως είδε την σύγχρονη ιστορία, νομίζω θα πέσουμε έξω.
Τουλάχιστον αυτοί οι Άγιοι της σύγχρονης Ελλάδος έχουν πει περίπου τα εξής: Θα ξεκινήσει ένα μεγάλος πόλεμος από την Συρία(ξεκίνησε). Οι Ρώσοι θα κατεβούν στην Συρία και σε όλην την Ανατολή και θα σπιτοκάτσουν, όπως μου είπε ένας, και είναι εκεί τώρα.
Είπαν ότι θα ξεκινήσει ένας πόλεμος από την Συρία ο οποίος θα φουσκώσει, θα φουσκώσει, θα αγκαλιάσει και το Ιράκ και τον Ευφράτη ποταμό και ένα μέρος της Τουρκίας και θα τελειώσει (λέει) αυτός ο πόλεμος. Θα γίνει μια μικρή παύσης. Θα γίνει ένα επεισόδιο εις το Αιγαίο.
Έλεγε ο Άγιος Παΐσιος «θα καταλάβετε ότι πλησίασε η ώρα να κάνουν το επεισόδιο στο Αιγαίο, όταν θα αρχίσουν να μιλούν οι Τούρκοι για τα έξη μίλια να γίνουν δώδεκα, της αιγιαλίτιδας ζώνης». Τότε μιλούσε και λίγο συμβολικά «το πρόβλημα θα είναι για το νερό» και δεν καταλαβαίναμε ότι εννοούσε την αιγιαλίτιδα ζώνη, νομίζαμε το νερό που πίνουμε.
Βεβαίως έλεγε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γήπεδο του μεγάλου, μεγάλου, μεγάλου πολέμου θα είναι τα στενά του Βοσπόρου και τότε (λέει) θα μαζευτούν όλες οι δυνάμεις οι οποίες ενδιαφέρονται και θα είναι πάρα πολλές χώρες και θα γίνει εκεί μια πολλή μεγάλη αλλά σύντομα μάχη, όπου η μεν Τουρκία θα διαλυθεί και η Κωνσταντινούπολη (λέει) θα κρατηθεί από τους Ρώσους για πέντε - έξη μήνες και στην συνέχεια θα συμφωνήσουν με τις άλλες δυνάμεις να δοθεί στους Έλληνες.
Οι Έλληνες (λέει) δεν θα λάβουν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο γιατί, θα είναι πεινασμένοι.
Βλέπετε, δηλαδή, η πρόνοια του Θεού ποια είναι; Να υπάρχει ο μεγάλος ο πόλεμος και είναι προτιμότερο για μας να πεινούμε, παρά να πάμε σε αυτόν τον πόλεμο. Όποιος πάει (λέει) σε αυτόν τον πόλεμο θα καταστραφεί.
Όταν ρώτησα έναν σύγχρονο Άγιο άνθρωπο, και η Κύπρος, όταν θα γίνουν τα επεισόδια του Αιγαίου; Μου είπε «Ε, παιδί μου, περασιά είναι η Κύπρος, θα περάσουν και από σας οι Τούρκοι, αλλά από την θάλασσα σας, όχι τίποτε άλλο..», εσείς τον κανόνα σας τον κάνετε από το 74.
Δηλαδή αυτή όλη η αγωνία που έχουμε σαν πρόσφυγες. Πότε λυθεί το Κυπριακό; Πότε θα πάμε στα σπίτια μας; Στα χωριά μας; Πόσοι πέθαναν από τότε μέχρι σήμερα χωρίς να δούνε την ελευθερία της Κύπρου.., όλα αυτά ο Θεός δεν θα βλέπει; Όλα αυτά ο Θεός θα τα κάνει προστασία για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς Κυρίους!
Και μία ευθύνη που μας «φόρτωσαν» αυτοί οι Άγιοι και μου το είπαν ξεκάθαρα και εμένα και άλλων ανθρώπων εκκλησιαστικών, είναι να έχουμε έγνοια τους καλοπροαίρετους Τούρκους να τους βαφτίσουμε, διότι μας είπαν ότι το 1/3 από αυτούς θα ζητήσουν να βαπτιστούν. Το 1/3 των Τούρκων είναι 20.000.000 και παραπάνω…


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου