Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Σεραφείμ: Να μην ξανάρθουν στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Τη θέση της Εκκλησίας επί του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, εξέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, τονίζοντας ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμο «δεν θα πρέπει να ξαναέρθουν στο ναό διότι θα εμφανιστούν ως δίψυχοι» και συμπλήρωσε ότι «θα το κάνουν αυτό μόνο για την ψηφοθηρία, γεγονός που δεν τους τιμά ούτε ως πολιτικούς, αλλά ούτε και ως ανθρώπους». Σεραφείμ: Να μην ξανάρθουν στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο
Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι «η Εκκλησία δεν είπε ποτέ ότι θα αποβάλλει από τους κόλπους της τους ανθρώπους που κάνουν αλλαγή φύλου» υπενθυμίζοντας τον ρόλο της ως «μητέρας» που αναμένει τον άνθρωπο να τον οδηγήσει στην Θεοκοινωνία δια της μετανοίας.


«Η Εκκλησία δεν καταδικάζει κανέναν. Είναι εδώ για να σώζει τον άνθρωπο και να τον καλεί σε μετάνοια. Εάν εμμένει, όμως, στην αμαρτία και στην κακότητα τότε υφίσταται τις επιλογές του και την ελευθερία που έχει να κάνει χρήση καλή ή κακή των πραγμάτων», διευκρίνισε ο κ. Σεραφείμ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου